Wacom Bamboo Stylus Feel

Wacom heeft een styluspen op de markt gebracht waarmee je op de Samsung Galaxy Note-serie kunt schrijven. Dat wil zeggen: op de Galaxy Note, Note II, Note 8.0 en Note 10.1. In deze review bekijken we het pennetje van dichtbij.

Wacom maakt styluspen voor Samsung Galaxy Note-serie bamboo stylus feel sgn black horiz flat cmyk 

De pen komt in een verpakking waar een echte vulpen zich niet voor hoeft te schamen. De stylus bezit ook het uiterlijk van een gewone pen en komt bijvoorbeeld met een stevige dop, die verder niet echt een functie heeft: er zit geen inktpatroon in dat kan uitdrogen, want de penpunt is van stevig plastic. Misschien is het alleen voor het gevoel een echte pen in handen te hebben; van ons hadden ze de dop mogen weglaten.

Alle Galaxy Note-apparaten worden door Samsung al standaard geleverd met een ingebouwde stylus. De S Pen is steeds wat dikker naarmate de smartphone of tablet groter is. De Bamboo Stylus Feel wijkt in functionaliteit niet af van de meegeleverde S-Pen. Daarmee kun je gewoon precies hetzelfde doen. Wie echter liever een ‘echte’ pen in handen heeft, en de keus wil hebben tussen verschillende soorten penpunten, kan de Wacom Bamboo Stylus Feel bestellen.

Qua compatibiliteit kan de stylus in principe alle apparaten met een Wacom-digitizer aan. Er is een Galaxy Note-versie voor de Note’s van Samsung, waarbij de Note, Note II, Note 8.0 en Note 10.1 door Wacom getest zijn. Te verwachten valt echter dat het apparaat ook op de nieuwe Note 3 en Note 10.1 2014 editie werkt, hoewel we dat niet hebben kunnen testen. Er is ook een ‘gewone’ versie, die onder andere met de Samsung Ativ Smart PC en de Microsoft Surface werkt.

De Bamboo Stylus Feel ligt lekker in de hand, zolang je de dop er af laat. Als je die erop zet, is de bovenkant eigenlijk wat te zwaar om er lekker mee te kunnen werken. Dat is jammer. Het gewicht zit geheel in de stalen bovenkant van de dop. Ook op de pen zelf zitten zulke stalen elementen aan de uiteinden. De rest van de pen is van plastic, en de dop ook.

De Bamboo Feel lijkt totaal niet op de S Pen van Samsung, en kan dus niet in een tablet of smartphone worden gestoken. Om dat gebrek goed te maken heeft Wacom er een stevige stalen clip op aangebracht. Zo kan de pen veilig mee.

De pen wordt geleverd met drie verschillende penpunten en een soort clipje om een penpunt uit de pen te verwijderen. De penpunten zijn van plastic. Naar gelang de voorkeur, kan een wat stroevere of een wat ‘gladdere’ punt worden gebruikt. Met het meegeleverde clipje is de penpunt er zo uit, waarna het ’t beste weer in het verpakkingszakje kan worden gestopt, anders is de punt snel kwijt.

In onze optiek had Wacom had de pen nog wat ‘echter’ kunnen maken door er een soort Parker Jotter van te maken. Met een knop bovenaan waarmee je de penpunt te voorschijn tovert. En waarom dan niet meteen, net als bij zo’n ouderwetse vierkleurenpen, de verwisselbare penpunten meteen meegenomen?

Maar goed, we doen het met de pen zoals die uit de verpakking komt. In onze ervaring werkt de gladde penpunt erg goed om mee te tekenen, en de stroevere is weer handiger om tekst mee te schrijven. We hebben er vergaderingen mee genotuleerd en dat ging erg goed. Een cartoonist heeft de pen gebruikt om op de Note 8.0 een tekeningetje te maken; dat viel hem niet tegen.

Wel is het even oppassen geblazen dat de pen het uberhaupt gaat doen. In de instellingen van de Galaxy Note 8.0-tablet is standaard aangezet dat de tablet pas gevoelig wordt voor penbewegingen, als de S Pen uit zijn holte is gehaald. En als je de Bamboopen gebruikt, blijft die daar juist altijd in. Dat moet dus even in de instellingen worden gewijzigd, anders zal de tablet niet op de Bamboopen reageren.

Onze review score

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters