RIM boekt forse winst over 20062007

De producent van de wel bekende Blackberry’s genaamd RIM, heeft bekend gemaakt dat haar omzet fors gegroeid is. Dit is opvallend omdat de markt van RIM relatief klein is tegen over de andere producenten.

De Canadese fabrikant Research In Motion (RIM), bekend van de Blackberry, zag haar omzet in het tweede fiscale kwartaal over 2008, dat eindigde op 1 september, stijgen naar 1,37 miljard dollar. Dat is 27% meer dan het voorgaande kwartaal en 108% meer dan ditzelfde kwartaal een jaar eerder. Vorig jaar boekte de fabrikant in dit kwartaal nog een omzet van 658 miljoen dollar. De winst van de fabrikant beraagt 223,2 miljoen dollar.

De verwachting is dat de omzet in het derde fiscale kwartaal 2008, dat eindigt op 1 december 2007, tussen de 1,60 en 1,67 miljard dollar zal liggen. Producten die sterk bijdragen aan de groei zijn de Curve 8300 en 8310 en de Pearl 8100. De Curve 8310 is sinds enkele weken leverbaar bij Vodafone. Blackberry’s worden vooral gebruikt voor het e-mailen en de agenda functie. De markt waarin RIM actief is, is vooral de VS en de UK.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters