Rim stelt BlackBerry OS 10 uit tot 2013

Fabrikant RIM heeft haar nieuwe BlackBerry 10-software met een kwartaal uitgesteld. De fabrikant is voor het eerst in het rood gedoken en zal de rest van het jaar verlies blijven maken.

RIM wist afgelopen nacht haar kwartaalcijfers over het eerste kwartaal van 2012 te publiceren. De smartphonefabrikant heeft in totaal 7,8 miljoen smartphones verkocht en dat is een derde minder met een kwartaal eerder; toen wist RIM er 11,2 miljoen wereldwijd te slijten. Dit had een negatief gevolg op de cijfers van RIM omdat de fabrikant nu een verlies heeft genoteerd van 192 miljoen dollar. Vooral het uitblijven van topmodellen in haar smartphone range en de hevige concurrentie spelen RIM parten.

Tot overmaat van ramp heeft de fabrikant ook doen besluiten om haar nieuwe BlackBerry 10-software met een kwartaal uit te stellen. Dit heeft als gevolg dat RIM voor de kerstperiode geen nieuw vlaggenschip op de markt zal kunnen brengen, met nieuwe software. Volgens RIM CEO Thorsten Heins is hij niet bereid om een product op de markt te brengen dat niet perfect is. Het schrijven van de software voor het nieuwe OS duurt langer dan eerder geraamd.

De uitlook voor RIM voor het rest van het jaar is dan ook negatief en analisten zien het nog somber in. De kans dat het bedrijf verkocht zal worden lijkt nu met de maand groter te worden, al houd RIM zelf alle opties open. RIM zelf snijdt nogmaals in haar personeel om zo haar kosten in bedwang te houden. Nog eens 5000 mensen zullen ontslagen gaan worden de komende tijd.

Geruchten gaan inmiddels ook dat Microsoft RIM loopt te polsen om Windows Phone 8-smartphones te gaan maken, aldus Reuters. De gesprekken zouden inmiddels onderweg zijn, al houd Reuters in het midden of RIM hier oren naar heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. rick reuvekamp -

    tja ik ben bang dat ze gewoon te veel de focus juist leggen op BB10 software en niet meer kijken naar wat ze nog kunnen doen om voor minstens 3 jaar stabiel inkomen, te krijgen door middel van of betere toestellen of telefoons goedkoper maken. daarbij denk ik ook dat de meerwaarde van BB mesenger al erg ver weg is gezakt en dat het ook erg duur is om over elke abbo 5 euro meer te betalen om te kunnen internetten.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters