RIM laat standalone e-mail, agenda en adresboek applicatie zien voor PlayBook

Over het algemeen werd de PlayBook in Amerikaanse reviews goed ontvangen, maar er bleek er één nadeel waar de meeste testers over struikelden. Om je e-mail, agenda en adresboek te benaderen is het verplicht de PlayBook aan een BlackBerry te koppelen. RIM lijkt uiteindelijk toch gezwicht te zijn door de vele kritiek en een standalone e-mail, adresboek en agenda applicatie te maken voor de PlayBook.

PlayBook email applicatie

Eind april is de BlackBerry PlayBook in Amerika officieel in de winkels gekomen. Bij de eerste recensies van het toestel werd al snel duidelijk dat de PlayBook één van de betere tablets is, vooral door de goede flash ondersteuning. Toch heeft de PlayBook ook een groot gebrek en dat is het ontbreken van een zelfstandige e-mail, adresboek en agenda applicatie. Op het moment is het op de PlayBook alleen mogelijk om deze applicaties te gebruiken zodra de tablet is gekoppeld aan een BlackBerry toestel. Alle informatie e-mails, contactpersonen en agenda-items worden direct uit de smartphone gelezen.

RIM heeft voor deze oplossing gekozen vanwege de veiligheid. Tablets zijn diefstalgevoelige apparaten en bij diefstal mag er geen belangrijke zakelijke informatie in verkeerde handen vallen. Zo heeft RIM het ontbreken van de e-mail, adresboek en agenda applicatie uitgelegd. Een groot nadeel is echter dat het hierdoor verplicht is een BlackBerry toestel te hebben om iets met e-mail te kunnen doen.

Door alle kritiek die RIM heeft gekregen op het ontbreken van de veel gewilde applicaties heeft het uiteindelijk toch besloten een zelfstandige e-mail, adresboek en agenda applicatie te ontwikkelen. Tijdens BlackBerry World zijn de eerste beelden getoond en heeft RIM kenbaar gemaakt dat ze de applicaties zo snel mogelijk beschikbaar willen maken. Hieronder is een kort filmpje te zien van de nieuwe zelfstandige e-mail, adresboek en agenda applicatie.

Ook heeft RIM kenbaar gemaakt dat rond de zomer de eerste Android applicaties in BlackBerry App World zullen verschijnen. Ontwikkelaars kunnen applicaties eenvoudig omzetten en aanbieden in App World. Vele applicaties zullen zonder teveel aanpassingen werken, al bestaat de kans dat het omzetten extra werk van ontwikkelaars vraagt. Dit zal met name het geval zijn als ontwikkelaars geen gebruik maken van de standaard Android API’s. Voorlopig richt RIM zich op het ondersteunen van Android 2.3 applicaties. Over het ondersteunen van Android HoneyComb, de tablet versie, is nog niks bekend gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters