Twitterific Premium voor de iPhone

Twitterific ontvangt véél lof vanwege zijn nieuwe user interface in de 2.0-versie van de app. All About Phones zoekt uit of het allemaal wel netjes werkt én of de applicatie de positieve commentaar wel waard is.

Twitterific Premium is een iPhone-applicatie voor de Twitteraars onder ons. Je kunt tweets (Twitter-berichten) schrijven, lezen, sorteren, zoeken etc. Kortom, dezelfde functionaliteit als de Twitter-website zelf.

Wat Twitterific onderscheidt van de andere Twitter-applicaties in de AppStore is zijn unieke en mooi uitgewerkte user interface. Niet het standard lijstje met tweets en dan rechtsboven een knopje om een tweet te posten maar een zeer unieke, mooie en gebruiksvriendelijke interface. Maar is het dat wel waard? Heeft het meerwaarde ten opzichte van andere Twitter-applicaties in de AppStore, zoals Tweetie? All About Phones zoekt het uit!

Twitpic

 

Het posten van een tweet

 

De credits pagina van twitterific

 

Twitterific premium heeft alle functies die je van een Twitter-client verwacht. Om een tweet te posten druk je op het tekstballonnetje onderaan het scherm. In het scherm dat dan opent heb je een fotoknop staan om een foto te nemen of een foto te selecteren uit je opgeslagen foto’s en die te uploaden naar yfrog.com.

Om een Direct message naar iemand te sturen moet je eerst een tweet van die persoon vinden, hem selecteren en op het ‘reply’-knopje drukken. Dan kan je kiezen tussen een public @reply of een direct message.

Nieuwe account

 

De timeline

 

De @replies

 

Als er in een tweet een link wordt gepost, kun je die bezoeken door op het bericht te tikken en dan nog eens op de link zelf te tikken. Dan verschijnt er een pop-up-venster waarin die URL geopend wordt. Zo sluit je Twitterific niet om een webpagina te bekijken.

Als je een tweet selecteert en op het sterretje drukt, verschijnt er een aantal opties. Het profiel bekijken van de auteur, een reply schrijven, het bericht ‘retweeten’ (zelf nog eens versturen naar jou followers), een link posten naar die tweet, toevoegen aan je favorieten, markeren of het bericht e-mailen naar iemand.

Als je op het trechter-icoontje tikt onderaan het scherm verschijnen er opties voor je eigen Twitter-profiel. Je ziet al de replies die naar jou gericht zijn, je direct messages, je favoriete tweets, je eigen tweets en je gemarkeerde tweets.

Vragen naar locatie

 

Uploading photo

 

Eigen tweets

 

TwitterÉén van de grote voordelen van Twitterific is het toevoegen van meerdere accounts. Helaas worden de tweets van beide accounts niet samen weergeven maar apart. Je moet dus eerst terug naar sources gaan en dan een account kiezen om de timeline van je andere account te zien.

In het ‘Sources’-menu kun je niet alleen een account kiezen maar ook de public timeline lezen (alle tweets die wereldwijd gepost worden op dat moment) en de trending topics bekijken. De trending topics worden in een lijst weergeven en als je op eentje tikt worden alle betreffende tweets weergeven op een lijst.

Twitterific premium heeft ook een zoekfunctie die al je behoeftes voldoet. Je kunt de tweets doorzoeken van een bepaalde persoon en @replies naar een bepaald iemand. Je kunt ook zoeken naar tweets die in jouw omgeving gepost worden, met behulp van de gps-functie van je iPhone 3G.

Er zijn veel Twitter-applicaties in de AppStore en je moet dus uitblinken en meerwaarde hebben ten opzichte van de concurrenten. Twitterific premium blinkt vooral uit in zijn unieke interface.

Je hebt de keuze uit drie themes: Raven, Snowy en Basic. Raven staat standaard ingesteld en is volgens de meesten ook het mooiste. Het heeft een donkere look en geeft Twitterific een uitzonderlijke look. Snowy is gebaseerd op Raven maar is gebaseerd op wit. Basic geeft alles de standaard iPhone-look, zoals bijvoorbeeld de Mail-applicatie. Bijgevoegd een screenshot van ieder theme in volgorde.

Black

 

Snowy

 

Basic

 

Het is eigenlijk best zonde om over te schakelen naar het ‘Basic’ theme want de andere twee themes maken Twitterific juist zo uniek op het vlak van uiterlijk ten opzichte van andere Twitter-applicaties. Het is een zeer mooie en doordachte interface, met alle benodigde functies. Alles wijst zichzelf vanzelf. Bij de instellingen kun je ‘Left handed controls’ aanzetten waardoor alle knopjes van onder omgekeerd geplaatst worden.

Het is een unieke en weldoordachte stijl die een grote meerwaarde vormt aan de gebruikerservaring. Het principe zit simpel in elkaar: tikken op een link opent een link, op het pijltje drukken schrijft een reply en nog veel meer. Retweets, shorten urls,etc zijn allemaal in een handomdraai beschikbaar. Geen ellenlang gezoek door ingewikkelde menu’s.

Trending topics

 

Het bekijken van een profiel

 

Het bekijken van @replies

 

Onze review score

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters