RIM gaat 2000 man ontslaan om groei te kunnen handhaven

Producent RIM heeft bekend gemaakt dat ongeveer 11 procent van de banen moet verdwijnen. In totaal zijn dat ongeveer 2000 banen. De producent gaat ook het management opnieuw vormgeven.

Dat laat RIM in een persbericht weten. De producent is van plan om in totaal 2000 mensen de laan uit te sturen. Hierdoor blijven er ongeveer nog 17000 mensen werkzaam bij de producent. RIM hoopt door de reorganisatie weer sneller nieuwe telefoons te kunnen maken en voor meer winst te kunnen zorgen. Daarnaast denkt RIM efficiënter te kunnen gaan werken door de banen te schrappen.

Onderdeel van de reorganisatie is ook verandering in het management. Zo zal de COO van de fabrikant met pensioen gaan en er wordt een nieuwe aangesteld in de persoon van Thorsten Heins. Ook Jim Rowan zal als COO meer taken erbij krijgen. Dat moet ervoor moet zorgen dat RIM vooral efficiënter en goedkoper gaat werken.

Met ging er eerder vanuit dat RIM slechts 200 man zou gaan ontslaan. Maar het is dus tien keer zoveel. RIM heeft voor de herfst nog 7 smartphones in de pijpleiding zitten, aldus de producent. Onduidelijk is echter wanneer deze de markt op gestuurd zullen gaan worden.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters