RIM: “BlackBerry 7 krijgt geen nieuwe functies meer”

Fabrikant RIM zal geen nieuwe functionaliteit na de 7.1-update meer gaan ontwikkelen voor de huidige BlackBerry-smartphones. De toestellen zullen hierna alleen nog bugupdates krijgen en hotfixes, zo laat Alex Saunders aan All About Phones weten.

Tijdens een gesprek met Alex Saunders, Vice President developer relations bij Research in Motion, met All About Phones kwam naar voren dat RIM zich volledig heeft gestort op de ontwikkeling van BlackBerry OS 10. Volgens Saunders zal de groep die momenteel OS 7 ontwikkelt naar mate van tijd steeds kleiner worden. De fabrikant heeft daarnaast besloten om geen nieuwe functionaliteit meer te ontwikkelen voor de huidige smartphones en al haar krachten in te zetten voor het nieuwe platform dat later dit jaar op de markt moet komen. RIM is momenteel wel nog druk bezig om BlackBerry 7.1 uit te rollen voor haar smartphones. Deze update brengt ondermeer Wifi-hotspots naar de toestellen en de NFC-toepassing BlackBerry Tag.

Saunders vervolgde zijn betoog door te zeggen dat BlackBerry OS 10 het meest open platform zal worden dat op de markt beschikbaar zal zijn. “Bij Android ben je gebonden aan Java en als je een beetje een leuke app wilt maken dan moet je al snel toegang vragen voor gesloten API’s. Bij iOS ben je gebonden aan Cocoa en bij Windows Phone aan Silverlight. Maar wij zeggen juist kom maar door met jouw code en aangezien wij de meeste frameworks ondersteunen is het omzetten van je app zo gedaan.” Volgens Saunders zal BlackBerry 10 niet over gesloten API’s gaan beschikken en zal het OS voor iedereen toegankelijk zijn zonder dat ze daar speciaal toegang voor hoeven aan te vragen.

De Vice President bij RIM liet ook weten dat hij nog maar 8 maanden bij de fabrikant werkt maar als eerste idee had de nieuwe Dev Alpha-telefoon. “Het idee kwam afgelopen september bij me op en sinds dien zijn we met man en macht aan de slag gegaan om het toestel voor ontwikkelaars klaar te stomen.” Volgens Saunders is het een “wonder” dat het toestel niet voor BlackBerry World uitgelekt was. Ontwikkelaars krijgen daarnaast de kans om hun Dev Alpha-smartphone in te ruilen voor een nieuw toestel dat tijdens de launch van BBOS 10 voor ontwikkelaars zal worden vrijgegeven met de nieuwe BlackBerry 10-software. Op deze manier hoopt RIM ontwikkelaars te motiveren om nieuwe super apps te maken.

De topman voor ontwikkelaars besluit zijn betoog door te melden dat ontwikkelaars 10.000 dollar gegarandeerde omzet kunnen krijgen als hun app door de nieuwe certificering van RIM komt. Ze zullen wel eerst zelf 1000 dollar omzet moeten genereren middels marketing en promotie, maar de 9000 dollar die daarna komt wordt door RIM gegarandeerd. Daarnaast werkt het team van Saunders er hard aan om het goedkeuringsproces van nieuwe applicaties terug te brengen tot enkele dagen.

Alec Saunders RIM

 

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters