RIM bevestigt komst van Dev-telefoon met qwerty-toetsenbord

RIM (BlackBerry) heeft tijdens een conferentie in Azië aangekondigd dat ontwikkelaars voor het BlackBerry OS 10-platform een qwerty-telefoon kunnen krijgen om hun apps op te testen.

Ook meldde RIM de ontwikkelaars van een app te garanderen dat ze daar 10.000 dollar mee verdienen. Als het minder is, past de fabrikant bij.

Tijdens BlackBerry Jam in Azië werd aangekondigd dat de BlackBerry Alpha C door ontwikkelaars kan worden besteld. Het nieuwe toestel werd niet geshowd, er werd alleen verteld dat het een hardware toetsenbordje heeft, zoals zo’n beetje alle bekende BlackBerry’s die nu cicruleren.

Het is een prototype, net als de eerder uitgebrachte Dev-telefoon, en deze zal niet de verkoop in gaan. Het toestel is dan ook alleen bedoeld om ontwikkelaars de kans te geven om hun app erop uit te proberen. Developers die denken recht te hebben op zo’n toestel, kunnen zich online bij RIM opgeven.

De ontwikkelaars kunnen hun testtoestel overigens inwisselen voor een echt BlackBerry 10-toestel, als die eenmaal op de markt zijn. Er zijn meer voordeeltjes voor BB-ontwikkelaars aangekondigd; RIM wil de downloadwinkel stevig vullen met apps om te kunnen concurreren met de iPhone en Android, waarvoor veel meer apps beschikbaar zijn.

Voor ontwikkelaars is het handig te weten dat de definitieve SDK op 11 december online komt, met API’s en de eerste echte BB 10-telefoons komen op de markt in januari volgend jaar.

Bron: Neowin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Gwystyl -

    Zo zijn ze in ieder geval iets sneller dan Microsoft die de SDK voor Windows Phone pas uitgaf toen het OS al gepresenteerd was.

    BB10 wordt trouwens pas eind januari officieel gepresenteerd, dus ik neem aan dat de telefoons pas na die tijd geleverd zullen worden (en niet al half januari)

    Ik hoop dat deze strategie werkt voor RIM, en dat huidige apps gemakkelijk geport kunnen worden naar BB10. Op die manier is in ieder geval het huidige aanbod van apps snel beschikbaar, waardoor mensen die nu een bold/curve van twee generaties terug hebben eerder geneigd zullen zijn om bij Blackberry te blijven ipv over te stappen naar Android/iOS/WP8.
    Ik hoop ook dat Android apps beter ondersteund gaan worden. Nu is er wel ondersteuning op de Playbook, maar lang niet alles werkt vlekkeloos en vaak moet je zelf programma's omzetten. Qua opzet lijken eerdere video's van BB10 er op Playbook OS 2, dus dat is in ieder geval hoopgevend….

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Samsung Galaxy S9 render

Betrouwbare leaker lekt fabrieksrenders Samsung Galaxy S9 lees verder

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters