RIM boekt een lagere winst ondanks omzetgroei

RIM heeft in het tweede kwartaal van 2009 minder winst gemaakt doordat de fabrikant geld moest afstaan aan een patenschikking. Wel vergrootte de producent van de populaire BlackBerry-telefoons zijn omzet.

RIM heeft in het tweede kwartaal van 2009 minder winst gemaakt dan in hetzelfde kwartaal een jaar ervoor. De producent van BlackBerry-telefoons heeft steeds meer te lijden onder Apple’s iPhone en Palms Pre die in Amerika een relatief groot marktaandeel hebben en dat weten te vergroten. Desalniettemin weert de producent zich wel goed en zag deze zijn afzet in het kwartaal wel stijgen. RIM heeft in het tweede kwartaal 475,6 miljoen dollar winst geboekt, wat een daling van 4 procent is vergeleken met een jaar eerder. De daling is een direct gevolg van patentschikking met het bedrijf Visto, dat een patent heeft op datasynchronisatie via een netwerk. De producent moest hierdoor 112,8 miljoen dollar afstaan aan het bedrijf en dit werd ingekort op de winst.

Ondanks de kleinere winst wist RIM wel een omzet te behalen van 3,53 miljard dollar omzet, een stijging van niet minder dan 37 procent. Helaas konden deze cijfers niet voorkomen dat de waarde van de aandelen met 11 procent daalde, aandeelhouders hadden een grotere winst verwacht. RIM benadrukt dat de winst wel zal stijgen en dat het marktaandeel vooral in Europa stijgende is. RIM is dan ook optimistisch over het komende kwartaal en lijkt vooralsnog weinig last te hebben van de economische malaise.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Ikea draadloos opladen Apple

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters