RIM boekt een lagere winst ondanks omzetgroei

RIM heeft in het tweede kwartaal van 2009 minder winst gemaakt doordat de fabrikant geld moest afstaan aan een patenschikking. Wel vergrootte de producent van de populaire BlackBerry-telefoons zijn omzet.

RIM heeft in het tweede kwartaal van 2009 minder winst gemaakt dan in hetzelfde kwartaal een jaar ervoor. De producent van BlackBerry-telefoons heeft steeds meer te lijden onder Apple’s iPhone en Palms Pre die in Amerika een relatief groot marktaandeel hebben en dat weten te vergroten. Desalniettemin weert de producent zich wel goed en zag deze zijn afzet in het kwartaal wel stijgen. RIM heeft in het tweede kwartaal 475,6 miljoen dollar winst geboekt, wat een daling van 4 procent is vergeleken met een jaar eerder. De daling is een direct gevolg van patentschikking met het bedrijf Visto, dat een patent heeft op datasynchronisatie via een netwerk. De producent moest hierdoor 112,8 miljoen dollar afstaan aan het bedrijf en dit werd ingekort op de winst.

Ondanks de kleinere winst wist RIM wel een omzet te behalen van 3,53 miljard dollar omzet, een stijging van niet minder dan 37 procent. Helaas konden deze cijfers niet voorkomen dat de waarde van de aandelen met 11 procent daalde, aandeelhouders hadden een grotere winst verwacht. RIM benadrukt dat de winst wel zal stijgen en dat het marktaandeel vooral in Europa stijgende is. RIM is dan ook optimistisch over het komende kwartaal en lijkt vooralsnog weinig last te hebben van de economische malaise.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters