RIM brengt BlackBerry Porsche-telefoon uit

Het bijzondere design was al eerder uitgelekt, en is zo afwijkend van een normale BlackBerry dat iedere blogger zich zat af te vragen waar hij eigenlijk naar zat te kijken. Inmiddels weten we het: het is een door Porsche ontworpen telefoon, met aan de binnenkant een BlackBerry Bold 9900.

BlackBerry Porsche

De telefoon is zojuist officieel aangekondigd in India. Fabrikant RIM heeft samenwerking gezocht met Porsche voor het bijzondere ontwerp.

De telefoons die door Porsche zijn ontworpen in het verleden, blonken altijd uit door een mooie buitenkant, maar er was altijd weinig aandacht voor de binnenkant: het waren peperdure featurephones met weinig mogelijkheden en een hoop blingbling.

Met deze Porsche op basis van de Bold 9900 valt dat dus reuze mee. De naam van het toestel is BlackBerry P’9981. Er zit een 5-megapixelcamera in zonder autofocus, een 2.8-inch touchscreen en een 1,2Ghz processor.

Het is alweer een tijdje geleden dat Porsche met een eigen telefoon kwam. Dit lijkt in ieder geval een volwaardige smartphone te zijn, in tegenstelling tot de eerdere producten van de designer. Voor RIM is het de eerste keer dat er met een externe designer van naam wordt samengewerkt. Het strakke aluminium uiterlijk is waarschijnlijk vooral bedoeld om rijke zakenlui te trekken, want de telefoon zal niet al te goedkoop zijn. In India wordt het toestel verkocht voor rond de tweeduizend dollar. Het wordt verkocht in de eigen designwinkels van Porsche. Het toestel wordt in een niet al te grote oplage geproduceerd.

BlackBerry Porsche P9981

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters