Vodafone 360 Samsung H1

Eind september kondigde Vodafone een nieuwe internetservice aan genaamd Vodafone 360. Bij deze service presenteerde de provider ook twee toestellen, de Samsung H1 en M1. Om de nieuwe Vodafone 360 dienst te kunnen testen hebben we van Vodafone de H1 telefoon ontvangen, een toestel dat hier naadloos mee overweg zou moeten kunnen. In onze review bekijken we niet alleen het toestel, maar ook de nieuwe 360-service van Vodafone.

De Vodafone 360 Samsung H1 is een uniek toestel dat enkel bij Vodafone verkrijgbaar is. Op de voorkant staat in heel kleine letters ‘Samsung’ vermeld, maar het Vodafone logo komt vele malen duidelijker naar voren. Het toestel is door Vodafone zo ontworpen dat het probleemloos moet samenwerken met de nieuwe 360-internetservice.

Het toestel, de Samsung H1, is op basis van specificaties te plaatsen onder de betere multimediatelefoons van het moment. Het toestel heeft een groot 3,5″ amoled-scherm met 800×480 resolutie. Verder is het toestel voorzien van een 5-megapixelcamera en 3,5mm audiojack om muziek te beluisteren. Er is ruimte voor 16GB aan muziek, foto’s en spellen op het interne geheugen van het toestel dat eventueel nog uit te breiden is met een MicroSD-kaartje.

De Vodafone 360 internetservice is erop gericht om snel en eenvoudig in contact te staan met al je contacten. De dienst combineert ook vele verschillende internetservices zoals Facebook, GMail (GTalk), Windows Live (Hotmail) en Yahoo. Een ander groot voordeel volgens Vodafone is dat alles online te benaderen is via 360.com. Overstappen naar een ander toestel dat de 360-dienst aankan zou ervoor moeten zorgen dat je snel alle contacten beschikbaar hebt. Al met al zeer de moeite waard voor All About Phones om er uitgebreider naar te kijken.

Samsung h1 - toestel

 

Samsung h1 - toestel naar n900

 

Algemene gegevens
Merk Samsung
Type H1
Telefoonmodel Tablet
Besturingssysteem LiMo
Schermafmeting 3,5″
Schermtype AMOLED
Schermresolutie WVGA, 800 x 480
Aantal kleuren 16 miljoen
Touchscreen Ja, capacitief
Processor en Geheugen
Processor ARM Cortex A8 600 MHz, PowerVR SGX graphics
Geheugenkaart Micro SD
Intern geheugen 16GB
Kleur
Kleuren Zwart, Zilver
Energie
Gesprekstijd 400 minuten
Standby-tijd 350 uur
Accu 1500mAh
Verbindingen
Verbindingstypes GSM/GPRS
3G UMTS/HSDPA
Bluetooth Bluetooth 2.0, A2DP
Wi-Fi Wi-Fi 802.11 b/g
GPS aGPS
Communicatiepoort Micro-USB
Multimedia
Camera 5MP, autofocus
Videocamera HD, 1280×720
Radio FM-radio met RDS
Audiouitgang 3,5mm
Extra’s Accelerometer, DivX

Samsung h1 - Inhoud doos

De Samsung H1 komt in een compacte doos. De afbeelding op de bovenkant van de doos laat al goed zien waar het bij het toestel allemaal om draait: online in verbinding staan met je vrienden en contacten. Bij het openen van de doos is het eerste wat we zien het toestel zelf. Onder het toestel vinden we een klein boekje dat informatie geeft over de Vodafone 360-diensten en een boekje met veiligheidswaarschuwingen over het toestel. Verder zit er in de doos een MicroUSB-lader, een MicroUSB-kabel, een headset en in-ear koptelefoon. De doos is niet heel uitgebreid, maar het belangrijkste om aan de slag te gaan met het toestel is aanwezig. We hadden het op prijs gesteld als er een beschermhoesje voor het toestel was meegeleverd. Er is geen cd met software meegeleverd, de software is aanwezig op het toestel.

Het toestel heeft een groot 3,5″ AMOLED-scherm met hoge resolutie. Door het grote scherm behoort het toestel niet tot de meest compacte toestellen die bestaan. De grootte van de Samsung H1 is vergelijkbaar met die van de iPhone 3G, HTC Touch HD en Samsung i8910 Omnia HD. We zullen nu stap voor stap alle kanten van het toestel kort beschrijven.

Aan de voorkant vinden we een groot scherm met daarboven een mini-camera voor videobellen, een speaker voor tijdens het telefoneren en rechts lichtsensors om automatisch de helderheid van het scherm aan te passen. Onderop zien we een Vodafone 360-logo met daaronder drie knoppen. De eerste knop brengt ons naar de oproepenlijst en timeline-overzicht waar we snel kunnen zien wat er allemaal gebeurd is de afgelopen minuten, uren en dagen. In het midden zit een knop met twee poppetjes erop, deze knop brengt ons naar het adresboek. De derde en laatste knop brengt ons naar het hoofdmenu waar we alle applicaties kunnen vinden. De voorkant is van plastic en lijkt op brushed metaal. Hoewel het plastic is geeft het een sjieke uitstraling.

Samsung h1 - Voorkant camera

 

Samsung h1 - Voorkant knoppen

 

Aan de bovenkant zit de powerknop om het toestel aan en uit te zetten. De knop is zeer lastig te bedienen, je moet de knop vrij lange tijd induwen voordat hij reageert. Een voordeel is weer dat de knop lastig per ongeluk in te duwen is. Toch hadden we graag een iets vriendelijkere aan- en uitknop gezien. Ook zit aan de bovenkant een 3,5mm-aansluiting voor de headset of koptelefoon. Rondom de ingang zit een rood glimmend randje dat net wat extra uitstraling aan het toestel geeft.

Samsung h1 - bovenkant toestel

 

Aan de rechterkant van het toestel zit onderin de cameraknop. De knop werkt met twee standen, half induwen om te focussen en volledig induwen om een foto te maken. Door de knop in te duwen vanuit standby start de camera-applicatie. Boven de cameraknop zit een zoekknop waarmee je snel op het toestel, de Vodafone-shop of internet kunt zoeken. De knoppen hebben reliëf waardoor ze goede grip hebben. De rode knop geeft een leuk accent aan het toestel, maar heeft verder geen speciale betekenis.

Onderop het toestel zijn geen knoppen of aansluitingen te vinden. Wel zit onderop een led-ring die wit kan gaan knipperen bij het opstarten en afsluiten. Ook bij het ontvangen van een sms gaat de led-ring fanatiek knipperen en licht geven wat midden in de nacht niet echt prettig is.

Samsung h1 - rechter zijkant

 

Om het toestel op te laden of te koppelen aan de pc zit aan de linkerkant een MicroUSB-aansluiting. Dit is de aansluiting waar alle telefoonfabrikanten in de toekomst naartoe zullen gaan. De MicroUSB-aansluiting is af te schermen met een schuifsysteem. Het schuifsysteem werkt naar onze mening prettiger dan systemen waarbij de gebruiker een lipje moet lospulken. Bovenin aan de linker zijkant zitten de volumeknoppen.

Aan de achterkantvalt ons als eerste het Vodafone-logo op, dat met zilver is geaccentueerd. Boven het logo zit de 5-megapixelcameralens met led-flitser. Rechts daarvan vinden we de speaker die een rood kleurtje heeft. De achterkant is verder glad en licht afgerond aan de zijkanten.

Samsung h1 - achterkant toestel

 

Het toestel is wat zwaar met zijn 134 gram, maar voelt daarentegen degelijk aan en ligt goed in de hand. Verder vinden we dat het toestel een mooie luxe uitstraling heeft. Ons testmodel heeft een zwarte kleur, verder zal Vodafone ook een zilveren variant verkopen.

Scherm

De Vodafone 360 Samsung H1 heeft een 3,5″ WVGA AMOLED-scherm. WVGA betekent dat het scherm een hoge resolutie van 800×480 aankan waardoor foto’s veel scherpte laten zien en webpagina’s prettig zijn te bekijken waarbij de kleinste letters vaak nog goed leesbaar zijn. AMOLED is de nieuwste techniek voor tft-schermen waarbij het scherm minder energie verbruikt bij een hoge helderheid. Het scherm is groot waardoor het toestel goed bedienbaar wordt met de vingers, het gebruik van een stylus is niet noodzakelijk.

Wat ons direct opviel zijn de mooie kleuren die het scherm kan weergeven. De kleuren komen veel scherper over dan op een iPhone 3G of een HTC Touch Diamond 2. Zo is zwart echt zwart waar het bij vele toestellen veel lichter overkomt. Door het hoge contrast komen kleuren zeer mooi en natuurgetrouw over. Het bekijken van foto’s en films is een groot plezier op het toestel.

Het grote scherm van de H1 is een capacitieve touchscreen, dit is de opvolger van de oudere resistieve techniek. Het voordeel van een capacitief scherm is dat het werkt op potentiaalverschillen die mede ontstaan als een mens het scherm aanraakt. Over het algemeen is de aanraakgevoeligheid bij capacitieve schermen hoger dan bij resistieve schermen. Een nadeel is dat het niet mogelijk is om een stylus of een ander voorwerp dat geen potentiaalverschil kan opwekken te gebruiken. Onze ervaring is dat het touchscreen prima reageert, ook bij lichte aanrakingen.

Samsung h1 - scherm weer

 

Samsung h1 - scherm internet

 

Toetsen

Op de voorkant zitten drie knoppen die eerder zijn beschreven in het designhoofdstuk. Het toestel heeft verder geen fysieke knoppen om tekst of nummers in te voeren. Alle tekstinvoer gaat via het touchscreen met behulp van een toetsenbord op het scherm. Voor HTC-gebruikers zal toetsenbord enigszins bekend kunnen voorkomen doordat de H1 is uitgerust met een xt9-toetsenbord.

De tekstinvoer is aardig uitgebreid, zo kan de gebruiker kiezen uit twee invoermethodes. De eerst methode is het volledig qwerty-toetsenbord waarbij alle afzonderlijke letters zijn in te duwen. Door te klikken op “?123” is het mogelijk om vreemde tekens in te voeren. Bij het intypen van een woord gaat xt9 ons helpen met het voorspellen van woorden. Deze woorden komen boven het toetsenbord te staan en zijn simpel te kiezen door erop te klikken. Voor het voorspellen van woorden zijn zeer veel verschillende talen te kiezen waar in ieder geval Nederlands onder valt. Een leuke zinvolle eigenschap van het toestel die we hebben ontdekt is dat als je bij de bovenste regel de letter lang induwt, het mogelijk is om snel het cijfer van die positie te typen (dus “w” lang induwen geeft de optie om cijfer 2 te typen). Wat ons echter niet lukte was het typen van letters met accenten zoals “ë”, “é”, etc. Het typische is dat woorden met accenten wel voorkomen bij het voorspellen van woorden.

Samsung h1 - qwerty toetsenbord

 

Samsung h1 - numeriek keypad

 

Naast het qwerty-toetsenbord is er ook de mogelijkheid voor het invoeren van tekst via het traditionele numerieke keypad. Op het scherm komen dan de cijfers 1 tot en met 9 waarbij bijvoorbeeld het cijfer 2 de letters A, B en C bevat. Het voordeel van deze methode is dat de knoppen groter zijn en makkelijker aan te raken. Dit kan handig zijn voor bijvoorbeeld op de fiets, al is onze ervaring dat het vaak langzamer typt dan het volledige qwerty-toetsenbord.

Interface

Het Vodafone 360-toestel draait op LiMo (Linux Mobile Foundation). Dit is een relatief nieuw en onbekend besturingssysteem voor mobiele telefoons. De Linux Mobile Foundation is opgericht in 2007 en bestaat onder andere uit Motorola, Samsung, en Vodafone en heeft als doel het maken van een Linux-gebaseerd besturingssysteem dat wereldwijd de strijd aan kan gaan met andere telefoonplatformen. Het toestel werkt daardoor ook anders dan een Symbian-, Windows Mobile- of Android-toestel. Wel is duidelijk merkbaar dat de ontwikkelaars bij het ontwerpen van het besturingssysteem rekening hebben gehouden met het feit dat het met de vinger bedienbaar moet zijn.

In onze review gaan we ons niet teveel focussen op het LiMo-besturingssysteem omdat we de Vodafone diensten belangrijker vinden. In dit hoofdstuk zullen we kort het hoofdscherm bespreken, de prestaties en multitasking.

Het hoofdscherm kan in eerste instantie wat lijken op dat van een iPhone met de vele icoontjes. Toch is de opzet van het hoofdscherm wezenlijk anders. De hoofdscherm is een brede muur van allemaal iconen. Het is eenvoudig om naar links en rechts te schuiven om andere iconen op te roepen. Bij iconen waarbij rechtsonder een pijltje staat is het mogelijk door er eenmalig op te klikken meer informatie op te vragen. Het icoontje neemt dan in plaats van één positie, vier posities in. Op het hoofdscherm verschijnt dan uitgebreidere tekst van het icoon, of bijvoorbeeld een weerbericht. Op deze manier is het hoofdscherm zeer interactief. Een nadeel is soms wel dat het zoeken is naar iconen na het uitschuiven van enkele iconen.

Samsung h1 - hoofdmenu

 

Samsung h1 - hoofdmenu iconen open geklapt

 

Multitasking

Onder multitasking verstaan we hoe goed het toestel meerdere taken naast elkaar kan uitvoeren. Door te klikken op de statusbalk bovenin klapt een scherm open met actieve taken en meldingen over gemiste e-mails, agendapunten etc. Indien we de muziekspeler gestart hebben komt deze ook in de lijst erbij staan en kunnen we snel de muziek stoppen. Via de statusbalk is het ook mogelijk om van profiel te switchen zoals stille of vliegtuigmodus.

Samsung h1 - multitasking

 

De Samsung H1 is in staat meerdere programma’s naast elkaar te draaien, toch werkt het niet geweldig. Zodra we de interbrowser hebben gestart en op de menuknop duwen om een ander programma te starten sluit de browser direct af. Ook programma’s zoals galerij, RSS, stopwatch, etc komen niet in de statusbalk te staan. Muziek kan daarentegen prima op de achtergrond blijven doorspelen.

Prestaties

Het Vodafone 360 Samsung H1-toestel is niet traag, maar zeker ook geen snelheidsmonster. Van de 600Mhz-processor hadden we persoonlijk iets meer verwacht. Programma’s starten snel op en schakelen tussen programma’s gaat ook snel alleen reageert het scherm soms wat traag op interactie, vooral het hoofdmenu voelt wat stroperig aan. De internetbrowser is wel snel, ook tijdens het scrollen door een pagina heen.

Tijdens onze twee weken testen hebben we geen stabiliteitsproblemen ervaren met het toestel. Het toestel heeft geen vastlopers gehad wat we erg op prijs kunnen stellen.

Een belangrijke eigenschap van Vodafone 360 is in contact blijven met je vrienden. Zo is het mogelijk om de meest gebruikte e-mailboxen snel in te stellen, Facebook te koppelen aan je toestel en GTalk te gebruiken. Verder kun je via je Vodafone 360-profiel je locatie doorgeven voor vrienden, foto’s delen en opslaan, en je contacten en e-mail online beheren. Het grootste deel is allemaal mogelijk via het toestel, voor enkele specifieke onderdelen van de Vodafone 360-service moet je op 360.com zijn. Een ander voordeel van de Vodafone 360-dienst is dat je snel al je contactpersonen in je toestel hebt staan als je een nieuw toestel koopt dat om kan gaan met de Vodafone-diensten . Dit is vooral handig voor mensen die geen gebruikmaken van het Outlook-adresboek of Exchange.

In dit hoofdstuk behandelen we enkele opvallende punten van de Vodafone 360-service. Om te beginnen het Timeline-overzicht. Via het Timeline-overzicht kunnen we in een mooie 3d-weergave zien wat er de afgelopen minuten tot dagen allemaal aan communicatie-evenementen is gebeurd. Zo zien we snel aan wie we een sms hebben gestuurd of wie naar ons een sms heeft gestuurd. De timeline geeft ook de e-mails, oproepen, chats, locaties en muziekaanbevelingen weer. Naast de 3d-weergave is ook een lijstweergave mogelijk die een stuk meer details weergeeft.

Samsung h1 - timeline 3d

 

Samsung h1 - timeline lijstweergave

 

De middelste van de drie knoppen onderaan het toestel brengt ons naar de contactenlijst. Deze lijst laat zowel de telefooncontacten als Facebook-contacten zien. Onderin is een kleurenbalk te zien, door op het scherm een schuifbeweging naar links of rechts te maken is het mogelijk te wisselen tussen verschillende groepen. Het is mogelijk om eigen groepen toe te voegen en personen daaronder te positioneren. Linksboven in het scherm brandt een groen rondje, dat aanduidt dat het toestel is verbonden met de Vodafone 360-service. Indien het toestel is verbonden kunnen we ook statusupdates en berichten van Facebook-contacten ontvangen. Bij de Facebook-contacten zien we de afbeeldingen zoals deze ook op Facebook te zien zijn met daarbij ook een eventuele statusmededeling. Ook voor contacten is het mogelijk te kiezen tussen een 3d-weergave of lijstweergave.

Samsung h1 - contacten

 

Samsung h1 - facebook contacten

 

Bij de contactenlijst staat onderin een poppetje met een paar strepen rondom het hoofd, door hierop te klikken kunnen we statusmeldingen van contactpersonen bekijken. Dit zijn bijvoorbeeld de berichten die een persoon op Facebook heeft achtergelaten. Een directe koppeling met Twitter is helaas nog niet mogelijk, maar aangezien het mogelijk is om Twitter aan Facebook te koppelen krijgen we de Twitter-berichten van sommige Facebook-vrienden alsnog door. Al met al erg handig om op de hoogte te blijven wat vrienden en kennisen aan het doen zijn.

Door onderaan de contactlijst op onze eigen afbeelding te klikken komen we in het persoonlijke Vodafone 360-profiel. Hier is het mogelijk om onze status te veranderen, die dan ook gelijk op Facebook verandert. Verder kunnen we onze locatie veranderen en andere persoonlijke gegevens. Ook zie je in één oogopslag welke diensten we hebben toegevoegd (Facebook, Hotmail en Vodafone 360 in ons geval).

Samsung h1 - Status berichten

 

Samsung h1 - mijn profiel

 

Voor de Vodafone 360-dienst zijn vele webdiensten en de meest voorkomende e-mailaanbieders standaard aanwezig. Diensten die we missen in de lijst zijn Twitter en Hyves. Onder de meest voorkomende e-mailaanbieders vallen onder andere ziggo.nl, kpn en xs4all. Het is helaas niet mogelijk om op het toestel IMAP of POP3 in te stellen, wat ons erg tegenviel. Het instellen van een eigen POP3- of IMAP-account is mogelijk via de Vodafone 360-website, alleen is het ons niet gelukt om succesvol onze IMAP-mailbox in te stellen. Voor een toestel zoals de Samsung H1 hadden we verwacht dat het wel probleemloos om kon gaan met IMAP-mailboxen, maar helaas is de pratijk anders.

Samsung h1 - Webaccounts

 

Samsung h1 - e-mail

 

Via het toegevoegde Hotmail-account konden we wel e-mail versturen. De e-mails worden ook verstuurd namens het hotmail-adres waardoor de ontvanger niet ziet dat dit via Vodafone 360 loopt. Nieuw ontvangen Hotmail-berichten kunnen we prima lezen op het toestel, ook ondersteunt het toestel HTML e-mail waardoor eigenlijk alle e-mails goed leesbaar zijn. Wat ons wel opviel is dat een nieuw gelezen bericht op het toestel niet in onze online Hotmail-account als gelezen wordt gemarkeerd. Dit vinden we erg jammer aangezien je zo als gebruiker snel het overzicht kwijtraakt.

Al met al is Vodafone 360 een leuke en handige dienst voor mensen die graag in sociaal contact blijven staan met hun vrienden of een eenvoudige backup van hun contacten en foto’s willen. De integratie met Facebook werkt prima en geeft een leuke extra aan het toestel. Ook via de website is alles goed te beheren. Het enige wat ons zwaar tegenviel was het instellen van een eigen mailbox, wat niet lukte. We hopen dat Vodafone dit probleem snel oplost zodat gebruikers ook in staat zijn hun werk-e-mail of andere niet-standaard e-mailaccounts te bekijken op het toestel.

Telefoon

Naast het in contact blijven met vrienden via chat, Facebook en e-mail is het ook mogelijk met het toestel te bellen. Het geluid tijdens het telefoneren klinkt helder, hierover hebben we niks te klagen. Vanuit de contactenlijst die we het vorige hoofdstuk al bespraken kun je eenvoudig een contactpersoon selecteren om te bellen. Bij het selecteren van een contact krijg je de mogelijkheid een chat te starten (als de gebruiker online is), een sms of e-mail te sturen en de mogelijkheid om de persoon te bellen. Tijdens het bellen verschijnt er een vrij gebruikelijk scherm, waarbij we een gesprek in de wacht kunnen zetten, kunnen dempen of de speaker inschakelen. Verder zien we een afbeelding van de contactpersoon in beeld. Bij het openen van het belscherm (niet de contactlijst) kunnen we het nummer van de persoon die we willen bellen invoeren. Het nadeel is dat we echt het nummer moeten invullen en dat het niet reageert op het invullen van een deel van de naam.

Samsung h1 - Keuze bij contact

 

Samsung h1 - bellen

 

Berichten

Bij sms-berichten zien we threaded sms terugkeren, dit is iets wat de meeste moderne telefoons ondersteunen. Het voordeel hiervan is dat een sms-conversatie netjes onder elkaar komt te staan. De sms-conversatie ziet er overzichtelijk en goed leesbaar uit. Bij het maken van een nieuw sms-bericht is het invoeren van de contactpersonen zeer eenvoudig. Bij het invoeren van een deel van de naam komen alle mogelijke contacten uit het adresboek tevoorschijn. Door de gewenste contactpersoon te selecteren wordt hij toegevoegd aan de verzendlijst. In ons voorbeeld hebben we zeer snel drie contactpersonen toegevoegd om een sms naartoe te sturen. Door onderaan het scherm te klikken op het audio -of paperclipteken verandert de sms naar een mms-bericht. Ook het beheren van de sms werkt prima, zo is het mogelijk om afzonderlijke berichten van een conversatie te verwijderen of de gehele sms-conversatie ineens.

Samsung h1 - nieuw sms of mms bericht

 

Samsung h1 - sms conversatie

 

Internet

Op de Vodafone 360 Samsung H1 vinden we een Opera internetbrowser terug. De brower lijkt erg veel op de browsers die we al eerder zijn tegengekomen bij HTC-toestellen. De weergave van internetpagina’s is prima en ziet er in vrijwel alle gevallen hetzelfde uit als op een computer. Het in- en uitzoomen gaat door aan de rechterkant een zoombalk beet te pakken en deze omlaag te schuiven, een andere methode is dubbel te tikken op het scherm waarop je wilt inzoomen. De internetbrowser ondersteunt meerdere vensters waardoor het mogelijk is om verschillende websites tegelijk te bezoeken door tussen de vensters te schakelen. De internetbrowser ondersteunt helaas geen Flash-animaties. Een handige functionaliteit van de browser is dat de links vergroot en eenvoudig aanklikbaar worden weergegeven als er meerdere links dichtbij elkaar staan, zoals hieronder op de afbeelding te zien is. Wij vonden het internetten op het toestel een prettige ervaring.

Samsung h1 - browser fullscreen

 

Samsung h1 - browser links

 

Vodafone shop

Om snel en eenvoudig programma’s aan te schaffen bevat het toestel de Vodafone shop met daarin een aardige hoeveelheid spellen en programma’s. Een groot deel van deze programma’s is gemaakt in Java en slechts een klein deel is echt specifiek voor de Samsung H1 gemaakt. In de shop zitten zowel betaalde als gratis applicaties, al is het grootste deel betaald. Betalen van de applicaties is erg eenvoudig aangezien alle aangeschafte programma’s op de maandelijks factuur van Vodafone komen te staan. Een nadeel is dat er van de meeste spellen geen demoversie aanwezig is om het programma te proberen. Ook hebben we niet veel applicaties kunnen vinden om ons hoofdmenu uit te breiden met uitklapbare iconen.

Het is mogelijk om in de Vodafone-shop te zoeken op de meest gewaardeerde, de nieuwste programma’s en aanbevolen programma’s op te vragen. Op deze manier is het zoeken naar leuke of zinvolle applicaties goed te doen. Ook kunnen mensen een beoordeling bij een programma achterlaten zodat van tevoren te zien is hoe andere mensen een programma waarderen.

Samsung h1 - Vodafone shop overzicht

 

Samsung h1 - Vodafone shop programma

 

Samsung h1 - Vodafone shop programma meer info

 

Navigatie

Vodafone levert standaard een navigatieprogramma mee om op de kaarten te zien waar vrienden zich bevinden, bedrijven te vinden of om te navigeren. De kaarten geven Vodafone 360-plaatsen (van contacten) weer en plaatsen uit ‘Directory’. Plaatsen uit Directory zijn bijvoorbeeld restaurants, winkels, benzinestations en musea, die via internet op het toestel worden gevonden. In de standaardversie is het enkel mogelijk om kaarten te bekijken en de Directory-plaatsen in de buurt. Om te navigeren is het noodzakelijk een navigatie-abonnement bij Vodafone af te sluiten van 5 euro per maand. Persoonlijk vinden wij het navigatieprogramma te beperkt en geen 5 euro per maand waard. Door anderhalf jaar het maandelijkse navigatiebedrag te besparen is het al mogelijk een TomTom aan te schaffen die veel meer kan. De stem van de navigatiedame klinkt dof en van tevoren een goed overzicht krijgen van de gehele route is niet mogelijk. Hopelijk komen er in de loop van de maanden extra navigatiepakketen uit voor het LiMo-platform.

Samsung h1 - Navigatie locaties in de buurt

 

Samsung h1 - Gekozen navigatie locatie

 

Samsung h1 - Navigatie route

 

Agenda

Zoals op de meeste telefoons is er op de Samsung H1 ook een agenda aanwezig. De agenda is helaas niet gekoppeld aan de Vodafone 360-dienst. Het is mogelijk om agendapunten toe te voegen via het toestel zelf of door de telefoonsoftware te synchroniseren met Outlook. Agendapunten geven netjes een herinnering op de ingestelde datum. Verder ziet de agenda er netjes uit en zijn er verschillende weergavemogelijkheden. Het synchroniseren met de pc liep bij ons niet helemaal soepel, zo kon de software niet omgaan met verjaardagen in Outlook. Een andere zeer grote beperking in onze ogen is de maximale ruimte van 200 agendapunten. Bij andere smartphones zijn we deze beperking nog niet eerder tegengekomen. Voor iemand die niet vaak de agenda gebruikt is het niet zo’n probleem, maar voor mensen die hun volledige dagindeling erin bijhouden is het een vervelende beperking. Eventuele gemiste herinneringen staan in de uitklapbare statusbalk waardoor ze snel terug te zien zijn.

Samsung h1 - Agenda maand overzicht

 

Samsung h1 - Agenda lijst weergave

 

Samsung h1 - Nieuw agenda punt

 

Overige programma’s

In onze review gaan we niet heel veel verder in op andere applicaties die op het toestel te vinden zijn. Er zit een applicatie op om het weer te bekijken en een buienradarapplicatie. Het toestel heeft geen problemen om een PDF-bestand weer te geven en verder zijn standaardprogramma’s als een stopwatch, wekker en notities aanwezig. Op het toestel zit een businesscardscanner om snel de contactgegevens van het kaartje in het adresboek te krijgen. Ook is er een RSS-reader aanwezig om het nieuws op je favoriete websites te volgen. Helaas is de RSS-reader niet uitklapbaar op het hoofdmenu om daar al snel de laatste headlines te lezen. Al met al levert Vodafone het toestel met een complete set aan applicaties.

FM-Radio

Op het toestel is een FM-Radio aanwezig om naar je favoriete zenders te luisteren. Om naar de radio te kunnen luisteren moet de headset of koptelefoon aangesloten zijn aangezien deze als antenne functioneert. De radio ondersteunt zender-ID en radiotekst (RDS) waardoor in het scherm de naam van de zender komt te staan met eventuele mededelingen. Op het hoofdscherm van de radio kun je eenvoudig de zes populairste zenders instellen. Een andere leuke optie is de mogelijkheid om van de radio op te nemen om later terug te beluisteren. De radio is zowel te beluisteren via de koptelefoon als via de speaker van het toestel. De speaker van het toestel is niet van heel hoge kwaliteit maar voldoende om naar te kunnen luisteren.

Samsung h1 - FM Radio

 

Samsung h1 - Radio opnemen

 

Muziekspeler

De muziekspeler is naast muziekspeler ook een muziekwinkel waar vele tracks en albums te vinden zijn. Voor 10 euro per maand is het mogelijk om onbeperkt muziek te downloaden. Het gemiddelde nummer is 1,5 MB groot, wat bij sommige al direct vragen over de kwaliteit oproept. De kwaliteit van de muziek is duidelijk minder dan die van een cd of van iTunes. Het grote voordeel is dat een nummer snel binnen is en de geluidskwaliteit acceptabel is. Een audiofiel zal echter duidelijk verschil horen en kan misschien beter op een andere manier muziek op het toestel krijgen. Bij het openen van de muziekspeler staan bovenin de laatstbeluisterde nummers en eronder de populairste downloads uit de muziekshop.

Samsung h1 - Muziek beginscherm

 

Samsung h1 - Muziek mijn bibliotheek

 

Bij het openen van ‘mijn bibliotheek’ komen we op een overzichtelijk muziekscherm uit waarbij we eenvoudig het gewenste nummer kunnen vinden. Bij het afspelen verschijnt standaard de albumhoes op het scherm met daarboven de mogelijkheid tot shuffle en repeat en daaronder vorig nummer, pauze en volgend nummer. Onderin staan de titel en artiest van het huidige nummer. Door op de albumhoes te duwen komt er meer informatie over het nummer naar voren. Door op de rating te klikken kunnen we het nummer beoordelen. De muziekspeler is eenvoudig en werkt prima.

Samsung h1 - Muziek tracks

 

Samsung h1 - Muziek afspelen

 

Galerij en videoplayer

Het bekijken van foto’s en video valt onder galerij. Op het hogeresolutiescherm zien foto’s en video’s er schitterend uit. Het is envoudig mogelijk om nieuwe albums op het toestel aan te maken om daarin foto’s te ordenen. Door twee keer te klikken op een foto of video wordt deze groot weergegeven. Bij video’s is het aan te raden het scherm in landscape (liggende) modus te draaien om de video op volledig scherm te bekijken.

Samsung h1 - Gallerij

 

Samsung h1 - Foto weergeven

 

Samsung h1 - Afbeelding opties

 

Camera

Het toestel heeft een 5-megapixelcamera met autofocus, om in het donker nog foto’s te maken is er een led-flits aanwezig. Met deze eigenschappen is het mogelijk om prima foto’s met het toestel te maken. Zoals we gewend zijn van Samsung is er van alles in te stellen aan de camera. De onderstaande screenshots tonen alle instelmogelijkheden van het toestel.

Samsung h1 - camera 1

 

Samsung h1 - camera 2

 

Samsung h1 - camera 3

 

Samsung h1 - camera 4

 

Samsung h1 - camera 5

 

Samsung h1 - camera 6

 

Naast het maken van foto’s kan de Samsung H1 ook video’s opnemen met HD-resolutie (1280×720). Deze resolutie is hoger dan we op de meeste andere vergelijkbare toestellen terugvinden en moet ervoor zorgen dat video’s er goed uitzien.

Samsung h1 - camera 7

 

Samsung h1 - camera 8

 

Hieronder staan enkele voorbeeldfoto’s en een voorbeeldvideo van het toestel. Voor een een toestel dat niet als cameratelefoon op de markt is gebracht zien foto’s er prima uit. Indien we nog wat meer hadden kunnen spelen met de instellingen waren waarschijnlijk nog betere foto’s mogelijk, maar voor een snelle foto levert het toestel een goede kwaliteit. De video ziet er wat schokkerig uit, maar laat wel aardig wat detail zien. Het schokkerige komt vooral doordat een goede beeldstabilisatie ontbreekt, wat we niet vreemd vinden voor een telefoon. Indien we dezelfde video op een kleiner formaat bekijken ziet hij er prima uit.

Samsung H1 - Foto 1

 

Samsung H1 - Foto 2

 

Samsung H1 - Foto 3

 

Samsung H1 - Foto 4

 

Samsung H1 - Foto 5

 

Samsung H1 - Foto 6

 

In het toestel zit een 1500 mAh-accu wat relatief veel is voor mobiele telefoons. Met de 600Mhz-processor en vrijwel alle diensten en applicaties die internet nodig hebben is dit geen overbodige luxe. Ook het grote 3,5″ AMOLED-scherm zal de nodige energie verbruiken. Ondanks dit alles gaat de Vodafone 360 Samsung H1 meer dan een dag mee. Tijdens intensief gebruik en laden warmt het toestel niet extreem op wat we ook erg kunnen waarderen. Indien je internet minimaal gebruikt moet het toestel lang kunnen meegaan op één batterijlading.

Samsung h1 - mooi plaatje

 

Onze review score

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Riik -

  Ik heb ook hetzelfde wanproduct. Wat een bende! Nu wil ik mijn simkaart in een andere telefoon stoppen, maar alle nummers staan opgeslagen op het telefoongeheugen. Waarom kan ik ze niet overzetten naar mijn SIM kaart?

 2. Stefan Kuipers -

  Ik heb nu 2jaar een Samsung H1 met een Vodafone abbonoment gehad, nu heb ik deze opgezegd en nu start mijn telefoon niet meer verder op dan het 'vodafone 360' logo. Hij verbind ook niet met de computer via usb en is volledig geladen. Sim kaart in andere telefoon werkt wel, dus het zit echt in de telefoon.

  Wie weet wat ik er aan kan doen?

  Gr Stefan

 3. Coen -

  Bel allemaal gelijk de klantenservice van Vodafone en zij zullen je een ander toestel aanbieden. Je huidige abbonnement wordt dan stopgezet en je begint met een schone lei. Ik mag nu de HTC sensation in handen nemen en mijn oude toestel (H1) houden. Mijn Samsung H1 loopt intussen prima omdat hij aangepast is. Hierdoor loopt alles soepel en doet alles het ook.

 4. den28 -

  van de samsung 360 m1 zach wel een code voor de h1 maar niet voor de m1

  wie kan mij ook vertellen hoe ik 360 uit de gsm krijg van de m1

  vg den28

 5. regina -

  ik ben terug gegaan naar de vodafoon winkel. ik zei ben erg ontevreden over mijn toestel hun antwoord daar was dat kan ik me voorstellen! heb een mail adres gekregen en aks ik daarna mailde werd waarschijnlijk mijn abonnement stop gezet en kon ik een andere uitkiezen.
  dus mijn advies even terug naar waar die vandaan komt…

 6. Mull -

  Hoi!
  ik heb ook de samsung 360, en vond hem in het begin wel fijn in gebruik. Maar na ongeveer 100 smsjes in mijn inbox was de hele telefoon niet meer te gebruiken. Staat er dat je een nieuww berichtje hebt, en probeer je deze te opnenen, loopt je telefoon vast, kun je hem weer opnieuw optarten.. Dan denk je, okee dan verwijder ik wat smsjes, nou, 3 smsjes verwijderen duurt ongeveer n uur, of hij loopt WEER vast. Echt, de meest dramatische telefoon ooit! Nu heb ik weer een probleem. Er staat telkens een symbooltje van een smsje met een uitroepteken erbij, als ik dan erop klik, komt er niets in dat lijstje te staan.. have no idea wat t moet betekenen, iemand?

  ook mega haat aan deze telefoon??
  YES:( 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁

 7. samantha -

  Ik heb een probleem.. ik heb een blutoothstickje op mijn laptop en wil dus vanaf mijn samsung fotos en videos sturen.. maar hij vraagt om een wachtwoord die ik wel weet .. aleen kan ik alleen cijfers intoetsen en geen letters.. 123 staat aan maar er is geen mogelijkheid om dit te veranderen.
  weet iemand hoe ik dit kan veranderen??

  alvast bedankt groetjes samantha

 8. edwin -

  ik heb deze een paar dagen geleden dekocht. en opeens doet mijn geluid het niet meer. alleen als ik gebeld word hoor ik mijn ringtone. maar tijdens het gesprek doet de microfoon het niet meer en ik hoor niks meer. ook muziek afspelen lukt niet meer. kan iemand mij helpen?????????

 9. vodafonehater -

  Deze gekocht omdat mijn iPhone voor 6 weken reparatie is opgestuurd. Ik heb inmiddels al een stuk of 15 smartphones gehad en nog nooit zo'n wanproduct als de samsung gebruikt.. Prullenbak is te goed voor deze telefoon! Ik vraag mij af of de software ontwikkelaars zwakbegaaft zijn die deze software hebben geschreven! Als je software schrijft dan test je het toch ook! Samsung moet snel een Android versie voor dit ding maken, telefoon zelf is goed software is het brakste stukje code dat ik ooit heb gezien!

 10. robbert -

  Heeft iemand een idee welke geluids formatten deze telefoon ondersteunt ?

  Plaats er wel filmpjes op maar krijg de melding audio niet beschikbaar.

  Robbert

 11. Tomm -

  Ik heb deze telefoon aangeschaft voor een 2-jarig abonnement.
  Ik heb 'm nu een jaar, en het abonnement loopt nog tot maart 2012.
  De problemen stapelen zich bij mij alleen maar op!
  Mijn batterij gaat heel vaak leeg, de telefoon blijft hangen, en door al deze klachten moet je steeds de batterij eruit halen.
  Ik heb echt de neiging om gewoon een nieuwe telefoon te kopen en daar deze simkaart in te doen.
  Wat een slechte aankoop!:(

  1. Saskia -

   Hier hetzelfde verhaal veel vastlopers, heel traag, snel leeg. HEt lukt me regelmatig niet om een telefoontje aan te nemen en nu komen er zelfs telefoontjes helemaal niet meer binnen. Wat ik dan weer hoor omdat mijn voicemail m opneemt. Niet blij mee!

 12. Bianca -

  Ik probeer via internet op te zoeken hoe ik een liedje als ringtone kan gebruiken, maar ik kan het nergens vinden.. ik heb alle boekjes doorgelezen daar staat het ook niet in..:S weet iemand of het überhaupt wel kan?

  alvast bedankt!

 13. Coen -

  Joost,
  Dit gaat automatisch, maar als je deze telefoon toch niet helemaal vertrouwt kun je het ook handmatig instellen.
  Dit doe je door eerst naar Instellingen te gaan, vervolgens naar Netwerkinstellingen en daar moet het label 'Roaming' aan staan. Succes!

  Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in Android voor deze telefoon: op http://www.freelimo.tk zijn er tal van onderwerpen te vinden betreffende het installeren van Android op de Samsung H1. Het werkt nog niet helemaal maar er is een persoon die er vollop mee bezig is!

  Verder is dit natuurlijk een prachtig toestel, alleen heel jammer dat er zo'n stom besturingssysteem op staat.

  Coen

 14. Joost -

  Ik wil mijn internet uitzetten omdat ik morgen naar Finland ga, maar hoe kan dat? Ik kan alleen m'n 360 verbreken maar dan kan ik nogsteeds op internet volgens mij.. of in vliegtuig modus. Iemand?

 15. charlotte -

  dit is echt mijn rootste miskoop van het laatste jaar. gelukkig heb ik van een vriend een andere telefoon te leen, alleen staan al mijn contacten in mijn h1, weet iemand hoe ik ze op mijn sim krijg??
  hoor graag!

 16. jelmer -

  ik heb de telefoon nu een jaar. ik wordt helemaal gek van al het vast lopen keer na keer nu doet zelfs me sms app het niet meer echt een super slechte telefoon.
  het enige wat er fijn aan is is dat hij fokke & sukke app heeft en dat is ook de enige die normaal werkt.
  weet iemand een goeie goedkope telefoon voor 1 jaar?

 17. Noel -

  Hallo, ik heb een Vodafone H1 gekregen, maar gebruik zelf Telfort. Hoe kan ik de Vodafoneverbindingen (Internet en MMS) verwijderen, zodat ik de apps gewoon kan gebruiken?

  Wie weet de oplossing?
  Alvast dank!

 18. jasper -

  waardeloos, echt een super slechte telefoon, heb hem nu anderhalf jaartje. echt niet blij mee, het touchscreen werkt voor geen meter. en doordat hij de hele tijd alles zit te syncroniseren met die 360 site slurpt hij beltegoed. weet iemand hoe je dat uit kan zetten?
  alvast bedankPr

  1. schenk -

   @jasper, dan moet je naar de internet instellingen gaan en daar roaming uitzetten. dan maakt hij geen verbinding meer met internet. Als je wel internet wilt hebben en moet je afmelden bij het vodafone 360account…

 19. Audrey -

  Ik heb het toestel nu 10 maanden, is al 2x weg geweest omdat internet niet meer functioneerde. Nu werkt het onderdeel apps niet goed en loopt elke keer vast.internet is zeer traag en het lijkt wel of deze steeds trager wordt…Ook mijn man heeft sinds een jaar dit toestel en heeft exact dezelfde problemen, elke keer vastlopers enz.

  Wij hebben afgelopen weekend ons toestel voor 40 euro ingeruild bij de phonehouse en allebei een nokia C6 gekocht (290 euro per toestel :() en wat een verademing, dit toestel werkt lekker snel, loopt niet vast en is zeer gebruiksvriendelijk.

  Voor ons noooooit meer een samsung 360!!!!

 20. daan16 -

  hallo allemaal,
  ik heb ook de vodafone 360
  en ik wil graag een wachtwoord op men smsjes,
  of in ieder geval dat ze ze niet kunnen lezen. (:
  groetjes daan

 21. Lieve -

  Echt een slechte telefoon!
  Wat je met een telefoon hoort te kunnen doen, kan met deze niet eens –> Bellen,
  Hij loopt continue vast en is gigantisch sloom!

  Er is 1 ding dat goed is (aangezien ik dit "getest" heb)
  Hij is sterk! ik heb hem al vreselijk vaak laten vallen, er zitten 2 barsten in mijn scherm, maar hij doet het nog steeds! Gister heb ik hem uit mijn zak laten vallen toen ik op de scooter zat ( ik reed 50 km pu) en hij heeft veel schade maar hij doet het nog steeds!

  Verder echt een *** telefoon

 22. rico -

  hallo ik heb dus de Samsung 360h1 ik heb er muziek op gezet en daarna doet de music app. het niet meer ??
  ik ben terug gegaan naar de winkel en nieuwe gekeregen maar nou doet hij het gewoon weer !
  weet iemand hoe ik het kan oplossen ?? alvast bedankt.

 23. durY -

  Wie kan mij helpen, heb tijd terug via de Shop van mijn mob (H1) hyves gedownload. Nu heb ik dat stomme app op de achtergrond, maar doet het nog niet! Wat een schijt ding zeg!

 24. nicky -

  hallo, heeft er nog iemand toevallig het probleem dat bij de h1 spontaan de bij geleverde tingtones weg zijn??? Heeft er mischien iemand en oplossing voor mij???

 25. Marco -

  Hallo, ik heb een samsung H1 en heb een vraag. Hoe ik krijg de gemaakte filmpjes op mijn pc? Via vodafone360.com geprobeerd maar daar kan ik alleen de foto's downloaden. Verder vind ik het een K..telefoon. Erg traag en slaat soms gewoon vast. Enige manier om de batterij te verwijderen helpt.

 26. Marc -

  Ik heb het toestel eerder gehad toen die net uit was, er zaten heel veel fouten in maar hij is me kapot gegaan na 3 maand toen had ik een nokia n97mini veel beter toestel mijn volgende wordt dan ook een nokia e7, maar ik heb nu momenteel weer een 360 omdat mijn nokia n97mini kapot ging door het werk. Nu zie ik dat de 360 verbeterd is in apply's voor twitter,hyves etc, email alles werkt behalve chat msn dus, en er bestaat zo te zien ook nog geen apply voor msn. dat is dus een groot probleem de goedkoopste nokia's hebben zelfs msn apply's en de 360 h1 niet. kortom, 360 had echt een vervanger van de iphone 3g konden worden als ze het beter hadden uitgedacht en gebruiks vriendelijker

 27. Erik -

  Splinternieuwe H1 in de kast geflikkerd, ik kreeg een 'oude' iPhone 3G van een collega en die is twee jaar ouder maar -tig jaar sneller en beter! Spijt als haren op mijn hoofd dat ik me de 360-phone aan heb laten smeren…

 28. Jenn -

  Ik heb de M1 sinds december vorig jaar, en hoewel het ding een algehele, terechte, slechte reputatie heeft, zijn er heel, heel langzaam maar zeker toch wel verbeteringen in het systeem merkbaar. De chat functie werkt nog niet geheel naar behoren en hij blijft enigszins langzaam, maar de issues met oa de mail zijn grotendeels wel verholpen. Met deze telefoon is het allemaal grotendeel een kwestie van exact weten hoe je bepaalde zaken instelt en syschroniseerd, je vingers gekruisd houden en hopen dat t werkt… Al met al een stukje techniek dat een hoop geduld en vertrouwen in vodafone vergt..

 29. Peter -

  Wil er wel nog even aan toevoegen heb een prepaid en i net voor 4,75 per maand, em bel niet veel dus denk veel goedkoper als een abbo.
  Ja abbo wel leuk en aardig en zogenaamd gratis
  Maar is nooit gratis je toestel betaal aant end van contrackt wel dubbele vor bijna!
  Prepaid altijd voordeliger dus

 30. Peter -

  Heb hem nu 3 weken en niet eens de H1 maar de M1 zijn kleine broertje, maar moet zeggen tot op heden nog geen problemen ondervonden ja vind hem wel lekker werken zowel bellen als zowel I Net no problems, j mijn vrouw(heeft zij al een half jaar en ook now problems) heeft de H1 en is net iets sneller maar dan nog vind ik dat niet hinderlijk, ja voldoet mij wel goed de 360

 31. kelly -

  ik heb de samsung h1 nu vanaf december en in het begin werkt hij wel oke. maar het wordt langzamerhand niet meer om uit te houden. Hij loopt constant vast als ik een smsje wil openen. Als ik gebeld wordt kan ik vaak niet opnemen en blijft hij maar doortrillen. Moet hem per dag wel 3x uitzetten (door de batterij eruit te halen). De telefoon is gewoon sloom in zijn geheel. Als ik een sms wil openen (en hij loopt eens niet vast) dan duurt het een tijdje voordat de sms op het beeldscherm verschijnt. De applicaties lopen constant vast.. internet werkt voor geen drol. Kortom EEN groote miskoop..

 32. Christiaan -

  Ik heb de H1 gehad! Ben zo blij dat ik er vanaf ben!
  Wat je moet doen is eerst je telefoon laten opsturen door de winkel, met een flinke lijst problemen ofcourse.
  Dan komt hij terug, problemen zijn niet verholpen want dat kan niet (check eerst de firmware die je hebt voordat je hem op laat sturen, want ze zetten er een """""nieuwe""""" voor je op).
  Dan zeggen dat het niet is verholpen en nog een keer op laten sturen.
  Dan de klantenservice bellen, en doorzeuren tot je een nieuwe sim kan laten aanmaken, wat natuurlijk ook niet werkt.
  Dan vragen om een nieuwe Samsung M1/H1.
  De zelfde problemen blijven houden.
  Ergens op de consumenten bond website een voorbeeld brief zoeken over hoe je je KOOPOVEREENKOMST kan ontbinden.
  Heel mooi briefje sturen, alle fouten melden.
  Zeggen dat je het zat bent, Dat je dit onacceptabel vind, en dat je dus daarom de koopovereenkomst wilt ontbinden etc etc etc. *Verzoek om schriftelijke bevestiging van alles en hoe en wat, en hoe je eventueel je geld terug kan krijgen*
  Dan word je gebeld en bieden ze je een ander toestel aan, maar je kan altijd je eigen keuze proberen (bij mij gelukt! HTC Desire bezit ik nu).

  Succes er mee!

  Als er nog vragen zijn, mail me @ chrisbloemendaal @ hotmail . com

  Ik wil je er dolgraag mee helpen!

 33. Patricia -

  Heb nu de M1 en mijn vrouw de H! en moet zeggen zij heeft hem een maand en ik 2 weeks en vind erg pretig toestel , snap al die negatieve tijd niet niet! ja hierkt hij prima zou niet anders willen ja over een paar meschien

 34. cdevries -

  Wat een k..telefoon.heb em nou vanaf maart.eerste week dat ik em had speaker naar de klote.terug gegaan naar de winkel d8 ik dat ze hem gemaakt hadden….nou dus niet.weer terug gegaan en uiteindelijk kreeg ik em na 2 weken terug en ja hij deed het goed.nu ben ik ff verder start ie helemaal niet meer op.doet helemaal nix meer.wat kan dit weer zijn.bah wat een toestel verschrikkelijk gewoon.nix als ellende mee gehad.

 35. Eus28 -

  Heb de Samsung H1 (i8320) al vanaf eind april.

  Er werd verteld door de verkoper dat dit toestel de iPHONE moet overtreffen. maar een maand had ik er grote spijt ervan. de V360 service is verder prima en goed. maar de besturingsysteem is waardeloos. na een week merk je toch dat het trager word dus min 1x per week rebooten en hd film maken kan niet ivb dat het happert.
  Als de limo besturing nou weg ging en de android voor in de plaats terug komt dat is het een prima toestel en het een aanrader vind.

 36. daniel19 -

  Ik heb net laatst de samsung M1 opgehaald
  heb tot zover alleen het probleem :
  heb mijn inbox geleegd toch blijft er in beeld
  komen Geheugen is vol heb genoeg ruimte over ook bij bestanden enz..
  wat kan ik hier aan doen ook aangezien
  aanvraag digid
  bij deze alvast bedankt

 37. daniel19 -

  Ik heb net laatst de samsung M1 opgehaald
  heb tot zover alleen het probleem :
  heb mijn inbox geleegd toch blijft er in beeld
  komen Geheugen is vol heb genoeg ruimte over ook bij bestanden enz..
  wat kan ik hier aan doen ook aangezien
  aanvraag digid
  bij deze alvast bedankt

 38. Patricia -

  Snap er allemaal niks van dat er zoveel mensen zijn met zoveel problemen kwa H1! ik heb de H1 nu een week of 3 en draait erg goed, geen problems met I Net en andere zaken ook niet, ja ik vind het een prima toetsel dus ben nogal verbaasd!

 39. cisje -

  Heb sinds 4 weken de h1 silver. Heb een abbo op dit moment van hi, en naar een hele?!!!.. dag van Vodafone naar hi winkel gestuurd te worden… gebelt te hebben naar voda, hi, samsung en kpn.. nog steeds geen internet op mijn mobiel kunnen krijgen… Waardeloos dus!!!..
  Verder kon ik opeens geen berichtje smeer lezen die ik binnenkreeg, zag wel steeds 3 nieuwe berichten, 5 nieuwe berichten ed. staan. Dus ik terug naar voda, daar even een systeemupdate/verversing gedaan en hij was as fris as possible… Dat wil zeggen (omdat ik geen internet heb heb ik geen 360 op dit moment, dus was al mijn bestanden kwijt!!!…).. Maar goed hij deed het weer dus dat nam ik voor lief. Nu een week later doet mijn h1 helemaal niks meer, ik kreeg een sms wou die bekijken (drukte deze aan via de bovenste balk :nieuw bericht van…:) en toen hij naar het scherm wou switchen bleef 1 witte balk met een kruis over… en ik kon niks meer!.. kon hem niet eens meer uitzetten, dus batterij eruit en weer aan dat ding. Nu gaat hij door totdat hij volledig aangemeld is, en blijft dan bij het laad vierkantje (met 9 vierkantjes..) hangen en doet niks, Heb mijn oude telefoon maar weer uit de kast getrokken, morgen terug naar voda, maar ben bang dat het niet veel beter zal gaan worden. O die eerste fout was overigens een BUG een fout in het systeem, moest er maar vanuit gaan dat het vaker zal gebeuren (na een week dus?!!).. en dat hij dan helemaal binnenstebuiten gehaald moet worden…
  Waardeloos al met al.

 40. Alex -

  Hee allemaal heb al een maandje een H1, en van het weekend viel me telefoon opeens uit terwijl ik hem pas had opgeladen, staat er van; laad batterij op, terwijl er stonden nog 4 streepjes op de batterij dus raar. En ik natuurlijk opladen maar krijg weer dezelfde melding. ik vandaag naar de winkel, zegt de man van de repairshop dat het een software fout is en dat hij ongeveer per dag 10 toestellen krijgt met dit probleem, ik heb hem nu opgestuurd duut twee tot drie weken, ik vind dit echt niet kunnen! :S En oke, het kan gebeuren dat er iets fout gaat bij 1 telefoon, maar niet bij aalle van vodafone! Ik neem nooit meer zo achtelijk *** ding! 😉

 41. Niels -

  Ik vind het zelf een hele fijne telefoon met veel mogelijkheden. Ik ben het helemaal niet eens met de slechte referenties die te vinden zijn op internet. De internetverbinding is snel, de telefoondiensten zoals bellen, sms, mms werken ook gewoon goed, je kan er ongelofelijk veel mee doen, het scherm is groot en duidelijk, makkelijk in gebruik, toch-screen reageert goed. Om van alle gemakken te kunnen genieten heb je wel een abonnement met onbeperkt internet nodig, anders kan het nogal kostbaar zijn. Over de telefoon niets anders dan lof, de communicatie van Vodafone zelf is daarentegen matig.

 42. Patricia -

  Hi Jack,

  Kan het niet zo zijn omdat het toestel al een tijdje op de markt is en met updates steeds beter word(afgezien van de interface)!!??
  Vind persoonlijk I net wel aardig snel(is natuurlijk geen kabelverbinding) en mailen en sms ook geen problemen ondervonden tot nog toe

 43. JackS -

  hey patricia,
  ik snap het, op school moet je geduld hebben.
  maar gezien wat je voor betaald voor het toestel mag je meer van verwachten.

  coen, voor 30euro in de maand kun je een iphone3gs voor 2 jaar abbonement afsluiten.

 44. Coen -

  Heb dit toestel ook al een tijdje, werkt opzich allemaal prima en kan ook alles vinden.
  Alleen heb ook ik een paar probleempjes ondervonden:
  Samsung pc studio, ik krijg steeds meldingen als ik muziek op de H1 wil zetten, dus krijg er geen muziek op!
  Als ik dingen uit de Shop wil downloaden krijg ik een melding dat de aankoop niet voltooid heeft kunnen worden en dat ik het opnieuw proberen, na 8x proberen lukt dit echter nog steeds niet.
  Waar ik mij ook bij aansluit dat de userinterface niet optimaal werkt wat tot de nodige irritaties leidt, ik had hiervoor een iPhone en daar ging alles razendsnel.

  Kortom, het is wennen met dit toestel. Ik geniet intens van de camera die er op zit en email/internet werkt ook prima bij mij. Ik vind het treurig om te horen dat dat niet bij iedereen zo is, aangezien dit toch niet zo'n heel goedkoop toestel is.
  Ik zit nu 3 jaar aan dit toestel vast en betaal 30 euro de komende 2 jaar en ben zelf van mening dat dit toch wel te veel is voor dit toestel.

  Coen

 45. Patricia -

  Hi Jack,

  Mijn baantje? nou dacht het niet ik werk op een school, maar ik vind hem persoonlijk goed werken, en die 5 seconde waar jij het over hebt zie ik niet zo als een probleem, maar goed dat is mijn gedachten erover! 🙂

 46. JackS -

  hey patricia,
  waarom doe je dat?
  is dat jou baantje of zoo..
  de vodafone h1 user interface werkt heel traag.
  het aanklikken van het scherm duurt een wel 5 seconde voordat je een reaktie ziet.
  de nieuwste firmware gedownload, werkt nog steeds traag.

 47. Patricia -

  Gisteren gekocht en ik moet zeggen hij werkt optimaal dus niks mis mee!
  Had hem ook snel door hoe ik alles moest doen dus zeer gebruiks vriendelijk,ja ik persoonlijk vind het wel een goede aanwinst.

 48. Muziekalbums -

  Hallo, weet iemand hoe ik mijn muziekalbums kan zien terwijl de player speel.
  Moet ik de formaten van pixels wijzigen?
  of de naam veranderen? het zijn jpg files.
  Help mij

 49. karin -

  als ik op de linkerknop druk krijg ik een lijst met al mijn oproepen smsjes van alle dagen. het is een kopielijst. Hoe kan ik die wissen? Ik kom nog niet verder dan ze 1 voor 1 te wissen en dat is niet te doen. Hoe kan ik zorgen dat niet alles als kopie wordt opgeslagen?

 50. Tamica -

  Wie kan me helpen hoe kan ik een liedje dat ik via bluetooth heb ontvangen instellen als ringtone, ik om er echt niet uit. En dan nog een ander vraagje mijn muziekspeler kan alleen maar op play of pauze en dan blijft dit die hele tijd boven in beeld staan naast mijn batterijnivo. Graag hulp…

 51. Hallo -

  Ik heb dit klote toestel nu sinds januari. Heb alleen maar gedonder met dit ding. Hij is nu voor de tweede keer opgestuurd. Omdat er "nieuwe software" op moet. Na 3 keer opsturen moeten ze je een ander toestel aanbieden… Hierna nog één keer te gaan dus…

 52. Kim Van Vlasselaer -

  wat een klote toestel…
  Heb sinds afgelopen weekend niets anders dan problemen met het ding…
  Heb hem sinds juni… En hij heeft nog niet eens fatsoenlijk gewerkt…
  Smsjes ontvang ik meer dan de helft van de tijd niet… Mails krijg ik ook niet meer aan…
  In het vakje berichten, staat ook niets meer… dan moet ik eerst naar postvak in gaan…
  Ik ga morgen terug naar de winkel waar ik hem gekocht hebben en ga daar eens goed boos worden denk ik…

 53. Anna -

  Ik heb hem net maar ik snap er hellemaal niks van xD:S
  Heb je geen hoofdscherm ofzo? als je snapt wat ik bedoel:P met je achtergrond enzo:P en als je dat hebt hoe kom je er dan? Er zit geen handleiding bij xD

 54. Mijnnaam -

  Ik had een vraagje over de Vodafone 360 Samsung m1 prepaid.Het staat nergens duidelijk de ene zegt wel dat er Wi-Fi op zit en de andere zegt van niet. Ik wil er graag duidelijkheid over of er Wi-Fi op zit. Want ik wil die telefoon graag kopen bij vodafone als er Wi-Fi op zit. Kan iemand mij vertellen of dat er op zit ergens? Op de H1 wel dat weet ik maar ik wil graag weten of het op de Samsung m1 zit! bvd Mijnnaamis…

 55. EZBEACH -

  Vindt het een hopeloos toestel! Wil er vanaf, heb hem nu 4 maanden. 2-jarig abbonnement. Weet iemand een goedkope manier om van het contract af te komen, bv toestel te ruilen en geen vodafone-360 service meer? De helft van mijn fotos is idd via vdf 360 op PC gekomen. De rest komt er niet op. Weet iemand hoe ik via USB kabel de foto's rechtstreeks op PC krijg. Lukt me niet, ook niet via "massaopslag". K#t zooi.

 56. King -

  Hallo allemaal,

  Ik had een vraagje: Ik had een mooie prepaid telefoon gezien op de site van vodafone van 129,99 euro.
  ( Hier is de link: http://www.vodafone.nl/shop/telefoon/prepaid/cat16170015/vodafone-360-samsung-m1-mystery-land-black/sku51400036/ ).

  Het is de Vodafone 360 Samsung M1 Mystery Land, Black. Ik wil hem graag kopen maar ik wou graag weten of er wifi op zit, weet iemand misschien of dat er opzit want ik kan het nergens vinden het staat er ook niet bij. Bij de H1 zit die er wel op maar dat is abbonement en die is dus een stuk duurder maar als iemand weet of er wi-fi op de Vodafone 360 Samsung M1 zit wilt die gene dan een krabbel achterlaten op me hyves A.U.B.

  MVG. Lud

  1. beriilerii -

   heej samsung m1 mystery land
   ik heb um al 2 dagen en het is best een lastige telefoon maar wel fijn.
   er zit geen wifi op.
   als je graag wifi wilt hebben kan je beter nokia 5800 kopen die heb ik namelijkk ook als 2e telefoon 😛

 57. Bjorn -

  Wat een ongelofelijk traag kloteding. Ik heb hem in februari gekregen bij mijn abonnement en ik ben er HELEMAAL klaar mee. Vaak als ik gebeld word reageert het touchscreen niet eens, waardoor ik niet kan opnemen. Het touchscreen reageert wel vaker niet trouwens, dan kan je dat ding indrukkken wat je wilt maar hij doet niks. Daarnaast werken alle apps voor geen reet, hartstikke traag allemaal. Je kunt beter gebruik maken van de mobile sites die sommige websites aanbieden (m.nos.nl) Als de internet app naar behoren werkt tenminste.

  Aan iedereen die een smartphone wilt: Stap over naar T-Mobile en ga voor de iPhone! Echt waar, het is het waard. Ik heb nog elke dag spijt dat ik dit onding in huis heb gehaald!

 58. ikkuh -

  Het opnemen kan ook gewoon met het telefoon toetsje recht van de 3 knopjes op je toestel 😉

  Wat betreft jou problemen.. heb je hem update?
  Deze dingen moeten met de nieuwste update verholpen zijn. Als je de update wel hebt zou ik naar de vodafone winkel gaan of chatten met 1 van de medewerkten op vodafone.nl
  je zou ook op je telefoon nieuwe software op kunnen laten zetten of resetten. ik heb op dit moment die problemen namelijk niet meer:)

  Succes:)

 59. Larazzo -

  Oh ja…, het bellen…

  Als ik wordt gebeld moet ik, om op te kunnen nemen, de ene keer een balkje aantippen en de andere keer een schuifje van links naar rechts zetten.

  Ik weet niet hoe groot jullie vingers zijn maar ik heb kleine handen.

  Als ik net iets verkeerds aanraak krijgt degene die mij belt een sms-je om mij later weer terug te bellen.

 60. Larazzo -

  Hoi gasten,

  Ik heb een samsung H1. Mij werd verteld dat dit toestel aardig tegen die van Iphone kan opboksen. Er zouden allerlei nieuwe applicaties komen… kortom een geweldig toestel.

  Liefst had ik een Iphone maar ik wilde na 8 jaar niet weg bij Vodafone dus….

  Alleen nu 4 maanden later, kan ik niet msn'en, mijn hyves niet openen, amper mijn mail lezen, trage internet, youtube is traag en die nieuwe applicaties lijken net op windows 95 spelletjes.

  Moet ik nu twee jaar wachten of kan ik van het abbonementscontract af op een of andere manier?
  Ik baal verschrikkelijk van Vodafone met hun mooie praatjes!!!!

 61. Nelleke -

  Update is toch gelukt!! lag aan mijn eigen computer USB drive niet geupdate.. op andere PC ging het prima
  Er staat nu een zwembad op frontje..die je kan vervangen door eigen foto!

 62. Nelleke -

  Na een maand gebruik ben ik er aardig achter hoe alles werkt..ben 55 jaar en heb nooit eerder internet op mobiel gehad
  Was wel even anders dan de nokia 6300…maar inmiddels kan ik hyves en facebook en emailaccount goed gebruiken.
  Alleen de nieuwe update lukt niet om er op te krijgen Die maakt het toestel sneller en meer apps enz enz
  Nog steeds herkent de site waarop ik wil nieuwe software wil downloaden de H1 niet als toestel…alle andere toestellen van Samsung kan je aanklikken Waarom staat de H1 er nog steeds niet in?? Ligt dit nou aan Vodafone of aan samsung?? al ben ik ook wel tevreden had achteraf liever android gehad

 63. stip -

  Help
  Ik zit met de beltoon: erg zachtjes terwijl die op zijn hardst staat!
  En ik wil een andere beltoon, dat lukt maar niet!
  De gebruiksaanwijzingen kloppen ook niet echt….

 64. little john -

  heb hem nu 2 weken als toestel er bij :S …. wat ik lees ben ik zelf ook tegen gekomen tot en met vastlopers aan toe …. en dan voor linux toestel :(:(

  maar voorlichting in de winkels van vodafone zelf is zwaar kut, veranderingen zoals skins etc. is niet mogelijk waardoor je niet tot je eigen kan maken … en die 360 abbo weet niet waar het zo waanzinnig bijzonder aan is download apps op een toestel en je kunt het zelfde als de 360 fone en dan nog meer ook het is zonde …. voor het geld en de tijd die je aan besteed om te overwegen om het toestel te kopen …

 65. Johan -

  Hopeloos k#ttoestel. Je kan er helemaal niks mee. De hele bende loopt vast. Net een nieuwe update gekregen via Vodafone. Slechter dan slecht kan bijna niet. Welke debiel heeft dit toestel ooit op de markt gebracht. Ik heb m'n simkaart verwijderd alvorens dit wonder zonder techniek in elkaar te stampen. De batterij is nog wel goed, wie ????

 66. skob -

  Nou, wat een berichten allemaal. Ik heb vanmiddag een H1 aangeschaft. Gratis bij m'n nieuwe abbo. Volgens de verkoper echt een gewéldig ding. "Kun je er op msn-en?" – "ja mevrouw, speciaal door vodafone ontwikkelde messenger". Prachtig allemaal, maar niet toepasbaar op de H1
  "Zit er een Facebook-app op?" – "ja mevrouw, bij de standaard apps" Niet dus, heb 'm moeten kopen en die blijkt na een tijdje al niet meer te werken.
  Verder reageert het scherm al als je er met een warme vinger bovenhangt…erg irritant. Springt de toetsvergrendeling er te pas en te onpas op, ook heel irri. Heb ik soms 4x dezelfde naam in contactenlijst staan (1x mobiel, 1x thuis, 1x facebookaccount en 1x hotmailaccount). Heb geen zin om dit allemaal handmatig te gaan koppelen. Is het behoooorlijk raar dat je maar 200 agendapunten kunt toevoegen en vind ik het smsgeluid te lachwekkend voor woorden.
  Ga 'm morgen proberen te ruilen voor een n97mini (die ik eerst wilde maar door de verkoper ben ik omgeluld). Op de vodafonesite staat overal dat dit binnen 7 dagen mag, ook als je "alleen maar" ontevreden over het toestel bent… DUIM VOOR ME PLEASE!!!

 67. Linda -

  In het begin dacht ik, leuk toestel, werkt snel en snapte niet hoe mensen erbij kwamen dat de M1 traag was. Nu ik hem langer in gebruik heb (bijna 2 maand), snap ik wat de irritatie van andere mensen is. Deze telefoon is alles behalve snel! En dan vertellen de verkoopmedewerkers je dat het een super telefoon is (verkooppraat en trap ik niet nog een keer in!)

  Ik baal nog steeds dat ik deze telfoon heb gekozen. Het voordeel is dat ik nog wel aardig wat geduld heb, maar ik ben erg blij dat ik deze telefoon met een jaarcontract kon afsluiten.

  Overigens is het ook erg vervelend als je honderden contacten in je telefoon, msn, hyves etc. hebt en dat je deze allemaal handmatig samen moet voegen en dat dit niet op de één of andere manier vanzelf gaat.

  Voor de rest ben ik er best tevreden over, maar als er iets irritant is, dan is het wel als een toestel traag werkt en steeds vast loopt 🙁

 68. Bart Vuijk -

  Nou, mijn vriend die deze telefoon haalde, heeft hem op mijn aanraden maar weer snel ingeruild voor een good old Nokia. Wat een onbegrijpelijk toestel zeg. 🙁

 69. manon -

  hee heee
  sinds gisteren dit toestel
  maar hoe kan je een hoofdscherm krijgen
  met een leuke achtergrond ofzo:)
  ik krijg het niet voo elkaar
  verder super toestel
  ik heb de nieuwere uitvoering

  xx manon
  mail miij je antwoord manon_vanviegen@hotmail.comik hoop dat jullie me kunnen helpen

  1. v-power -

   Achtergrond niet, maar je kan wel zelf een screensaver instellen na installatie van de laatste software update.

   [url=http://www.vodafone.nl/prive/internetten/360/360_software_update/]Zie site van Vodafone, klik mij![/url]

 70. Sneeky -

  Leuke telefoon. Leuk nieuw concept met je eigen account, waarmee je dingen makkelijk kan delen.
  Omdat dit nieuw is zitten er natuurlijk nog wel kinderziektes in: het syncen gaat niet super en de email werkt ook niet helemaal ok. Gelukkig komen er regelmatig updates die (hoop ik) de telefoon steeds beter maken.
  Het is nog niet de kwaliteit van een iPhone, maar zeker een telefoon die de moeite waard is.
  Ook al moet je even wennen aan de werking en waar je het een en ander kan vinden, maar dit leer je snel genoeg.:)

 71. Paula -

  🙁
  jammer, ben erg teleurgetseld. Herken veel in de algemene kritiek. Sloom , traag, blijft hangen…
  Prutsding, apps werken nauwelijks, internet om te huilen…
  Nooit meer!!

 72. Geronimo -

  Fantastisch ding, email, hyves en wifi doen het prima. Veel gratis applicaties opgezet, bijv tetris en risk.
  Eigen achtergrond, niet meer die standaard. Ook heb ik een proggie gedownload via internet. Waarmee ik sub-mappen kan maken. msn doet het ook.youtube doet het ook goed (is wel mobile youtube jammer), live tv doet het alleen ned 1 2 3 en rtl 4. nadeel bluetooth kom ik geen wijs uit. mijn contacten worden er dubbel in gezet, 1 voor email adressen en 1 voor telefoonnummers.chat en easymenu snap ik ook geen hol van. Maar de belangrijkste dingen zoals bijv, email hyves en wifi doen het perfect. Ben er erg blij mee, super toestel, wat zeg ik nou, ik bedoel natuurlijk perfect toestel. op de bluetooth na.

  1. Matt -

   Gast Geronimo, hoe heb je die eigen achtergrond voor elkaar gekregen dan? Ik vind het een onding. Hij is zo ontzettend sloom en ik mis heeel veel apps die een telefoon als deze gewoon moet hebben. En ik moet nog 2 jaar 🙁

 73. Steven -

  Baal ervan dat ik deze telefoon heb genomen. Heb msn account aangemaakt, maar hij ziet niet al of geen van mijn contacten die online staan.Emailfunctie werkt ook niet. Wanneer je vodafone naar dit probleem vraagt zeggen ze dat ze van dit probleem afweten en er mee bezig zijn, alleen zijn ze hier al maanden mee bezig:(. Zal blij zijn als mijn abonnement is afgelopen.

 74. Rachelle -

  Zeer ontevreden over dit toestel en de service die verleend wordt. Email werkt bijna nooit, uitgaande gesprekken zijn vaak niet mogelijk, 360 verbinding schakelt zich met regelmaat uit bij opstarten email. verder zeer onoverzichtelijk. Vervolgens bel ik de klantenservice, maar daar kunnen ze me niet helpen??? moet chatten via MyVodafone, dus account aanmaken, vervolgens kan ik chat nergens vinden, dus maar email gestuurd. Never ending story…. bij een 2-jarig contract 🙁 Hopelijk komen ze met een geschikte oplossing !

 75. biki -

  Hallo,

  Net De M1 gekocht en wil nu graag een foto als achtergrond plaatsen. Volgens de handleiding zou dit moeten kunnen maar het lukt mij niet. Weet iemand hoe ik dit kan doen

  1. hallo -

   Ik had een vraagje over de M1, Het is een prepaid toestel van vodafone. Ik wil hem gaan kopen maar ik wou weten of er Wi-Fi op zit? Zit dat er op? Dat zou ik graag willen weten.

 76. Herwin -

  Een brok ellende:(. Krijg geen updates, mijn hyves contactpersonen komen niet in mijn tel te staan nadat ik hyvesaccount heb toegevoegd. Accuweather wil niet openen. Privacy geeft continu een foutmelding, dat hij geen verbinding maakt met internet terwijl deze goed is ingesteld en internet het wel gewoon doet. De klantenservice komt niet met concrete antwoorden of oplossingen. Dan nog new pc studio die niet normaal werkt. Heb het helemaal gehad met vodafone 360/ samsung h1. Oh ja emails komen wel binnen, maar kan ze niet openen.
  Echt de slechtste tel die ik ooit heb gehad. Nu nog effe een crashtest proberen met deze tel:)

 77. nelleke -

  Gevonden…!
  Als je een contact een aparte beltoon wilt geven druk je op (middelste) contact knop- kies de betreffende vriend uit en druk op platje/naam-druk in volgend scherm ook op de naam-er staat dan "contact tonen"-druk op potlood rechts boven – er staat dan "contact wijzigen"scrool naar beneden naar ringtone en druk erop-verander van "standaard" in beltoon gebruiker-kies weer een ringtone of muziekje uit.. en klik het vinkje rechtsboven weer aan
  Succes

 78. Nelleke -

  Als jeje ringtone wil veranderen kan dat best hoor.
  Ga naar apps
  dan instellingen-dan telefoonprofielen-
  dan staat er achter normaal gereedschap toets dat in- dan bij beltonn voor oproep kies je voor ringtone gebruiker (ipv folding pulse)dan krijg je je bestanden
  (daar moet je wel eerst muziek op hebben gedownload via data kabel naar de pc)vervolgens kies je een muziekje uit die je als ringtoen wil
  en drukt dan op het vinkje rechtboven naast mijn bestanden en je ringtone is gewijzigd!
  Je kunt ook per contact een ringtone is=nstellen maar ik weet niet meer hoe ik dat gedaan heb:(
  zoek ik even uit

 79. bart vuijk -

  Een vriend van mij heeft een H1 en zoekt nu naar de mogelijkheid om 400 contacten van zijn Nokia N95 over te zetten naar dit apparaat. Ik sta met mijn mond vol tanden, weet iemand hier hoe dat moet?:S

  1. Nelleke -

   Of gewoon de SIM van de nokia er in (inloggen met nokia code!)en contacten van SIM toevoegen
   die komen ook vanzelf op je vodafone360 account Op de PC kan je alles samenvoegen als er iets dubbel zit
   en dat wordt vanzelf weer in je telefoon bijgewerkt. (alleen werkt dat niet helemaal goed maar er komt nieuwe software update aan):Y

 80. Digibeetje -

  Zal wel dom zijn maar als ik de muziek aanzet kan ik nergens een stop knop vinden en speelt de muziek gewoon door bij andere app. Alleen uitzetten van het toestel helpt om de muziek te stoppen (en op pauze zetten…)
  Dat kan vast slimmer maar hoe????

 81. Nelleke -

  O wat stom inmiddels zelf al antwoord gevonden
  USB aansluitenm en dan kiezen voor massa opslag(ipv media speler) en dan lukt slepen prima

 82. Nelleke -

  Help ik kan geen mp3 op de H1 zetten PC herkent wel het toestel na installeren maar als je muziek versleept komt er een verbodsbord in beeld (alleen-lezen versie??)

 83. Rob van Arnhem -

  Slecht niet uitontwikkelde servive. Werkt niet zoals toegezegd. Email werkt niet of heel slecht, moet constant of opnieuw opstarten of batterij verwijderen en opnieuw opstarten of aanmelden bij ander account om gegevens te wissen en dan weer bij eigen account inloggen om gegeven te laden. Met een beetje geluk werkt 360 dan weer gedeeltelijk. pop3 mail ophalen ( pushmail ) kan je wel vergeten dit werkt helemaal niet.Ben al jaren klant bij Vodafone maar als dit niet na behoren opgelost wordt ga ik via mijn rechtsbijstand hier toch proberen een zaak van te maken. VODAFONE schandalig

 84. Nona -

  Hoi, ik had even een vraag. Kun je mij uitleggen hoe ik bij de instellingen van equalizers kom van mijn telefoon Samsung 360 H1 Vodafone? Ik heb het namelijk 1x gevonden maar weet bij God niet meer waarzo. Kun jij me helpen? Alvast bedankt. Groeten en alvast vrolijk Pasen.

 85. Dyez -

  Ja misschien ultra simpel, maar ik krijg het nog steeds niet voor elkaar om een andere ringtone in te stellen. Wie kan me zeggen hoe ik dit kan doen? Alvast bedankt!

 86. manon -

  Weet iemand hoe je een sildeshow van je eigen fotos kunt toevoegen aan de applicatie van flickr kunt maken. de slideshow heb ik al aangemaakt op de site..

  Weet iemand hoe je, je eigen hotmail standaard in kunt stellen als email?

  kan hyves al gesynchroniseerd worden met het adressen boek zodat je de status e.d. kunt zien van je vrienden?

  Alvast bedankt!

 87. Moniek -

  Hey,

  Bij mij voldoet hij ook niet aan de verwachtingen.
  Vanaf het begin had ik erg weinig bereik en kon ik de helf van de tijd niet bellen en sms-en. Toen ben ik terug geweest en hebben ze er een nieuwe simkaart ingedaan. Want blijktbaar was mijn simkaart te oud. Ik weer helemaal blij, maar thuis bleek dat het niet veel had geholpen. Ook versprong te tijd zomaar en veranderde hij uit zichzelf van profiel. Erg vaag dus allemaal.

  Ik heb hem weggebracht voor reparatie en ga hem morgen weer ophalen. Ik ben beniewd of het wat heeft geholpen. Maar ik ben bang van niet.

 88. Amanda -

  Ik heb mn telefoon nu een paar maanden en was er heel blij mee tot dat ik deze week ineens mijn mailtjes niet meer binnen krijg van vodafone360 mail en van mn hotmail??? ook krijg ik geen updates meer binnen voor mn telefoon!! Weet iemand waar dat aan ligt? Hoe ik het weer aan de praat krijg? Ik heb me al een x afgemeld van 360 en telefoon uit en dan weer aan en aangemeld.. Ook dat werkt niet!!:S

 89. Jaap -

  Hoe zorg ik er voor dat mijn hyves en windows live messenger contacten geimporteerd worden? Ik heb via instellingen>vodafone360 hyves en windows live messenger toegevoegd maar krijg mijn contactpersonen niet in mijn adresboek en kan er ook niet mee chatten… Met Gmail lukt dit wel, misschien komt het omdat minder contactpersonen zijn?

 90. maartje -

  Wie kan mij helpen.
  Ik heb tm juni nog mijn hi kpn abonnement nog lopen. Hoe krijg ik internet aan de praat? En een volgend probleempje diende zig net aan ik kan geen smsjes meer versturen. komt iedere keer te staan mislukt

 91. manon -

  Wat raar! ik heb wel een eigen ringtone voor smsen.. maar als ik nu daar heen ga kan ik ook alleen maar kiezen uit 3 opties. Wie weet komt het met de volgende update terug? Het is er dus wel geweest!!

 92. marco -

  360…wat een k..systeem! je zou 't bijna oplichting noemen. al ruim 14 jaar lang klant,maar door 360 helemaal afgeknapt op vodafone. wat een prutsers.

 93. Aranka -

  Ik heb een M1 en in mijn berichtenbox laadt hij berichten enzo soms wel 3x.. iemand hier ook ervaring mee? Ik vind het echt een onding tot nu toe!! Bah!

 94. sannsan -

  ik heb sinds kort ook de H1,
  Ik vroeg me af of er ook een msn app voor was…
  Want via internet > ebuddy is het niet erg fijn msnen

  Ook vroeg ik me af hoe je je ringtone bij berichten veranderd, want dat is mij nog niet gelukt ????

  1. john -

   een msn app heb ik ook nog niet gezien die is er waarschijnlijk nog niet,maar je kan gewoon msnen hoor hoeft niet speciaal via ebuddy .
   en berichtenringtones kan je niet veranderen je hebt maar keuze tussen de 3 standaard ringtones

  2. john -

   en om nog makkelijker te msnen (ben ik vandaag achter gekomen)via je chat app.maar dan moet je eerst naar instellingen dan vodafone360 openen dan op het +je drukken en daar kun je je windowslive messenger webaccount activeren voor de chat app.
   heb je dat gedaan dan sluit je af en ga je naar je chat app.drukdan onderin op sleutel/mes symbool.en dan zie je daar je msn mailadres ,klik daarop en je krijgt de optie online en offline daar meld je je aan of meld je je af .als je je hebt aangemeld ga je terug naar de chat en druk je links onder op het wolkje met + en dan zie je al je online contacten waar je mee kan chatten ..

   succes

 95. Guy -

  Hallo,
  ik heb net een Samsung 360
  en heb een probleem als ik naar mijn ringtones ga en wil hem afspelen dan zegt mijn telefoon: bestand word niet erkend.

  wie kan mij helpen.

 96. Kevin -

  Ik kreeg vanmiddag een bericht voor een software update,
  Ik koos ervoor om de update later te laten doen,
  vervolgens kreeg ik daar geen bericht meer van op het gewenste tijdstip?
  Daarom probeerde ik net via de PC studio de nieuwe software te installeren, maar dat mislukte en nu kan ik niks meer met m'n telefoon? Als ik de batterij er uit haal en hem weer aan doe, zelfs als ie niet met de computer verbonden is. Geeft ie aan dat er een verbindingsfout is. Verder kan ik er helemaal niks mee, heeft iemand een mogelijke oplossing?

 97. manon -

  Ik heb vanaf de 1e dag dat de samsung h1 op de markt kwam hem al in huis. ben erg tevreden! zou geen andere telefoon willen!
  Heb geen problemen met de bovenstaande dingen. hij werkt goed.
  ik vind wel jammer dat je geen foto als achtergrond kan doen..
  op dit moment heb ik hyves bij mijn acount. dit wil ik graag synchroniseren met mijn adressenboek zodat ik de updates van mijn hyvesvrienden kan zien.. weet iemand hoe ik dit kan doen? of is dit nog in de maak?

  Groetjes,

  1. john -

   zou ik niet weten maar mijn hyves app weigerd nog steeds ondanks dat ik de laatste updates heb ,dus hyve ik gewoon via internet en daar zie je gewoonde updat wat je vrienden allemaal doen.

 98. Sandra -

  Hallo!
  Ik heb van iemand een Samsung M1 gekregen. Nu probeer ik met mijn simkaart (abo van HI en dus niet van vodafone) op internet te komen. Bellen lukt wel dus heeft echt met instellingen te maken. Heeft iemand een idee hoe ik de vodafone instellingen eruit kan krijgen? Smsen naar 1300 lukt niet, handmatig instellen ook niet.
  HELP!
  X

  1. john -

   ok nou update is gelukt via mijn new pc studio maar dat er echt iets is veranderd ik weet het niet mijn hyves app werkt ook nog steeds niet dus doe ik nog maar via de normale internetweg .

  1. hccc -

   je telefoon moet eerst de nieuwste update hebben gehad voordat de hyves en ook de facebook applicatie het doet. deze is volgens vodafone vandaag uitgekomen. ik heb hem iig vandaag net geupdate gekregen. nu doet hyves en facebook het wel 🙂

 99. sander -

  Hoi allemaal, ik heb sinds kort de samsung M1. Heb de handleiding gedownload maar daar staat toch te weinig informatie in vind ik. Ik ben benieuwd of de gegevens die opgeslagen staan in de timeline, dus alle oproepen, ontvangen en verstuurde sms'en enz. enz., te verwijderen zijn.
  Ben al even aan het puzzelen maar ik kom er niet echt uit. Iemand een tip voor mij?

  Alvast hartstikke bedankt! Groeten Sander.

 100. Jaspervminnen -

  Hoe zet ik in godsnaam de gprs uit op mijn h1? volgens mij kost dit me klauwen met geld terwijl ik gewoon simpel van wifi gebruik wil maken. Uiteraard via instellingen al mijn verbindingsvoorkeuren op WI-FI-verbindingen gezet. Die is ook groen gekleurd, maar volgens mij heeft de telefoon daar lak aan. Verder wilde ik ook graag weten of het mogelijk is al je contacten te verwijderen en al je in/outbox berichten, zonder dat je ze individueel moet verwijderen.

   1. Nelleke -

    Als je internet abonnement hebt kost het niks, dag en nacht online (€9,95 per maand)schakelt in buitenland uit…

 101. Samsung-Firmware -

  Op 15 februarie 2010 brengt samsung-firmwares.com firmware upate informatie via de wel bekende omweg 😀

  Ik heb namelijk firmwares van deze maand voor zowel de Samsung H1 als M1

  I8320 I6410

 102. Gast Luc -

  Goeieavond allemaal, ik heb 1 vraagje 😛
  ik heb netjes mijn hyves mensjes op mijn tel (samsung H1) en nu wil ik mijn SIM contacten toevoegen aan mijn hyvesmensjes, zodat ik niet steeds hoef te zoeken naar een"blauwe of groene"foto… Enig id hoe dit mogelijk is, op 360.com kun je alleen je Msn en je hyves mensjes samenvoegen.. Mvg Luc

 103. john -

  ik zou mijn h1 kunnen updaten via new PC studio alles ok maar dan gaat hij de batterij controleren en ookal is mijn batterij stampvol toch krijg ik dan een bericht `probeer de firmware-updat nogmaals uit te voeren wanneer de batterij volledig geladen is`
  weet iemend waar ik hem dan nog meer zou kunnen updaten want dit is vet irritant.

 104. GerardA -

  Beste mede h1 gebruikers,
  ik zie allerlei verhalen over WiFi op je h1 ik kan op mijn h1 namelijk helemaal niks vinde wat dan ook maar iets met WiFi te maken heeft, en ik durf toch wel eerlijk te zeggen dat mijn internet niet bepaald snel is met mijn zorgeloos internet blox. Ook heb ik een vraag wat betreft muziek, games etc hoe krijg ik deze op mijn mobiel en gaat dit weer geld kosten?
  bij voorbaat dank,
  Gerard

  1. john -

   er moet een app op je scherm te zien zijn met wifi andersbklopt er iets niet.
   em muziek en kan je gewoon via je datakabel van je pc op je mobiel zetten en games ja die kan je downloaden via de 360 shop en die kosten je geld ja er zijn wel enkele gratis gaqmes maar dat zijn de simpele .

 105. hccc -

  Vanochtend kreeg ik een melding dat er een nieuwe facebook app update was en of ik hem wou downloaden. ik heb het maar gedaan, maar na het installeren kan ik niet eens meer inloggen..hij blijft alleen maar hangen in het loading schermpje.. iemand hetzelfde probleem?

 106. Nona -

  Hallo mensen,

  Ik hoop dat dit probleem al eens is voorgekomen. Het volgende:

  Ik heb sinds enige tijd (november 2009) de Samsung H1 Vodafone 360,(Silver) heel erg blij mee.
  Met deze toestel kan je, zoals vele andere, een eigen gedownloade sms-ringtone instellen. Dit had ik ook meteen ingesteld. Misschien ongeveer een week of 2 na deze instelling kreeg ik de term 'Update install'. Dit heb ik natuurlijk gedaan. Daaropvolgend verdween de optie 'Ringtone gebruiker' ofterwijl.. je kan je eigen gedownloade sms ringtone niet meer instellen omdat die optie NA de update is weggevallen:( Ik kan nu slecht kiezen tussen 3 vreselijke sms-beltoontjes. Hoe kan ik deze weer terugkrijgen op mijn tefeloon en wat moet ik daarvoor doen?? Graag jullie reactie! Alvast bedankt he!

  Groetjes, Nona

  1. Alex de Widt -

   Helaas kan je geen sms tonen meer instellen na de update.
   Is niks aan te doen. Hopelijk maakt Vodafone het in de volgende update wel weer mogelijk.

 107. Jikkenien -

  Bellen vanuit contacten?
  Wie kan mij verder helpen: ik heb sinds 3 weken ook de H1 en heb mijn contacten via instellingen contacten geimporteerd van SIMkaart. Ik zie de namen staan maar de telefoonnummers staan er niet bij. Hoe kan dit en weet iemand hoe dit is op te lossen? Als ik een nummer handmatig invoer dan herkend het toestel wel de naam van de contact.
  Bedankt,
  Jikkenien

  1. Daphne -

   Je moet sowieso op de naam drukken om de gegevens te zien.

   Heb je (als je dat gedaan hebt) ook op het vakje naast de "foto" gedrukt? Het vlakje waar de naam van de persoon in staat?

 108. Gast axe -

  Hoi

  wanneer ik toestel kwart slag draai zie ik dan wel tekst in de breedte dan niet, kan iemand me zeggen hoe dit goed werkt

  Daarnaast vind ik internent erg traag en vallen veel pagina's weg kan iemand me daarbij helpen

 109. Tbser -

  Supertelefoontje 🙂 ik heb absoluut niks te klagen.. hopen dat de msn-app snel komt, ik heb hem nu een paar maanden en sta elke dag nog versteld dat ik nieuwe dingen leer. mijn email doet het ook goed net als de rest van de functies waar iedereen hierboven over zeurt.
  en ja, dat ik me smstoon niet kan instellen ga ik me niet druk over maken,, dat is toch wel het minst belangrijkste wat er bestaat.

 110. peter -

  heb de telefoon nu ong. 2 maanden en bevalt goed alleen jammer dat er niet veel appl. te krijgen zijn veel moet je ook betalen Ook jammer dat je de navigatie alleen kunt gebruiken als je lid word 🙁

 111. Ikke -

  Ik heb laats een samsung h1 gekregen.
  Alleen brand er een rood lampje boven in het beeldscherm.
  Weet iemand hoe ik hem groen krijg :S:S

  Alvast bedankt!

 112. Girafe -

  even een bericht, had zelf nog al problemen met internetten via wifi, heb dit nu opgelost.
  als je internet opstart moet je rechtsonderin op … klikken, daarna naar instellen en dan kan je kiezen tussen interetten via ?? en via wifi verbinding, je klikt wifi aan en klaar ! internetten via wifi =)

   1. Daphne -

    Helaas staat die optie niet bij mijn instellingen.

    Zijn er meer mensen die een netwerkfout melding krijgen als ze internet op gaan?

 113. chant -

  Weet iemand hoe ik mijn caiway email adres kan instellen op mijn vodafone 360 zodat ik mijn emails van thuis gewoon op mijn telefoon kan krijgen.
  Groetjes Chant

  1. Daphne -

   Staat caiway niet bij de mogelijk accountopties? Zo niet dan weet ik het ook niet.

   Mocht hij er wel bij staan en het lukt je niet om het account te bevestigen…. join de club!

   Heb mijn hotmail account verwijderd omdat ik een emails ontving. Wilde hem opnieuw instaleren en dat kan niet meer! Waarom??? Ik weet het niet. Hij zegt dat mijn gebruikersnaam/ wachtwoord fout zijn.
   Weet iemand hoe dit opgelost kan worden?

   1. Chant -

    Wat een drame, ik ben de hele avond al bezig. Op internet staat dat je naar people moet gaan, email, bewerk opties, account, externe account toevoegen, maar heel die externe account kan ik niet vinden. Caiway staat nog niet in de lijst van accountopties en een antwoord van vodafone 360 krijg ik ook niet.

  2. Alex de Widt -

   Indien caiway niet in de standaardlijst staat:
   login op 360.com

   ga naar instellingen (rechtsboven) -> Account (in uitklapmenu)
   Kies dan onder "Emailinstellingen" voor "Beheer je e-mailinstellingen".

   Dan kom je op een scherm met onder het zoekvak 5 opties (auto reply, handtekeningen, accounts, email filters en mobiele e-mail). Kies hier "accounts".

   Hier zou je een nieuw imap of pop account moeten kunnen aanmaken. Al lukte mij dat tijdens het testen niet, kon alles invoeren maar instellingen werden geweigerd.

 114. aight -

  hoe krijg je je internet in hemelsnaam fatsoenlijk aan de praat, filmpjes kijken lukt bijv niet ivm de traagheid.
  wordt dit verholpen wanneer je die zaken via wifi doet?

 115. Daphne -

  Daar ben ik weer…. weet iemand hoe ik er voor kan zorgen dat ik emails op mijn telefoon kan ontvangen. Hij heeft gisteren voor het laatst contact gemaakt en daarna is mijn emailbox niet meer geupdate.

  Ik heb verbinding met internet.

  Groeten Daphne

 116. john -

  he daphne jij hebt het over de beltoon die is mij ook al wel gelukt maar ik heb het in punt 2 over de sms/bericht toon daar zijn er maar drie standaard

  1. Daphne -

   Dat kan op dezelfde manier. Mijn 4e optie voor een alarmtoon i rintone gebruiker. Lang ingedrukt houden en dan kom je bij je eigen bestanden
   Succes

   1. Alex de Widt -

    Met de oude telefoon software werkt dat, maar bij de nieuwste telefoon software niet meer zover ik begrepen heb.

   2. john -

    ik heb hem nu een week dus dan zal ik al wel de nieuwste software erop hebben staan via het 360 net,
    wie weet wordt dat nog veranderd bij een volgende update.

 117. Daphne -

  Mij lukt het wel om eigen beltoon in te stellen.

  Als je naar je telefoonprofiel gaat en dan naar beltoon voor oproepen en je drukt op ringtone gebruiken (lang ingedrukt houden) dan opent zich een nieuw pagina met al jouw bestanden.
  Ga naar jou geluid en vink hem aan, Op het Vtje drukken en dan moet het gelukt zijn.

  Herken punt 4. Vind ik ook vreemd. Weet niet waar ik aan kan vinken dat ik niet via vodafone wil internetten.

  Daarbij lukt het me nu niet om bij vodafone360 in te loggen omdat hij zegt dat ik geen internet verbinding heb. Het puntje naast het bereik is rood.
  Succes

 118. john -

  punt 6 kan geen verbinding krijgen met pc dan geeft hij aan sluit alle apps af en probeer opnieuw ,maar alles staat al uit dus wat zeurt hij nou

 119. john -

  punt 1 kan geen ringtones/muziek met bleutooth verzenden,vreemd
  punt 2 kan geen eigen sms tonen instellen, dom
  punt 3 loopt regelmatig vast ,alleen weer op te starten door batterij even los te koppelen,wreed
  punt 4 kan wel wifi contact krijgen maar blijft gewoon mobiel interneten, raar
  en er zal nog wel meer komen

 120. roza -

  hallo ik heb een 360 h1 en in de winkel vertelde ze me dat de camera ook aan de voorkant kon en dat je dan foto's zou kunnen maken weet iemand hoe dat moet???
  dank je

  1. Daphne -

   Dat zou ik wel erg bijzonder vinden aangezien de lens aan de achtekant zit. Kan me niet voorstellen dat de lens naar de voorkant geprojecteerd worden.

   Daphne

   1. Dominick -

    D'r zit wel een lens aan de achterkant, waarmee je kan videobellen, maar voor zover ik weet kan je die verder niet gebruiken.

 121. Daphne -

  JJJAAA dat lukt! Dank je wel.
  Maar alleen als ik dan naar mijn pagina op mijn pc ga en daar de email verzend…. zucht…..

  Wie o wie weet hoe ik een email verzonden krijg? Nu blijven de berichten in mijn drafts map hangen.

  1. Alex de Widt -

   Ik begrijp hem niet helemaal.

   Lukt het niet om vanaf de het toestel een mail te versturen?
   Of lukt het niet vanaf de PC een email te versturen.

   Vanaf het toestel moet het denk ik wel lukken als je een 360 account hebt, en die gebruikt om de foto te mailen.

   1. Daphne -

    Vie de pc lukt het wel maar niet via de telefoon. Nou ja, het duurt 3 uur of zo voordat hij hem uit de concepten/ drafts map verstuurd.

    Ik denk dat ik ergens in moet stellen dat het checken van email om de zoveel minuten gebeurd. Maar waar???

    Of zou het toch iets anders zijn?

    Uiteindelijk verzond hij ze toch maar het duurt te lang om de handigheid van emailverzenden via de telefoon te gebruiken.

    Fijn dat je meedenkt!
    Daphne

   2. Alex de Widt -

    Anders moet je de foto's in lagere kwaliteit maken 1-megapixel ofzo (als dat kan). Dan is de bijlage een stuk kleiner en ook makkelijker te versturen 😉 .

 122. Daphne -

  Door jullie berichten krijg ik ook het gevoel dat ik me iets slechts aan heb laten praten…. zucht….

  Heb meteen een vraag:
  Hoe kan ik mijn foto's op twitter (twitpics oid) delen?

  1. Alex de Widt -

   Geloof als je op twitpic ingelogt dat er een e-mail adres staat. Naar dat email adres moet je de afbeelding mailen en het onderwerp is dan je bericht.

   Zo heb ik het een paar keer gedaan 🙂

 123. Timmahh -

  Waar blijven al die apps voor de h1 en m1 die ze beloven? ik ben al 4 jaar trouwe klant bij vodafone en ik voel me voor het eerst beetgenomen met het 'aansmeren' van de samsung h1. Mijn geduld raakt nu wel een beetje op. Ik krijg bijna spijt dat ik niet ben overgestapt op de iPhone 3gs van T-mobile. Die bieden 1000000 diensten aan zoals 9292ov en actuele treininfo etc. IK WIL APPS!!

 124. nicole -

  hoi,
  wie kan mij vertellen waarom mijn lampje onderaan toestel niet werkt?
  Normaal als je een sms binnen krijgt of een oproep mist moet deze oplichten..
  maar helaas bij mij gebeurt dat niet.. wie weet hoe ik dit instel?:S
  groetjes nicole

 125. nicole -

  je krijgt het lampje boven in groen door je weer aan te melden.. je bent nu afgemeld!
  Je kunt je aanmelden door naar instellingen te gaan, vervolgens naar instellingen toepassing, dan klik je op vodafone 360 en daar meld je weer aan!
  groet nicole

 126. Arnold -

  Mooi toestel inderdaad alleen het Synchroniseren met Outlook valt zwaar teen de bijgevoegde applicatie wil er niet eens aan beginnen om ze over te zetten :S

  Weet iemand hoe dit op te lossen is?

  Gr Arnold

 127. Tijntjuh -

  Heb net een H1 meegekregen, die werd boven de N97 aangeraden. Mijn eerst indruk was LEUK toestel vergeleken met m'n ouwe N95. Apps zijn makkelijk en (gelukkig) veelal gratis te downloaden. Hoop dat ik er meer plzr mee ga beleven dan de meeste mensen hierboven;) nu eerst maar ff voldouwen met muziek!

  grtsz Tijn

 128. Albert -

  Vandaag heb ik net als allen een samsung 360 h1 en ben er zeer ontevreden mee. Het lijkt of niks werkt en sommige apllicaties zijn of niet goed werkbaar of gewoon simpelweg niet te begrijpen hoe ze in elkaar zitten. Er werd beloofd dat je met google maps kon werken, kon msnen (is hier geen applicatie voor?), contacten staan soms weer terug op de oude manier.. en de shop is leeg? kan iemand me vertellen of hier ergens een hulpprogramma voor is of misschien een echte handleiding?
  alvast bedankt?

 129. Gijs -

  Grappig om te lezen dat er ook mensen tevreden over zijn! Ik vind het zwaar tegenvallen, had veel hogere verwachtingen. Ondanks snelle processor (zelfde als iphone 3gs!) presteert h1 het om regelmatig traag te zijn en vast te lopen. Multitasking is nauwelijks mogelijk (alleen met sommige apps). En aanbod apps in de winkel valt erg tegen.

  @zorgmuis:
  Je mag binnen 5 werkdagen sowieso ruilen voor elk toestel dat je wil. Laat je niet een nokia (met 360 service) aanpraten, je kan alles nemen maar winkel heeft geen zin om hun 360 bonus kwijt te raken daarom bieden ze die aan.

 130. zorgmuis -

  Hsllo, ik heb sinds 6.1. jl. de samsung H1. Leuk toestel dacht ik en zeker de aanbieding van de winkel, mooi meegenomen toch.
  Jammer dan, want nu ben ik na vele uren zoeken op internet en downloaden, navragen bij klantenservice om dan toch maar weer teruggestuurd te worden na de winkel erachter dat ik toch niet z'n goede keuze gemaakt heb. Wel weet ik nu eindelijk hoe je je eigen ringtone kunt selecteren, maar een leuke foto als achtergrond of een van de voorgegeven plaatjes jammer dan kan dus niet. Ik voel me goed beetgenomen zeker omdat ik er na gevraagd heb in de winkel, kan ik dezelfde dingen doen zoals gewend met het oude toestel en dit tot twee keer toe bevestigd is.
  Vandaag wilde ik het toestel ook terug brengen maar ik kon alleen een Nokia toestel ervoor inplaats krijgen was nou echt een aanfluiting. Bekijk het me nu nog over het weekeind, maar zal zeker nog een keer terug gaan en mijn beklaag doen.

 131. dennis -

  hey hallo,

  ik heb nu ook sinds een paar weken deze telefoon, ik heb een sms sound gedownload en nu weet ik niet hoe ik deze kan veranderen, kan iemand me helpen,

  alvast bedankt,

  gr dennis

 132. Raymond -

  Ik heb vandaag een update gekregen en kan nu geen sms tonen meer instellen. Alleen de 3 die standaard in de telefoon staan 🙁

  Updates moeten toch de telefoon verbeteren!!!

  Wie weet hoe ik deze functie weer terug kan krijgen???

 133. BMGG -

  Ik zal nog wat duidelijker zijn (komt omdat ik me nu aan het ergeren ben…)
  Zoals boven omschreven staat:
  Linksboven in het scherm brandt een groen rondje, dat aanduidt dat het toestel is verbonden met de Vodafone 360-service.
  Dus infeite is mijn toestel niet meer verbonden. En hoe krijg ik em weer verbonden?
  Sorry hoor, iets wat je simpelweg uitschakeld moet ook makkelijk weer aangezet worden? Het gaf aan dat je een keuze kon maken tussen aan en uitzetten.:Y

  1. wietze -

   ik heb ook een samsung h1 en ben er verder super tevreden over vraag me allen af of er geen app is voor msn. er is namenlijk een voor hyvers facebook en twitter.
   deze werken overigens goed bij mij.
   hoor graag van je als je meer over msn app weet.

  2. wietze -

   je vodafone 360m aan zetten is niet zo moeilijk.
   ga naar instellingen, dan naar instellingen toepassing, en dan naar vodafone 360.
   alstublieft

 134. BMGG -

  Gister toestel gekocht,nu al problemen…Dat groene lampje (rechts naast 3G)staat op rood. Hierdoor kan ik ook niet meer in maps komen. Weet iemand hoe ik em weer kan aanzetten?

 135. robert -

  Ik heb sinds vandaag ook een samsung H1. Maar die van mij gaat geen eens aan. Ik heb hem net aan de lader gehad, en er kwam gewoon laden in beeld. Maar nu hij is opgeladen. gebeurt er nog steeds niks. Als ik de aan en uit knop indruk. Blijft het scherm gewoon zwart

 136. Scorpion84 -

  LS
  Ik ben de aankoop van de H1 aan het overwegen.
  2 zaken die mij mogelijk gaan storen zijn:

  1) het niet kunnen gebruiken van meerdere eigen mailboxen POP3/IMAP
  2) slechte sync functionaliteit (max 200 agenda items)
  met outlook

  Is hier al meer info over mbt fixes?

  Ik lees op forums van Vodafone dat het mogelijk moet zijn om je eigen mailboxen in te stellen:
  http://forum.vodafone.co.uk/index.php?showtopic=44648

  Daarnaast wordt het probleem van de 200 agenda items erkent, maar dit zou relatief makkelijk op te lossen zijn met een firmware upgrade?
  http://forum.vodafone.co.uk/index.php?showtopic=42186

  Bij voorbaat dank

  Gr Bas

 137. paul -

  Wie kan mij de kloksnelheid van de H1 vertellen? Volgens de vodafone site (en de vodafoneklantenservice)is dat 600Mhz, volgens de Samsung site (en de vodafonewinkel in Ede) is dit 1Ghz.:S:S

  Of gebruikt vodafone een "uitgeklede" versie van de H1??

 138. Inno -

  Soms loopt internet muurvast.Niets werkt dan meer: Compleet 'frozen.' Oplossing: Moterkap openen, accu los en opnieuw opstarten. Dit moet toch niet mogen… en.. muziekbestanden via Bluetooth verzenden naar andere telefoon: NIET mogelijk zover ik weet… Weten jullie iets??

 139. nijs -

  ik heb hem al sinds hij verkrijgbaar is in Nederland en ik vind hem nogal langzaam reagerend bij opstarten van apps en versturen van sms'jes.
  om even dieper in te gaan op dat sms'en;
  hij wordt bij mij steeds slomer en het duurt tot 40seconden dat ik mijn telefoon weer kan gebruiken na het versturen van een sms. (meestal is er dan al weer terug-gesms't, echt storend) Nadat ik een sms verstuur, krijg ik soms een oude sms van eerder in het gesprek terug. ik erger me echt kapot en ik kan niks vinden van updates op internet, ik ben wel eens ge'smst door Vodafone over een update die via de telefoon en internet werd geregeld, echt super.
  oplossingen?
  mail a.u.b naar.
  alvast bedankt

 140. Astrix -

  Heb zitten twijfelen tussen de Blackberry storm 2 en de H1, maar door een leuke actie is het de H1 geworden. Heb de telefoon sinds 6 dec. veel problemen gehad omdat m'n mails niet goed doorkwamen. Ben 3 keer naar de Vodafonewinkel terug geweest en alles is keurig geïnstalleerd voor me. Toestel heeft vele mogelijkheden en nog steeds kom ik nieuwe snufjes tegen. Heb de gebruiksaanwijzing uit eindelijk gedownload er zit dus geen boekje bij. Is ook niet al te duidelijk voor zo'n toestel met zoveel mogelijkheden.
  Ik heb wel een vraagje ik maak een filmpje maar de persoon die ik het stuur kan het niet open weet iemand hoe en welk programma er moet worden gedownload om 3G filmpjes te kunnen openen op je computer.
  Bedankt alvast.

 141. Sander -

  De update is er al. je kan ook een mailtje sturen naar vodafone als je deze nog niet hebt. Ik kreeg een reactie terug met de vraag mijn imei nummer te geven. En daarna kreeg ik meteen de update..

 142. Nelleke -

  Hallo, Kan iemand mij helpen??? Ik probeer Hyves op mijn vodafone 360 H1 te krijgen. De app word netjes gedownload en op je schermpje gezet, maar nadat je je gegevens hebt ingevoerd blijft hij maar laden. Ik ben overal aangemeld en geregistreerd. En ik kan nergens op het internet vinden hoe ik dit op kan lossen.:S

  1. titancore -

   De update is inmiddels al uit. Je moet alleen wachten totdat je hiervan bericht krijgt op je telefoon. Je krijgt gewoon de melding of je de update wilt uitvoeren. Je kan het proces een handje helpen door je telefoon uit te zetten en daarna weer uit te zetten. Doe het voor nu 1 keer per dag, het heeft geen zin om dit 30x te proberen.

 143. Bart -

  Ja ik ook al.
  Na mijn 1e update kan ik mijn eigen sms toon niet meer instellen en de 3 keuzes die er wel op staan klinken nergens naar en zijn ook nog eens veel te zacht ook.
  Wie o wie weet de oplossing om dit probleem te verhelpen ???

  Thx alvast Bart….

 144. Sander -

  Hier ook last van. Eerst kon ik de tonen wel instellen. Nu is die optie na de update verdwenen.. Helaas… Normaal gesproken zou je verbeteringen verwachten bij updates..

  1. Sharon -

   Hey Melvin,

   heb hetzelfde probleem. Wat betreft smstoon na eerste update. Hebben jullie al een oplossing gevonden?

   Daarnaast heb ik ook dat bij websites en bepaalde apllicaties mijn toestel voortdurend vastloopt of een applicatie fout opgeeft. Dit hetzelfde bij normale updates. Vroeg me af of jullie ditzelfde probleem hebben.

   Groetjes Sharon

 145. Fabian -

  Heb de H1 me afgelopen vrijdag aan laten praten maar ben sinsdien elke dag terug geweest. Zilveren gevraagd en thuis gekomen blijkt ie zwart te zijn, toch maar mee aan de gang gegaan. Kon met de zwarte en later ook niet meer met de nieuwe zilveren ineens geen mail meer ophalen krijg nu continue de melding : kan niet ( met geen 1 map) synchen, van alles geprobeerd probleem blijft. Vind het toestel er wel mooi uit zien maar heb het idee dat zoals wel vaker met de Vodafone firmware de boel niet optimaal werkt. Ga het toestel morgen terug brengen, want in de winkel hebben ze ook geen oplossing voor de problemen die maar terug blijven komen en als ik het zo allemaal lees ben ik hier niet uniek mee.

  1. Martine -

   Hoi Fabian en Vraagje van 7 december,

   Ik heb sinds 5 december de H1. Ik heb hetzelfde probleem. Mappen synchroniseren niet, kan geen mail versturen, internet werkt traag/niet, apllicaties starten niet op en ik krijg twitter op de gsm niet aan de praat. Ik twijfelde tussen de nieuwe Blackberry Storm 2 en de H1, maar het prijsverschil in internet gaf de doorslag. Nu kan ik alleen toch niet internetten…
   Ik wil de gsm geen harde reset geven, omdat het software matig fout zit en eerst naar een andere oplossing wil zoeken. Als er iemand een oplossing heeft dan hoor ik het graag!

 146. Vraagje -

  Hallo,

  Ik heb ook de H1, werkte in principe prima. maar nu doen alle apps het niet? Buienradar, tv gids… en ook mij hotmail acc. kijrg ik een foutmelding, als ik mijn mail wil binnen halen:

  Fout kan deze map niet synchroniseren. weet iemand wat ik moet doen of hoe dit kan?

  alvast bedankt

  1. Dominick -

   Misschien even nieuwe internetinstellingen downloaden van je provider? Weet niet precies hoe dat voor Vodafone gaat, maar meestal werkt "Ja" sms'en naar 1300 wel 🙂

  2. Alex de Widt -

   Je kan eventueel altijd een hardreset van het toestel uitvoeren.
   In dat geval ben je wel al je data kwijt.

   Voor hard-reset van de Vodafone 360 Samsung H1
   Voer in:
   *2767*3855#
   Standaard wachtwoord:
   00000000

  3. titancore -

   Opnieuw de instellingen downloaden voor Internet heeft absoluut geen zin en dat kan zelfs meer instellingen naar de knoppen helpen die er nu in staan. Ik adviseer je om het toestel uit te schakelen en vervolgens weer in te schakelen. Log dan opnieuw in op het Vodafone 360 netwerk.

 147. Ybe lansink -

  hallo,
  ik heb sinds gister een samsung h1 ben niet heel erg tevreden.

  want als ik op e-buddy zit(msn) dus op internet en ik krijg een sms dan wil ik die sms even kunnen lezen en antwoorden en dan gewoon weer verder gaan met internetten (msnen) maar dan heeft die dat afgesloten dus dan moet ik weer alle gegevens overnieuw invoeren enz.

  ook werkt de app hyves niet als ik erop klick kan ik inloggen met mijn gegevens dan doe ik dat en blijft die de heletijd laden maakt niet uit hoelang ik wacht maar hij doet het gewoon niet.

  heeft iemand voor mij de oplossing{en}?

  groetjes ybe

 148. nance -

  Ik heb hetzelfde problem als david.
  Weet iemand hoe je woorden kan toevoegen in het t9 (sms) menu? hij herkent eerder getypte woorden niet wanneer je ze de tweede keer wilt gebruiken. En ik kan ook geen optie vinden met 'woord toevoegen' o.i.d.

  bedankt alvast!

 149. wendy -

  Hoi, Ik heb een samsungH1 toestel met vodafone360 abonnement. Het valt mij op dat ik de langere smsjes niet ontvang. (die qua karakters groter zijn dan voor 1 sms) Op mijn oude gsm kreeg ik sms dan in 2 delen, maar nu krijg ik gewoon niks. Weet er iemand hoe dit komt en of ik iets anders moet instellen ofzo?

  Help??
  Wendy

  1. Alex -

   Ik heb hetzelfde probleem als Wendy. Langere berichten worden bij de verstuurder wel verstuurd en gefactureerd, maar ik ontvang ze niet op mijn H1.

   Heeft iemand hier een oplossing voor?

   Op internet gezocht, maar daar is zeer weinig te vinden over dit probleem!

 150. Aktas -

  Nja, heb het toestel nu 1 week. Super fijn toestel, van de bediening tot het scherpe display. Veel mogelijkheden, en idd, een gebruikershandleiding zou niet verkeerd zijn.. Verder zeker aan aanrader, mooie camera, reageerd goed op de vingers en verder toepassingen. En die hyves app. die is nog in de maak. Dec wordt die verwacht. Zeker eeen aaanraderrrr!

  1. john -

   als je je toetsenbord op je scherm krijgt om je text te typen dan staat het als je de telefoon recht houdt naast de spatiebalk en als je hem liggen gebruikt zit het naast de Q .

 151. Lieke -

  Ik heb hem sinds vandaag maar ligt nog even aan de lader.
  Dat contacten gedoe boeit me opzich niet zoveel, maar als hyves ontwikkeld is, komt het dan automatisch op dit toestel of pas op een vervolg van deze telefoon?

  Waar ik benieuwd naar ben is of je makkelijk op hyves online kan, zonder dat contacten gedoe? (heb zorgeloos internet)

 152. tinus -

  ik ben blij dat ik van de n95 8 gb af ben.
  ik vond deze veel te traag en nog maar een beginnende internet telefoon, hij is immers al 2 jaar op de markt geloof ik.
  ik ben nu overgestapt naar de h1 en hij bevalt tot dusver prima, behalve dat wifi gedoe maar dat lost zich wel op.
  ik heb gelezen op de vodafone360 pagina dat ze eind dit kwartaal de hyves account verwachten.
  en ze zijn er natuurlijk net een maand mee van staert gegaan dus er is nog veel in ontwikkeling.
  het is allemaal nog nieuw maar ik heb er wel vertrouwen in.

  de h1 is zeker aan te raden.

 153. Sander Janssen -

  Ik begin nu toch aardig te twijfelen of ik hem nu wel of niet wil gaan nemen. Ik heb grote problemen met mijn N95 8GB (wat wel weer een alles toetsel is) alleen wat niet fatsoendelijk meer functioneerd.

  Nu kan ik van Vodafone een H1 of M1 toetsel krijgen voor dezelfde prijs.

  Nu twijfel ik toch erg na de reacties gelezen te hebben en de review. Hoop dat POP3 toch ondersteund gaat worden en SMTP natuurlijk ook. :X

 154. Tinus -

  dank voor de reactie.
  ik kan de wifi in en uitschakelen, ook beveiligde verbindeingen. nu is het probleem het volgende.
  als ik een verbinding heb en ik wil vervolgens op internet geeft de telefoon een melding dat er iets is met de roaming. nu vond ik een schuifje waarbij ik de roam in en uit kan schakelen maar dan internet ik alsnog over het telefoonnetwerk. nu wil ik dus via wifi internetten aangezien ik regelmatig in het buitenland zit.
  weet u hoe dit op te lossen is?

  alvast bedankt

  1. Alex de Widt -

   We hebben het toestel niet meer dus is het voor mij ook een beetje raden.

   Wat ik me herinner is als ik wifi start dat ik zie welke accesspoints in bereik zijn. Zodra je er op klikt kan je kiezen om er mee te verbinden. Bovenin zie je ook als WiFi is verbonden.

 155. Sjac -

  Ik heb de M1 met abonnement internet eraan vast verbonden… ik kan niet zeggen dat het een makkelijk toestel is…veel mogelijkheden maar niet duidelijk.Geen boekje erbij, moet je downloaden en dan nog kom je er niet vlug uit. Kan iemand mij vertellen of ik ook foto's vanuit mijn computer op de M1 kan zetten en andersom…ik puzzel me rot, heeft me al heel wat uren gekost. En als ik niet tevreden ben kan ik hem dan nog terug brengen??? Ben niet echt tevreden erover. jammer van mijn abonnement dan:S

  1. Alex de Widt -

   Als je er niet tevreden over bent altijd zo snel mogelijk contact opnemen met de winkel waar je het toestel hebt gekocht. Binnen een week is er vaak nog wat te regelen, daarna wordt lastiger.

   Zodra je de M1 aan de USB hangt kan je volgens mij kiezen voor Mass Storage Device (of iets als Geheugenstick) waarna je bestanden naar het toestel kan schrijven zoals foto's.

 156. Irwin -

  Dit toestel maakt bij lange na niet waar waar het voor staat. Er is bijvoorbeeld slechts 1 email account aan te koppelen (al wordt gezegd dat er meerdere mogelijk zijn) en dan ook alleen de voorgeprogrammeerde providers. Dus werkmail is bijvoorbeeld niet op dit toestel te installeren.

  De gebruisaanwijzing kan je downloaden maar is zeer beknopt. 3 regels over een e-mail account, maar nog niet hoe je het moet installeren.

  Het toestel werkt niet intuitief, het is echt zoeken, de logica heb ik niet gevonden.

  In de Vodafone winkel in Zaandam vertelde ze me dat ik een uitgebreid abonnement van 25 euro per maand extra moest hebben om ook mijn outlook agenda te synchroniseren.

  Met die info heb ik het toestel weer teruggebracht.

  Interessant: een Vodafonewinkel in Amsterdam waar ik navraag deed adviseerde me het toestel terug te brengen omdat ze er veel te veel klachten over kregen. In die winkel en die in Zaandam hebben de medewerkers zelf een Blackberry en ze denken er niet aan om over te stappen …

  Kortom, begin er niet aan!:(

 157. MR Amsterdam NL -

  Je vergeet nog wat…

  – Prima batterijtijd
  – Beltijd uitstekend
  – Internetbrowser heeft erg veel moeite met het weergeven van teksten… spatie verdwijnen of worden dubbel weergegeven.
  – Tijdens het bellen voel je het toestel updates doorgeven, da getril aan me oor tijdens het bellen vind ik niks.
  – Duidelijke deling tussen contacten op Facebook, Hyves enz… niet mogelijk. Je zou de keuze moeten hebben welke contacten je wel algemeen wilt volgen en welke niet. De groep Alles is nu niet echt wat je zoekt, omdat ze daar alles op een hoop gooien. Die alles groep moet in te delen zijn.
  – Dubbele contacten moet je handmatig samenvoegen. Er is geen slim systeem aanwezig dit dat voor je kan doen. Je zult 1000 contacten hebben in je Facebook en in je telefoon… dan ben je ff bezig…
  – Camerakwaliteit is niet verkeerd, maar ik vind hem wel traag
  – Muziekdownloaden kan, maar een album alleen nummer voor nummer

  1. Alex de Widt -

   Bedankt voor je reactie.

   In de eind opsomming heb ik niet alle punten staan, maar de meeste komen wel terug in de tekst.

   De batterijtijd is altijd lastig om wat over te zeggen omdat we de toestellen niet al te lang hebben en soms zo intensief gebruiken dat ze halverwege de dag alweer aan de lader gaan. Ook hangt de batterijtijd heel erg af van het gebruik, maar zoals beschreven in "Uithoudingsvermogen" hebben we geen klachten over de batterijtijd.

   De belkwaliteit is ook prima zoals beschreven in het telefoon hoofdstuk. De beltijd van 1 accu lading meten we niet na.

   Dat van de internet browser is mij niet opgevallen, het vele trillen van het toestel wel. Ik kan me voorstellen dat dit niet prettig is.

   Hyves was niet aanwezig zover ik heb gezien op ons toestel. Wel hadden we onder contacten een aparte groep voor Facebook waar enkel de Facebook contacten onder stonden. Verder kan je via Vodafone 360 extra groepen aanmaken. Het handmatig samenvoegen van dubbele contacten is inderdaad niet prettig, al ben ik er ook geen voorstander van dat dit automatisch gaat zonder controle van de eindgebruiker. Dan kan je vreemde resultaten krijgen.

   Verder kon ik wel complete albums in 1 keer downloaden. Alleen vond ik de kwaliteit met 2 channel en 22Khz tegenvallen, wat duidelijk minder is dan de gemiddelde mp3.

  1. Pimmetje -

   Accenten plaatsen:

   -> Toestel staand nemen
   -> Selecteer "Toetsenbord", T9 uit
   -> druk op de DEF/3 toets tot je de gewenste ë op het scherm staat é è, werkt ook bij andere letters.

   Tot zover heb ik dit kunnen vinden.

   1. Alex de Widt -

    Ok, ik had vele opties geprobeerd, maar was me niet gelukt. Het is in ieder geval veel te omslachtig als je het mij vraagt.

  2. perra94 -

   Ik vind het een slecht toestel en het voldoet niet aan het verhaal bij d everkoop. Veel applicaties werken slecht of niet. Het agenda synchroniseren lukt vaak niet. Via de samsung suite kan hij vaak het toestel niet vinden. Ik heb spijt als haren op mijn hoofd en zie uit naar mijn nieuwe nokia over een kleine 2 jaar. Slecht toestel.

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters