RIM laat meer informatie los van BlackBerry 10

Fabrikant RIM heeft meer informatie losgelaten over haar aanstaande OS genaamd BlackBerry 10. De fabrikant heeft ondermeer haar nieuwe Flow van het OS laten zien en de ‘Peek’-functionaliteit.

RIM CEO Thorsten Heins heeft tijdens de BlackBerry 10 Jam in Amerika een walktrough gegeven van BlackBerry 10. Volgens de topman ligt het OS nog steeds op schema im in het eerste kwartaal van 2013 op de markt te komen met nieuwe hardware. Operators zouden volgende maand beginnen met het testen van de software en de hardware op hun netwerk.

De fabrikant heeft de onderstaande video vrijgegeven van het aanstaande platform. Allereerst heeft BlackBerry een nieuwe flow laten zien. Door naar links of naar rechts te swypen op een scherm wordt een app naar de achtergrond verplaatst. Dit werkt het zelfde zoals in Nokia’s MeeGo OS. Daarnaast kun je nu een beetje met je duim naar de zijkant van het scherm schuiven om zo de notificaties op te roepen. RIM noemt deze functionaliteit ‘Peek’.

Ook laat de fabrikant weten dat dat de kalander van het OS intergratie kent met Facebook, LinkedIn en andere netwerken zoals Exchange. Ook het adresboek en de e-mail kent deze intergratie. Ook zal BBM diep in het OS verweven zijn door RIM. De interface zelf werkt middels kaarten. Een app wordt als een kaart weergegeven en zodra je erop tikt dan opent de app fullscreen. BlackBerry OS 10 kan dus ook goed multitasken aangezien het een kaart-interface aanbiedt waarbij de apps live draaien en hun gegevens laten zien.

De persconferentie van RIM is momenteel nog steeds bezig in Amerika. Zodra er meer informatie naar buiten komt zullen we dit bericht aanvullen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters