RIM geeft gratis PlayBook weg bij BES 5 server

RIM heeft tot het eind van 2011 een actie lopen waarbij zakelijke klanten een gratis PlayBook krijgen als ze updaten naar de nieuwe BES 5 server. De fabrikant heeft intussen ook de PlayBook in veel landen afgeprijsd naar 199 dollar.

De aanbieding van RIM is opmerkelijk aangezien de tablet van RIM gratis weggeven wordt aan de voornaamste doelgroep; de zakelijke klanten. RIM wilde vooral met de PlayBook de zakelijke doelgroep bereiken en hoopte dan ook dat grote bedrijven hun medewerkers gingen voorzien van de tablet. Jammer genoeg kwam de producent niet in de buurt van dit doel en heeft het bedrijf nu besloten om de tablet te gebruiken om de verkoop van zijn softwarepakketen te ondersteunen.

RIM geeft nu zakelijke klanten die een BlackBerry Enterprise 5 Server aanschaffen of daar naar upgraden een gratis PlayBook mee. De waarde van een PlayBook is ondertussen hard achteruit gegaan. In Amerika is de tablet inmiddels afgeprijsd naar 199 dollar en die is daardoor even duur als de Kindle Fire. Daarnaast heeft hij in landen als Spanje en Frankrijk inmiddels ook zo’n lage prijs gekregen dat de verkoop wel moet aantrekken. Onduidelijk is nog of in Nederland de prijs van de PlayBook eveneens naar beneden gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via