RIM draait 16GB-PlayBook de nek om

BlackBerrymaker RIM draait de BlackBerry PlayBook 16GB-variant, de goedkoopste, de nek om. Ze worden niet meer geproduceerd. De varianten met 32 en 64GB-geheugens nog wel.

PlayBook

RIM heeft gemeld dat de goedkoopste tablet wordt ‘uitgefaseerd’, wat betekent dat ze niet meer worden gemaakt. De goedkoopste tablet van RIM kost in Nederlandse webwinkels rond de 190 euro.

RIM geeft het echter niet op met tablets. Die markt is nog altijd een zeer interessante voor het bedrijf, zo werd gemeld; hoewel de PlayBooks zelfs sinds een enorme prijsverlaging nog niet erg goed verkopen, blijft RIM mikken op deelname in de door de iPad gedomineerde tabletmarkt.

Wie nog een goedkope RIM-tablet wil hebben, moet echter snel wezen. Bestaande voorraden bij winkeliers worden niet aangevuld. Straks zijn er alleen nog de duurdere 32- en 64GB-exemplaren te krijgen.

Die hebben dan dankzij hun grotere opslaggeheugen wel het voordeel dat er veel meer muziek, films en games op kunnen worden bewaard. Voor RIM zullen deze duurdere tablets het voordeel met zich meebrengen dat de winstmarge groter is. De 32GB-variant gaat nu in Nederland over de toonbank voor ongeveer 230 euro, de 64GB-versie kost nog altijd niet veel meer dan 275 euro.

De tablet is volgens Reuters strategisch belangrijk voor RIM, omdat het het eerste product is van de fabrikant die op het besturingssysteem QNX loopt. Op dat OS wil RIM in de nabije toekomst ook smartphones laten lopen. RIM wil software-ontwikkelaars zo ver krijgen dat ze apps gaan ontwikkelen voor dit besturingssysteem, zodat er meer keuze is dan nu in de – vergeleken met andere downloadwinkels – nogal mager gevulde App World.

RIM heeft in het eerste kwartaal dit jaar wereldwijd een half miljoen PlayBooks verkocht. De iPad van Apple ging in diezelfde periode bijna twaalf miljoen keer over de toonbank.

Bron: Reuters

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters