RIM en HTC doen erg goede zaken het afgelopen jaar

Blackberry-producent RIM heeft zijn marktaandeel in het tweede kwartaal van 2008 verdubbeld naar 17.4 procent. HTC zag zijn omzet het afgelopen jaar met 33% groeien.

RIM richt zich sinds kort niet alleen meer op de zakelijke markt en verkocht daardoor 5,6 miljoen smartphones in de periode van april tot juni, wat een verdubbeling is ten opzichte van 2007. De komende maanden introduceert RIM een aantal nieuwe modellen, waarmee het bedrijf de concurrentieslag wil aangaan met Apple en HTC. De verkoop van concurrent HTC verdubbelde naar 1,3 miljoen, waarmee het bedrijf stijgt naar de derde positie op de smartphonemarkt. Het bedrijf zag dan ook zijn opbrengsten met 33% procent stijgen.

Uit onderzoek van Gartner blijkt dat er in de periode april-juni maar half zoveel smartphones werden verkocht als in het eerste kwartaal van 2008. In afwachting van de introductie van de iPhone 3G in juli daalde het marktaandeel van Apple bijvoorbeeld naar 2,8 procent. Analyst Roberta Cozza gelooft echter dat dit de komende tijd weer bij zal trekken: “Door de introductie van een aantal nieuwe modellen, waaronder de iPhone 3G, zal de groei in het derde kwartaal weer toenemen”.

Marktleider blijft nog steeds Nokia, dat het vorige kwartaal ruim 15 miljoen smartphones verkocht. Daarmee heeft het Finse bedrijf een marktaandeel van 47,5 procent, drie procent minder dan een jaar geleden. Volgens Gartner is dit te wijten aan de groeiende concurrentiestrijd op de smartphonemarkt. Verwacht wordt dat het marktaandeel van Nokia de komende kwartalen verder zal dalen, omdat de N-serie grotendeels achterblijft bij vergelijkbare modellen van concurrerende bedrijven. Vermogensbeheerder Credit Suisse voorspelt zelfs een daling tot 41,6 procent in 2009.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters