'RIM is het snelst groeiende bedrijf ter wereld'

Volgens het zakenblad The Fortune is BlackBerry-producent RIM het snelst groeiende bedrijf ter wereld. Opvallend is dat weinig andere telecombedrijven in de lijst te vinden zijn van het blad.

RIM logo

Forbes heeft een lijst gepubliceerd van de honderd snelst groeiende bedrijven ter wereld. Opmerkelijk is dat BlackBerry-producent RIM er vandoor gaat met de eerste prijs in de lijst van Forbes. De producent van de smartphone zag de winst in de afgelopen drie jaar met gemiddeld 84 procent groeien en streefde zo alle 99 andere geplaatste voorbij in deze lijst. De omzet van het bedrijf, dat in de afgelopen tien jaar 65 miljoen telefoons verkocht, groeide in die periode met 77 procent. Opvallend is dat RIM zo hoog staat en dat de kloof tussen een andere producent die in de zelfde markt actief is als RIM erg groot is. Zo is Apple op de 38e plaats te vinden en Google op de 68e plaats.

RIM heeft vooralsnog geen last van de krimpende economie en zag zijn marktaandeel wereldwijd ook stijgen. Daarnaast lopen erg veel sterren rond met een BlackBerry waardoor er steeds meer een hype ontstaat rond de fruitautomaatjes van de producent.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters