Rijen voor iPhone-kloon Meizu M9 op nieuwjaarsdag in China

Tientallen Chinezen stonden vanochtend rond zes uur al bibberend te wachten voor één van de twee winkels in China die de iPhone-kloon Meizu M9 verkopen. Sinds vandaag is het toestel daarte pre-orderen.

rijen voor meizu m9

De Meizu M9 heeft hetzelfde formaat en op de knopjes na vrijwel hetzelfde uiterlijk als de iPhone 4. Het heeft ook hetzelfde Retina display. Het toestel loopt op Android Froyo. Op de eerste dag van 2011 beloofde Meizu het toestel voor het eerst als pre-order in de verkoop te doen bij twee winkels in de stad Shenzhen, en daar stonden al heel vroeg flinke rijen voor. Naar schatting zestig mensen voor elke winkel.

Sommigen hebben zelfs voor de winkel overnacht. Hoewel CEO Jack Wong van Meizu dit probeerde te voorkomen door te melden dat de winkels voldoende voorraad zouden hebben om iedereen te bedienen, bleken flink wat mensen daar niet gerust op te zijn.

Meizu heeft geen verkoopgetallen bekendgemaakt, maar het is goed mogelijk dat de twee ‘flagship-stores’ in Shenzhen enkele duizenden klanten aan een pre-order voor een M9 hebben geholpen. Zonder dat een limiet werd ingesteld hoeveel toestellen per persoon er mogen worden meegenomen.

De prijzen van de twee toestelvarianten liggen een stuk lager dan die van de iPhone 4: voor de 8 gigabyte-variant betaal je in China 379 dollar (283 euro) en voor de 16 gigabyte-versie 409 dollar (306 euro).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. bartvuijk -

  Een regelrechte kloon van de iPhone zoals de M8 kon de M9 niet worden, omdat de vier verplichte bedieningsknopjes van Android nu eenmaal afwijken van de ene homeknop van de iPhone. Voor de rest: vorm en omvang gelijk, en, belangrijk, een Retina display. Het is duidelijk wat Meizu hier probeert te bereiken. :Y

  1. kriss -

   Dus omdat Apple het voor de iphone gebruikte display een naam heeft gegeven, mogen andere fabrikanten geen display met dezelfde specs gebruiken?:S

  2. stefan -

   De M9 heeft geen retina display, de M9 heeft een display van 960*640.

   That said, de M9 had verder inderdaad wat minder op de iPhone mogen lijken. Ik vind de iPhone voorkant niet bepaald mooi. Maar wat betreft specs, software en prijs is dit misschien wel de beste telefoon die je kan kopen.

 2. yeahli -

  Inderdaad een beetje vreemd. Hij lijkt compleet niet op de iphone4 zoals in het bericht staat. Wel was de M8? een regelrechte kopie.

  IU ziet er top uit!

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters