RIM schrijft bijna half miljard dollar af op Playbook

Producent RIM schrijft bijna een half miljard dollar af op de BlackBerry Playbook. Het bedrijf maakt die kosten omdat de tablet nauwelijks wordt verkocht. Door een flinke prijsverlaging hoopt RIM ze toch kwijt te raken.

BlackBerry PlayBook piano

Maar die prijsverlaging kost RIM dus wel 485 miljoen dollar. Een afschrijving die investeerders heeft doen schrikken; de beurskoers van het Canadese bedrijf duikelde met negen procent naar iets minder dan 17 dollar, terwijl dat afgelopen jaar nog boven de zeventig dollar is geweest.

RIM zit al een tijdlang in zwaar weer, en de lancering van de op zich prima presterende tablet Playbook heeft het bedrijf nauwelijks vooruit geholpen. Op de tabletmarkt is RIM niet de enige die het aflegt tegen de iPad van Apple. Eerder haalde HP al de eigen WebOS-tablet TouchPad uit de markt, terwijl die tablet amper was gelanceerd.

RIM heeft moeite om het tempo van de ontwikkelingen op smartphone- en tabletgebied bij te benen, en wordt daarop afgerekend door klanten en beleggers. Het bedrijf heeft tot dusver volgehuden dat de Playbook en het nieuwe OS BBX het bedrijf uit het slop zouden halen, maar een sterke prijsverlaging van de tablet tot maar 199 dollar in veel landen is kennelijk nodig gevonden om de tablet opnieuw onder de aandacht van consumenten te brengen. Overigens is de goedkoopste Playbook in Nederland, de 16 GB-variant, momenteel voor 290 euro te koop. De prijsverlaging is hier dus minder spectaculair dan in sommige buurlanden.

Bron: Venture Beat

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters