RIM brengt minitoetsenbord uit voor BlackBerry PlayBook

Fabrikant RIM heeft een toetsenbord uitgebracht voor de BlackBerry PlayBook. De tablet ligt momenteel voor bijna tweehonderd euro in Nederlandse winkels, het toetsenbord zou er voor pakweg honderd euro aan kunnen worden toegevoegd.

playbook keyboard

RIM brengt het toetsenbord officieel op 23 maart op de markt. Het volledige qwerty-keyboard maakt een draadloze verbinding met de tablet en bezit ook een touchpad. Er zit een case omheen die ook om de PlayBook hen gaat. Een kleine standaard laat het er allemaal net zo uitzien als een minilaptop, ongeveer ter grootte van de 7-inch Asus EEE-pc’s.

Het touchpad biedt dezelfde functie als een gewone touchpad op een notebook. Je kunt het gebruiken als muis. Als het externe toetsenbord is aangesloten, wat via Bluetooth gebeurt, is het onscreen toetsenbord op de PlayBook niet meer nodig en dat scheelt de helft van de ruimte op het scherm.

Het kleine toetsenbord is even breed als de PlayBook en is maar 6 millimeter dun. Er zit een batterij in die volgens RIM een volle maand mee moet kunnen op één lading.

In een filmpje is te zien hoe een RIM-medewerker het toetsenbord en het ingebouwde touchpad benut als Citrix-client. Er draait Windows op en alle functies kunnen via het toetsenbord worden bediend.

RIM brengt het toetsenbord eerst op de markt in thuisland Canada. Het is nog niet bekend wanneer het toetsenbord in Nederland arriveert.

Bron: Electronista

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung superfabriek

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy Note 8 lees verder

Virtuele assistent

Komt Apple binnenkort met een Siri dock voor de iPhone? lees verder

Pokémon Go

Er is een nieuwe fysieke Pokémon Go accessoire, maar we hebben slecht nieuws lees verder

Draadloos opladen niet op tijd klaar voor lancering 2017 iPhones lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung Galaxy Note 8 cases tonen design toestel lees verder

Google Daydream

Google komt met standalone VR headset Google Daydream lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters