RIM sluit licentieovereenkomst met Nokia

Nokia en RIM hebben bekendgemaakt dat RIM een licentie heeft genomen op de patenten van Nokia. Daarmee is de juridische strijd tussen de twee fabrikanten ten einde gekomen.

Nokia heeft de overeenkomst middels een persbericht bekend gemaakt. Volgens Nokia erkent RIM dat de patenten van de Finnen uniek zijn en dat RIM hier inbreuk op heeft gemaakt.

RIM heeft nu een overeenkomst getekend waarbij het bedrijf een licentie neemt op de patenten van Nokia. Dat betekent dat RIM aan Nokia voortdurend geld moet betalen voor het gebruik van deze patenten. Volgens Nokia zal RIM ook eenmalig in de buidel tasten voor de afgelopen jaren waarin inbreuk is gemaakt op de patenten. Daarnaast moet RIM voortaan jaarlijks geld afdragen aan de blauwe gigant.

Dankzij de overeenkomst is het juridisch steekspel tussen de twee fabrikanten ten einde gekomen. In onder meer Engeland, de VS en Canada had Nokia RIM aangeklaagd. Inmiddels zijn deze rechtszaken door Nokia ingetrokken en gaat RIM nu vrijuit.

Nokia wist eerder al van RIM in een patentzaak te winnen. Dit heeft RIM waarschijnlijk doen besluiten om voor een licentiedeal te gaan aangezien het de fabrikant anders misschien nog veel meer geld zou gaan kosten.

RIM Nokia 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters