RIM gaat van start met 70.000 apps voor BlackBerry 10

In een training voor medewerkers voor een Amerikaanse provider laat RIM weten dat het bedrijf tijdens de launch van BlackBerry 10 70.000 apps in haar winkel zal hebben. De appmaker wist onlangs hier nog 15.000 apps bij toe te voegen.

BlackBerry 10 L-series

Langzaam maar zeker komt de launch van BlackBerry 10 steeds dichterbij. RIM zal op 30 januari haar nieuwe systeem officieel gaan introduceren voor het wereldpubliek in ondermeer New York, Londen en Parijs. All About Phones zal op 30 januari hierbij aanwezig zijn in Londen en de kans is groot dat de eerste twee BlackBerry’s met de nieuwe software op de persconferentie aangekondigd zullen gaan worden. Het gaat hier om de Z10 en de X10 van RIM. Desondanks lekt er voor aanvang van de persconferentie steeds meer nieuws naar buiten en deze keer is de training voor medewerkers van de Amerikaanse provider Rogers naar buiten getreden.

In de training rept RIM over haar nieuwe toestellen die het eind deze maand gaat bekendmaken. De specificaties hiervan waren eerder deze week al naar buiten gekomen maar inmiddels zijn er nog meer details bekend dankzij de presentatie. Zo zal de batterij van de Z10 1800mAh groot worden en zal BlackBerry 10 volgens RIM met 70.000 apps gelanceerd gaan worden. Onduidelijk is of het hier gaat om apps die ook voor BlackBerry 7 geschikt zijn of juist speciaal voor BB10 ontworpen zijn. Afgelopen week liet RIM wel los dat het in twee dagen tijd 15.000 apps ingediend had gekregen voor haar nieuwe OS.

De fabrikant weet in de presentatie ook te melden dat haar meegeleverde muziekwinkel ongeveer 20 miljoen nummers zal gaan bevatten en dat de nieuwe swype-gebaren in BlakBerry 10 BlackBerry flow heten. De verwachting is dat de X10 en de Z10 eind februari op de markt gaan komen wereldwijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters