RIM-manager: ''We hebben maar één kans om het goed te maken''

De nieuwe RIM-chef die verantwoordelijk is voor de wereldwijde verkoop van de BlackBerry’s, Rick Costanzo, heeft in een interview met Crackberry aangegeven dat alle hoop van het bedrijf is gevestigd op het nieuwe platform BB OS10, dat pas ergens volgend jaar uitkomt. ”We moeten het in één keer goed doen.”

RIM Logo

RIM is al een flinke tijd bezig met de ontwikkeling van het nieuwe besturingssysteem. Steeds is de lancering ervan uitgesteld, laatstelijk tot het eerste kwartaal van 2013. Intussen worden er steeds minder telefoons verkocht en geraakt het bedrijf in de rode cijfers, wat al duizenden ontslagen tot gevolg heeft gehad.

Dat moet allemaal anders worden nadat de eerste telefoons met BB OS 10 zijn gepresenteerd, aldus Costanzo. Hij geeft in het interview een heldere en onomfloerste kijk op de zaken. Maar hij is ook zelfverzekerd als hem wordt gevraagd naar de toekomst van RIM. Hij verwacht erg veel van BB OS 10 in auto’s. Embedded systemen in auto’s die op het besturingssysteem lopen, moeten straks de winstgevendheid weer terugbrengen.

”We hebben maar één kans om BlackBerry 10 goed te lanceren, en dat gaan we goed doen. Dit is niet zomaar een OS voor telefoons. Er zit een component bij voor auto’s. Dit is een platform en we stoppen nu de zaken op hun plek om verbindingen te maken met auto’s en apparaten van andere fabrikanten. Het moet echt goed gebeuren en het is erg complex. We zullen volgend jaar zeer sterk uit de strijd komen, met een volwaardig product dat helemaal af is.”

Update: Europa krijgt BB 10 het eerst

Volgens een uitgelekt roadmapdocument krijgt Europa eind januari 213 het eerste BB OS 10-toestel. Pas daarna komt Amerika aan de beurt. Hieronder het gelekte document, dat via een fansite naar buiten is gekomen.

Blackberry roadmap

 

Bron: Crackberry

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters