RIM komt met meer smaken voor de PlayBook

RIM (Blackberry) komt met meer soorten PlayBook-tablets. Er komen twee 4G-versies aan. Dat maakte RIM bekend in Barcelona, waar het bedrijf net als alle andere mobieltjesmakers aanwezig is op het Mobile World Congress.

Playbook

De Canadese smartphonemaker vertelde dat er behalve de eerste 3G-PlayBook ook nog eentje komt voor LTE, en een ander voor HSPA+. Die apparaten ondersteunen de toekomstige mobiele breedbandnetwerken. Ze komen in de tweede helft van dit jaar op de markt.

Er zijn al twee versies voor 3G/WiMax en alleen WiFi. Er zijn dus straks vier PlayBook-varianten.

De aankondiging moest natuurlijk gepaard gaan met wat promo-taal. “De Blackberry PlayBook is nu al overal erkend vanwege zijn superieure performance, rijke browse-ervaring, geschiktheid voor het bedrijfsleven en stevige ondersteuning van webstandaarden en open development-tools”, zei Mike Lazaridis, co-CEO van RIM. Die eraan toevoegde dat de 4G-varianten “ongeĆ«venaarde mobiele ervaringen” naar de klant brengt.

In Europa schiet het minder op met de aanleg van mobiele breedbandnetwerken dan in de Verenigde Staten, zoals Europees Commissaris Neelie Kroes al vinnig opmerkte op hetzelfde Mobile World Congress. Daarom zal het misschien nog tot volgend jaar duren voor de 4G-PlayBooks hier gebruikt kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via