RIM rapporteert een winst in het derde kwartaal

BlackBerry-producent RIM heeft een winst gerapporteerd over het derde kwartaal van 2012. De fabrikant had een belastingmeevaller waardoor het bedrijf ondanks tegenvallende verkoopcijfers alsnog winst wist te maken.

Volgens RIM kwam de winst over derde kwartaal van 2012 uit op 14 miljoen euro. Deze winst is vooral toe te schrijven aan een belastingmeevallar die RIM wist te onderhandelen. Anders was de winst verdampt en had de fabrikant een verlies gedraaid. Vergeleken met een jaar eerder is de winst echter flink geslonken; in 2011 wist RIM nog een winst te draaien van 265 miljoen dollar in hetzelfde kwartaal. De omzet van het bedrijf kwam uit op 2.72 miljard dollar en is daarmee in een jaar tijd bijna gehalveerd.

Het grootste probleem voor RIM zit echter in het slinkend aantal gebruikers. Het aantal mensen met een smartphone van RIM is met een miljoen afgenomen naar 79 miljoen. In totaal wist RIM in drie maanden tijd 6.9 miljoen smartphones te verkopen en 255.000 PlayBooks.

Aandeelhouders waren optimistisch over de cijfers van RIM; de afgelopen maanden steeg het aandeel van de fabrikant al met tientallen procenten dankzij positieve geluiden over BlackBerry 10. Desondanks is RIM niet positief over het laatste kwartaal van 2012 en is de verwachting dat er flink verlies geleden zal worden. RIM zal BlackBerry 10 eind januari wereldwijd aankondigen. Een maand later moeten de toestellen daadwerkelijk verkrijgbaar zijn.

BlackBerry 10 L-series 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters