RIM laat meer informatie los van BlackBerry 10

Fabrikant RIM heeft meer informatie losgelaten over haar aanstaande OS genaamd BlackBerry 10. De fabrikant heeft ondermeer haar nieuwe Flow van het OS laten zien en de ‘Peek’-functionaliteit.

RIM CEO Thorsten Heins heeft tijdens de BlackBerry 10 Jam in Amerika een walktrough gegeven van BlackBerry 10. Volgens de topman ligt het OS nog steeds op schema im in het eerste kwartaal van 2013 op de markt te komen met nieuwe hardware. Operators zouden volgende maand beginnen met het testen van de software en de hardware op hun netwerk.

De fabrikant heeft de onderstaande video vrijgegeven van het aanstaande platform. Allereerst heeft BlackBerry een nieuwe flow laten zien. Door naar links of naar rechts te swypen op een scherm wordt een app naar de achtergrond verplaatst. Dit werkt het zelfde zoals in Nokia’s MeeGo OS. Daarnaast kun je nu een beetje met je duim naar de zijkant van het scherm schuiven om zo de notificaties op te roepen. RIM noemt deze functionaliteit ‘Peek’.

Ook laat de fabrikant weten dat dat de kalander van het OS intergratie kent met Facebook, LinkedIn en andere netwerken zoals Exchange. Ook het adresboek en de e-mail kent deze intergratie. Ook zal BBM diep in het OS verweven zijn door RIM. De interface zelf werkt middels kaarten. Een app wordt als een kaart weergegeven en zodra je erop tikt dan opent de app fullscreen. BlackBerry OS 10 kan dus ook goed multitasken aangezien het een kaart-interface aanbiedt waarbij de apps live draaien en hun gegevens laten zien.

De persconferentie van RIM is momenteel nog steeds bezig in Amerika. Zodra er meer informatie naar buiten komt zullen we dit bericht aanvullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

OnePlus 3T koopwijzer

Waarom OnePlus zo snel heeft kunnen groeien waar anderen faalden lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters