RIM-manager: ''We hebben maar één kans om het goed te maken''

De nieuwe RIM-chef die verantwoordelijk is voor de wereldwijde verkoop van de BlackBerry’s, Rick Costanzo, heeft in een interview met Crackberry aangegeven dat alle hoop van het bedrijf is gevestigd op het nieuwe platform BB OS10, dat pas ergens volgend jaar uitkomt. ”We moeten het in één keer goed doen.”

RIM Logo

RIM is al een flinke tijd bezig met de ontwikkeling van het nieuwe besturingssysteem. Steeds is de lancering ervan uitgesteld, laatstelijk tot het eerste kwartaal van 2013. Intussen worden er steeds minder telefoons verkocht en geraakt het bedrijf in de rode cijfers, wat al duizenden ontslagen tot gevolg heeft gehad.

Dat moet allemaal anders worden nadat de eerste telefoons met BB OS 10 zijn gepresenteerd, aldus Costanzo. Hij geeft in het interview een heldere en onomfloerste kijk op de zaken. Maar hij is ook zelfverzekerd als hem wordt gevraagd naar de toekomst van RIM. Hij verwacht erg veel van BB OS 10 in auto’s. Embedded systemen in auto’s die op het besturingssysteem lopen, moeten straks de winstgevendheid weer terugbrengen.

”We hebben maar één kans om BlackBerry 10 goed te lanceren, en dat gaan we goed doen. Dit is niet zomaar een OS voor telefoons. Er zit een component bij voor auto’s. Dit is een platform en we stoppen nu de zaken op hun plek om verbindingen te maken met auto’s en apparaten van andere fabrikanten. Het moet echt goed gebeuren en het is erg complex. We zullen volgend jaar zeer sterk uit de strijd komen, met een volwaardig product dat helemaal af is.”

Update: Europa krijgt BB 10 het eerst

Volgens een uitgelekt roadmapdocument krijgt Europa eind januari 213 het eerste BB OS 10-toestel. Pas daarna komt Amerika aan de beurt. Hieronder het gelekte document, dat via een fansite naar buiten is gekomen.

Blackberry roadmap

 

Bron: Crackberry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Timboektoe -

  RIM is een marketing offensief begonnen

  – We hebben nog 2 mld in de kas
  – we maken nog winst
  – BBOS 10 wordt geweldig
  – We willen het pas publiek brengen wanneer het af is.

  Tsja. Eind mei tijdens de developers conference hebben ze met geen woord gerept dat BB OS 10 vertraagd zou worden. Wisten ze natuurlijk allang

  Ook werd er door forum leden opgemerkt dat de demos hetzelfde waren. Vermoedens was dat het helemaal niet af was en RIM met een voorbeeld demo kwam.

  We merken het wel maar de concurrent zit niet stil en tot nu toe heb ik geen wow gevoel van BB OS 10.

  1. Danijel -

   Ja idd, sterke reactie! Ik krijg ook het zelfde gevoel en ik vind het geen slimme tactiek. Nokia is wat dat betreft een stuk reëel en zorgvuldiger in haar communicatie.

Samsung Galaxy S8 Plus huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro: Huawei maakt korte metten met Samsung in commercials lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

‘Samsung Galaxy S9 krijgt extreem hoge screen-to-body ratio’ lees verder

Apple iPhone X

Dit nieuwe Oppo toestel lijkt verdacht veel op een zwarte iPhone X lees verder

iphone se 2

‘iPhone SE 2 wordt begin 2018 aangekondigd’ lees verder

Xiaomi Mi 7

Specificaties en prijs Xiaomi Mi 7 gelekt: goedkope high-end topper? lees verder

Samsung Galaxy S9

Grote kans dat de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus begin januari wordt aangekondigd lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters