RIM geeft BlackBerry Messenger 7 vrij waarmee gebeld kan worden

De nieuwe BlackBerry Messenger-app is door RIM vrijgegeven voor de huidige generatie BlackBerry-smartphones. De update zorgt ervoor dat er gratis gebeld kan worden met andere BBM-contacten.

RIM had de app eerder al als beta klaar staan voor consumenten. Inmiddels is de update voor iedereen vrijgegeven en is het beta-label achterwegen gelaten door de fabrikant. Volgens RIM is BlackBerry Messenger 7 een stuk sneller en stabieler dan zijn voorganger. Ook heeft de app nieuwe functionaliteit gekregen. Zo kan middels een Wifi-verbinding gratis gebeld worden met andere BBM-vrienden. Bellen via 3G is momenteel nog niet mogelijk, aldus de fabrikant.

Het opzetten van een gesprek gaat erg simpel. Mensen die via BBM gebeld worden, krijgen een groen telefoontje naast hun pictogram te zien en door op de beltoets te drukken wordt een gesprek opgezet. De vernieuwde app zorgt er overigens ook voor dat BBM ID’s worden samengevoegd met het BlackBerry ID. Dit is handig voor de aankomende BlackBerry 10-smartphones zodat contacten gelijk overgezet kunnen worden.

De update is beschikbaar voor alle BB OS 6-smartphones en hoger. Een OS 5-variant is momentele in de maak en daarnaast is de kans groot dat ook BlackBerry OS 10 er gebruik van zal kunnen maken. Het gerucht gaat ook dat in de nieuwe software voor OS 10 een videogesprek via 3G en Wifi kan plaatsvinden via verschillende BlackBerry 10-smartphones.

De nieuwe update is gelijk te downloaden via BlackBerry World. Na deze update zal de app voortaan ook zelf aangeven zodra er een nieuwe versie beschikbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go

Legendarische Pokémon komen naar Pokémon Go: zo vang je ze lees verder

AirConsole spelletjes

De vijf beste spelletjes voor op tv met je smartphone als controller lees verder

Dit zijn de vijf beste mobiele dating-apps van dit moment lees verder

Pure nostalgie: RuneScape komt naar je smartphone! lees verder

Eindelijk: WhatsAppp maakt terugtrekken berichten mogelijk en meer lees verder

Pokémon Go

Er is een nieuwe fysieke Pokémon Go accessoire, maar we hebben slecht nieuws lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters