RIM geeft BlackBerry Messenger 7 vrij waarmee gebeld kan worden

De nieuwe BlackBerry Messenger-app is door RIM vrijgegeven voor de huidige generatie BlackBerry-smartphones. De update zorgt ervoor dat er gratis gebeld kan worden met andere BBM-contacten.

RIM had de app eerder al als beta klaar staan voor consumenten. Inmiddels is de update voor iedereen vrijgegeven en is het beta-label achterwegen gelaten door de fabrikant. Volgens RIM is BlackBerry Messenger 7 een stuk sneller en stabieler dan zijn voorganger. Ook heeft de app nieuwe functionaliteit gekregen. Zo kan middels een Wifi-verbinding gratis gebeld worden met andere BBM-vrienden. Bellen via 3G is momenteel nog niet mogelijk, aldus de fabrikant.

Het opzetten van een gesprek gaat erg simpel. Mensen die via BBM gebeld worden, krijgen een groen telefoontje naast hun pictogram te zien en door op de beltoets te drukken wordt een gesprek opgezet. De vernieuwde app zorgt er overigens ook voor dat BBM ID’s worden samengevoegd met het BlackBerry ID. Dit is handig voor de aankomende BlackBerry 10-smartphones zodat contacten gelijk overgezet kunnen worden.

De update is beschikbaar voor alle BB OS 6-smartphones en hoger. Een OS 5-variant is momentele in de maak en daarnaast is de kans groot dat ook BlackBerry OS 10 er gebruik van zal kunnen maken. Het gerucht gaat ook dat in de nieuwe software voor OS 10 een videogesprek via 3G en Wifi kan plaatsvinden via verschillende BlackBerry 10-smartphones.

De nieuwe update is gelijk te downloaden via BlackBerry World. Na deze update zal de app voortaan ook zelf aangeven zodra er een nieuwe versie beschikbaar is.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters