RIM rapporteert een winst in het derde kwartaal

BlackBerry-producent RIM heeft een winst gerapporteerd over het derde kwartaal van 2012. De fabrikant had een belastingmeevaller waardoor het bedrijf ondanks tegenvallende verkoopcijfers alsnog winst wist te maken.

Volgens RIM kwam de winst over derde kwartaal van 2012 uit op 14 miljoen euro. Deze winst is vooral toe te schrijven aan een belastingmeevallar die RIM wist te onderhandelen. Anders was de winst verdampt en had de fabrikant een verlies gedraaid. Vergeleken met een jaar eerder is de winst echter flink geslonken; in 2011 wist RIM nog een winst te draaien van 265 miljoen dollar in hetzelfde kwartaal. De omzet van het bedrijf kwam uit op 2.72 miljard dollar en is daarmee in een jaar tijd bijna gehalveerd.

Het grootste probleem voor RIM zit echter in het slinkend aantal gebruikers. Het aantal mensen met een smartphone van RIM is met een miljoen afgenomen naar 79 miljoen. In totaal wist RIM in drie maanden tijd 6.9 miljoen smartphones te verkopen en 255.000 PlayBooks.

Aandeelhouders waren optimistisch over de cijfers van RIM; de afgelopen maanden steeg het aandeel van de fabrikant al met tientallen procenten dankzij positieve geluiden over BlackBerry 10. Desondanks is RIM niet positief over het laatste kwartaal van 2012 en is de verwachting dat er flink verlies geleden zal worden. RIM zal BlackBerry 10 eind januari wereldwijd aankondigen. Een maand later moeten de toestellen daadwerkelijk verkrijgbaar zijn.

BlackBerry 10 L-series 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters