RIM probeert ontwikkelaars te paaien met gratis PlayBook

RIM gaat de PlayBook uitrusten met Adobe Flash 10.1 om zo het apparaat klaar te stomen voor het web. Daarnaast krijgen ontwikkelaars die hun applicatie goedgekeurd krijgen voor de PlayBook een gratis tablet van de producent toegestuurd.

BlackBerry Playbook

Producent RIM heeft meer informatie gegeven over haar eerste tablet genaamd de BlackBerry PlayBook. De producent achter BlackBerry-smartphones heeft de SDK vrijgegeven voor het nieuwe OS van de PlayBook voor ontwikkelaars. Samen met een simulator van het OS en de tablet kunnen ontwikkelaars nu prima uit de voeten met de software om zo een applicatie te vervaardigen. Diegene die een goede applicatie indienen bij BlackBerry voor de PlayBook en vervolgens hun applicatie terug kunnen vinden in App World, kunnen een gratis PlayBook tegemoet zien van RIM. Hiermee hoopt RIM ontwikkelaars te stimuleren om applicaties te gaan schrijven voor de nieuwe tablet van de fabrikant die in 2011 op de markt zal komen.

RIM kondigde tijdens een bijeenkomst van Adobe ook aan dat het nieuwe OS Flash 10.1 zal gaan ondersteunen en Adobe Air 2.5. Geruchten gaan dat BlackBerry het zogenaamde QNX-software dat op de PlayBook zit ook gaat gebruiken voor haar smartphones op de langere termijn. De fabrikant heeft echter hier nog niets over vermeld.

BlackBerry PlayBook

 

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters