RIM overweegt verkoop van BlackBerry hardware-afdeling

De CEO van RIM heeft in een interview aangegeven dat de verkoop van de BlackBerry hardware-afdeling tot een van de opties behoort, maar dat hij zich eerst wilt richten op het succesvol in de markt zetten van het BlackBerry 10 platform.

In een interview met de Duitse krant Die Welt heeft Thorsten Heins, de hoogste baas van RIM, laten doorschemeren dat de verkoop van de BlackBerry hardware-afdeling een van de opties van het bedrijf is. Ook het verkopen van licenties voor het BlackBerry 10 platform behoort tot de mogelijkheden. De CEO laat verder weten zich eerst te willen richten op het succesvol in de markt zetten van het nieuwe BlackBerry platform.

Haast met het maken van een beslissing over de hardware-afdeling heeft de CEO voorlopig niet omdat RIM nog voldoende geld in kas heeft. Volgens de directeur staat RIM er financieel niet veel slechter voor dan een jaar geleden en is er nog genoeg tijd om na te denken over de mogelijke opties.

Volgende week gaat RIM haar eerste twee BlackBerry 10 toestellen aankondigen. Dit zijn naar alle waarschijnlijkheid de X10 en de Z10. Eerder al lekte een preview uit van de Z10 die niet zal beschikken over een toetsenbord en alleen via het touchscreen is te bedienen. De X10 moet naast het touchscreen wel gaan beschikken over een toetsenbord.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters