RIM overweegt verkoop van BlackBerry hardware-afdeling

De CEO van RIM heeft in een interview aangegeven dat de verkoop van de BlackBerry hardware-afdeling tot een van de opties behoort, maar dat hij zich eerst wilt richten op het succesvol in de markt zetten van het BlackBerry 10 platform.

In een interview met de Duitse krant Die Welt heeft Thorsten Heins, de hoogste baas van RIM, laten doorschemeren dat de verkoop van de BlackBerry hardware-afdeling een van de opties van het bedrijf is. Ook het verkopen van licenties voor het BlackBerry 10 platform behoort tot de mogelijkheden. De CEO laat verder weten zich eerst te willen richten op het succesvol in de markt zetten van het nieuwe BlackBerry platform.

Haast met het maken van een beslissing over de hardware-afdeling heeft de CEO voorlopig niet omdat RIM nog voldoende geld in kas heeft. Volgens de directeur staat RIM er financieel niet veel slechter voor dan een jaar geleden en is er nog genoeg tijd om na te denken over de mogelijke opties.

Volgende week gaat RIM haar eerste twee BlackBerry 10 toestellen aankondigen. Dit zijn naar alle waarschijnlijkheid de X10 en de Z10. Eerder al lekte een preview uit van de Z10 die niet zal beschikken over een toetsenbord en alleen via het touchscreen is te bedienen. De X10 moet naast het touchscreen wel gaan beschikken over een toetsenbord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters