RIM brengt BlackBerry Porsche-telefoon uit

Het bijzondere design was al eerder uitgelekt, en is zo afwijkend van een normale BlackBerry dat iedere blogger zich zat af te vragen waar hij eigenlijk naar zat te kijken. Inmiddels weten we het: het is een door Porsche ontworpen telefoon, met aan de binnenkant een BlackBerry Bold 9900.

BlackBerry Porsche

De telefoon is zojuist officieel aangekondigd in India. Fabrikant RIM heeft samenwerking gezocht met Porsche voor het bijzondere ontwerp.

De telefoons die door Porsche zijn ontworpen in het verleden, blonken altijd uit door een mooie buitenkant, maar er was altijd weinig aandacht voor de binnenkant: het waren peperdure featurephones met weinig mogelijkheden en een hoop blingbling.

Met deze Porsche op basis van de Bold 9900 valt dat dus reuze mee. De naam van het toestel is BlackBerry P’9981. Er zit een 5-megapixelcamera in zonder autofocus, een 2.8-inch touchscreen en een 1,2Ghz processor.

Het is alweer een tijdje geleden dat Porsche met een eigen telefoon kwam. Dit lijkt in ieder geval een volwaardige smartphone te zijn, in tegenstelling tot de eerdere producten van de designer. Voor RIM is het de eerste keer dat er met een externe designer van naam wordt samengewerkt. Het strakke aluminium uiterlijk is waarschijnlijk vooral bedoeld om rijke zakenlui te trekken, want de telefoon zal niet al te goedkoop zijn. In India wordt het toestel verkocht voor rond de tweeduizend dollar. Het wordt verkocht in de eigen designwinkels van Porsche. Het toestel wordt in een niet al te grote oplage geproduceerd.

BlackBerry Porsche P9981

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. beeste -

    Vandaar dus!!! wel gvd:(
    Ze zijn nog nie eens goed klaar het stof van zich af te vegen, kunnen ze er nu weer in gaan rollen…

    Boeten zullen ze, boetennnnnnn:(

  2. robin -

    er is WEER een storing bij blackberry, had ent hi aan de telefoon, en die zeggen dat het WEER alleen de blackberry's zijn, hier wordt je tog helemaal gek van

Apple iPhone 8

Apple wil minder afhankelijk worden van Samsung 📱 lees verder

All About Phones Apple iPhone 7 review

Apple is al druk bezig met de iPhone 9: eerste details duiken op lees verder

Samsung Galaxy S8 Active

Drastische transformatie: check de eerste Samsung Galaxy S8 Active foto’s lees verder

Apple gebouw

Apple is het meest winstgevende bedrijf op aarde lees verder

apple iPhone 8

Zo ziet de Apple iPhone 8 eruit als het scherm aan staat lees verder

Samsung Galaxy S8 en S7

Samsung Galaxy S8 verkoopt stuk beter dan Galaxy S7 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters