RIM brengt minitoetsenbord uit voor BlackBerry PlayBook

Fabrikant RIM heeft een toetsenbord uitgebracht voor de BlackBerry PlayBook. De tablet ligt momenteel voor bijna tweehonderd euro in Nederlandse winkels, het toetsenbord zou er voor pakweg honderd euro aan kunnen worden toegevoegd.

playbook keyboard

RIM brengt het toetsenbord officieel op 23 maart op de markt. Het volledige qwerty-keyboard maakt een draadloze verbinding met de tablet en bezit ook een touchpad. Er zit een case omheen die ook om de PlayBook hen gaat. Een kleine standaard laat het er allemaal net zo uitzien als een minilaptop, ongeveer ter grootte van de 7-inch Asus EEE-pc’s.

Het touchpad biedt dezelfde functie als een gewone touchpad op een notebook. Je kunt het gebruiken als muis. Als het externe toetsenbord is aangesloten, wat via Bluetooth gebeurt, is het onscreen toetsenbord op de PlayBook niet meer nodig en dat scheelt de helft van de ruimte op het scherm.

Het kleine toetsenbord is even breed als de PlayBook en is maar 6 millimeter dun. Er zit een batterij in die volgens RIM een volle maand mee moet kunnen op één lading.

In een filmpje is te zien hoe een RIM-medewerker het toetsenbord en het ingebouwde touchpad benut als Citrix-client. Er draait Windows op en alle functies kunnen via het toetsenbord worden bediend.

RIM brengt het toetsenbord eerst op de markt in thuisland Canada. Het is nog niet bekend wanneer het toetsenbord in Nederland arriveert.

Bron: Electronista

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Apple AR Bril

Krijgt Apple’s AR bril de discutabele iPhone X inham? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters