RIM schrijft bijna half miljard dollar af op Playbook

Producent RIM schrijft bijna een half miljard dollar af op de BlackBerry Playbook. Het bedrijf maakt die kosten omdat de tablet nauwelijks wordt verkocht. Door een flinke prijsverlaging hoopt RIM ze toch kwijt te raken.

BlackBerry PlayBook piano

Maar die prijsverlaging kost RIM dus wel 485 miljoen dollar. Een afschrijving die investeerders heeft doen schrikken; de beurskoers van het Canadese bedrijf duikelde met negen procent naar iets minder dan 17 dollar, terwijl dat afgelopen jaar nog boven de zeventig dollar is geweest.

RIM zit al een tijdlang in zwaar weer, en de lancering van de op zich prima presterende tablet Playbook heeft het bedrijf nauwelijks vooruit geholpen. Op de tabletmarkt is RIM niet de enige die het aflegt tegen de iPad van Apple. Eerder haalde HP al de eigen WebOS-tablet TouchPad uit de markt, terwijl die tablet amper was gelanceerd.

RIM heeft moeite om het tempo van de ontwikkelingen op smartphone- en tabletgebied bij te benen, en wordt daarop afgerekend door klanten en beleggers. Het bedrijf heeft tot dusver volgehuden dat de Playbook en het nieuwe OS BBX het bedrijf uit het slop zouden halen, maar een sterke prijsverlaging van de tablet tot maar 199 dollar in veel landen is kennelijk nodig gevonden om de tablet opnieuw onder de aandacht van consumenten te brengen. Overigens is de goedkoopste Playbook in Nederland, de 16 GB-variant, momenteel voor 290 euro te koop. De prijsverlaging is hier dus minder spectaculair dan in sommige buurlanden.

Bron: Venture Beat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Hans -

    @Bahri: zou eerst eens de Hollandse taal fatsoenlijk leren want het is namelijk niet: de onderste uit de kan willen halen maar: het onderste uit de kan willen halen.

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters