Rijen voor iPhone-kloon Meizu M9 op nieuwjaarsdag in China

Tientallen Chinezen stonden vanochtend rond zes uur al bibberend te wachten voor één van de twee winkels in China die de iPhone-kloon Meizu M9 verkopen. Sinds vandaag is het toestel daarte pre-orderen.

rijen voor meizu m9

De Meizu M9 heeft hetzelfde formaat en op de knopjes na vrijwel hetzelfde uiterlijk als de iPhone 4. Het heeft ook hetzelfde Retina display. Het toestel loopt op Android Froyo. Op de eerste dag van 2011 beloofde Meizu het toestel voor het eerst als pre-order in de verkoop te doen bij twee winkels in de stad Shenzhen, en daar stonden al heel vroeg flinke rijen voor. Naar schatting zestig mensen voor elke winkel.

Sommigen hebben zelfs voor de winkel overnacht. Hoewel CEO Jack Wong van Meizu dit probeerde te voorkomen door te melden dat de winkels voldoende voorraad zouden hebben om iedereen te bedienen, bleken flink wat mensen daar niet gerust op te zijn.

Meizu heeft geen verkoopgetallen bekendgemaakt, maar het is goed mogelijk dat de twee ‘flagship-stores’ in Shenzhen enkele duizenden klanten aan een pre-order voor een M9 hebben geholpen. Zonder dat een limiet werd ingesteld hoeveel toestellen per persoon er mogen worden meegenomen.

De prijzen van de twee toestelvarianten liggen een stuk lager dan die van de iPhone 4: voor de 8 gigabyte-variant betaal je in China 379 dollar (283 euro) en voor de 16 gigabyte-versie 409 dollar (306 euro).

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters