Rim: BlackBerry OS wordt niet open-source

RIM, de maker van BlackBerry telefoons, heeft aangekondigd de bron van de BlackBerry niet openbaar te maken. Hiermee geeft RIM aan dat ze niet van plan zijn om het BlackBerry OS open-source te maken

Het begon allemaal bij Google’s mobiele besturingssysteem Android dat open-source is. Dat houdt in dat niet alleen een ontwikkelaarskit, maar de complete bron openbaar maakt. Tijdens de ontwikkelaarsconferentie van RIM vroeg een programmeur of het de bron van de BlackBerry openbaar zou maken. Cassidy Gentle, een senior software ontwikkelaar bij RIM, antwoordde: “We hebben een open-source team dat dit aan het onderzoeken is. Ik verwacht dat een aantal Eclipse of mobiele toepassingen voor Java misschien open source worden, maar de API’s of het besturingssysteem… dat is een grote sprong.”

In de discussie die volgde zei een programmeur dat hij graag de bron zou willen zien om de code beter te begrijpen, naar beveiligingslekken te zoeken en eventuele geheime API’s te ontdekken. Veel anderen vonden toegang tot de broncode niet direct nodig. RIM heeft API’s ontwikkeld voor onder andere de speciale touchscreentechnologie, waarvoor het scherm echt ingedrukt moet worden om een knop te activeren, en de versnellingsmeter. Gentle: “Ik wacht nog op iemand die pinball ontwikkeld voor de Storm.”

43716_43387_blackberry_8800 

Bron: EE Times

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters