RIM geeft SDK vrij van BlackBerry Messenger

Producent RIM heeft de eerste beta uitgegeven van haar SDK voor BlackBerry Messenger. Met de SDK kunnen ontwikkelaars BlackBerry Messenger in hun BlackBerry-applicaties inbouwen en zo gebruik maken van het populaire platform.

RIM heeft via haar BlackBerry Blog laten [ur=http://devblog.blackberry.com/2011/03/bbm-sdk/]weten[/url] dat ontwikkelaars de eerste beta kunnen downloaden van de BlackBerry Messenger SDK. Middels de SDK kunnen de ontwikkelaars de populaire BBM-dienst ontsluiten voor hun applicaties. Zo maakt de SDK het mogelijk om vanuit een andere applicatie verschillende updates aan het profiel van een BBM-profiel aan te passen en te updaten.

Volgens RIM kunnen ontwikkelaars nu onderanderen profielen updaten en de status van profielen wijzigen middels de SDK. Ook kan de SDK extra velden in het profiel aanmaken om zo promoties of andere uitingen toe te voegen aan iemands profiel. Uiteraard kunnen ook chats geïmplementeerd worden binnen in de andere applicatie die de ontwikkelaar zelf maakt. Daarnaast maakt de SDK het ook mogelijk om bestanden via BBM over te zenden naar iemand anders en om applicaties met elkaar te delen.

De SDK is bedoeld voor applicaties die op het BlackBerry OS 5 of OS 6 lopen. Daarnaast kunnen alleen Java-ontwikkelaars gebruik maken van de SDK terwijl BlackBerry WebWorks-ontwikkelaars nog even moeten wachten voor een update van deze beta. Meer informatie over de nieuwe SDK kan gevonden worden op het blog van BlackBerry. De producent houd zich nog op de vlakte over een eventuele overstap van BlackBerry Messenger naar Android of iOS. Eerder gingen er geruchten dat het chat-systeem ook naar andere platformen zal gaan komen.

BlackBerry Messenger BBM 
Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters