RIM praat weer over licenseren van BlackBerry 10

CEO Thorsten Heins van BlackBerrymaker RIM heeft gesproken over het licenseren van het nieuwe besturingssysteem BlackBerry 10 aan andere fabrikanten. Zelfstandig slaagt RIM er niet in om tientallen nieuwe telefoons met dit OS op de markt te krijgen, aldus Heins.

BBM voor Blackberry 10

Letterlijk zei Heins: ”We hebben niet de schaal om te concurreren tegen de lui die zestig telefoons per jaar uitbrengen. We zullen moeten differentieren en we hebben ons geconcentreerd op een platform. Om BB10 aan te kunnen bieden, zullen we mogelijk moeten kijken of we het OS kunnen licenseren aan iemand die dit beter en goedkoper kan dan ik. Er zijn verschillende opties die wij op dit moment verkennen, om dit te doen.”

Het kan zijn dat RIM besluit om maar helemaal uit de hardwarebusiness te stappen, waardoor alleen andere fabrikanten telefoons met BB10 zullen uitbrengen. Daarover wordt gespeculeerd na de opmerkingen van Heins. Die ervan overtuigd is dat de BlackBerry’s te duur zijn voor de huidige markt. Maar anderen betwisten weer dat RIM de soft- en de hardware gaat scheiden. RIM zal altijd telefoons blijven maken.

BB10 moet dus blijkbaar ook de onderkant van de markt kunnen bedienen. En daarvoor is het kennelijk nodig om het besturingssysteem te licenseren aan andere fabrikanten.

In januari volgend jaar zou RIM de allereerste twee BlackBerry’s moeten presenteren met BB10 erop.

Bron: Crackberry

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters