Rim: BlackBerry OS wordt niet open-source

RIM, de maker van BlackBerry telefoons, heeft aangekondigd de bron van de BlackBerry niet openbaar te maken. Hiermee geeft RIM aan dat ze niet van plan zijn om het BlackBerry OS open-source te maken

Het begon allemaal bij Google’s mobiele besturingssysteem Android dat open-source is. Dat houdt in dat niet alleen een ontwikkelaarskit, maar de complete bron openbaar maakt. Tijdens de ontwikkelaarsconferentie van RIM vroeg een programmeur of het de bron van de BlackBerry openbaar zou maken. Cassidy Gentle, een senior software ontwikkelaar bij RIM, antwoordde: “We hebben een open-source team dat dit aan het onderzoeken is. Ik verwacht dat een aantal Eclipse of mobiele toepassingen voor Java misschien open source worden, maar de API’s of het besturingssysteem… dat is een grote sprong.”

In de discussie die volgde zei een programmeur dat hij graag de bron zou willen zien om de code beter te begrijpen, naar beveiligingslekken te zoeken en eventuele geheime API’s te ontdekken. Veel anderen vonden toegang tot de broncode niet direct nodig. RIM heeft API’s ontwikkeld voor onder andere de speciale touchscreentechnologie, waarvoor het scherm echt ingedrukt moet worden om een knop te activeren, en de versnellingsmeter. Gentle: “Ik wacht nog op iemand die pinball ontwikkeld voor de Storm.”

43716_43387_blackberry_8800 

Bron: EE Times

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters