RIM stelt eerste BlackBerry 10-smartphones uit tot eind 2012

Fabrikant RIM heeft haar eerste BlackBerry 10-smartphones met bijna 6 maanden uitgesteld. De eerste BlackBerry 10-smartphone wordt pas eind 2012 verwacht.

RIM maakte deze nieuwe ontwikkelingen bekend tijdens de toelichting van haar kwartaalcijfers. Volgens de twee topmannen van het bedrijf heeft het uitstel te maken met een nieuwe generatie dualcore-chipsets waarvan de BlackBerry 10-smartphones gebruik van zullen gaan maken. De nieuwe chipset moet de batterijduur van BlacKBerry-smartphone garant gaan stellen. Analisten konden deze ontwikkelingen niet waarderen en hebben RIM dan ook flink afgestraft op de beurs met niet minder dan 5,4% op de beurs.

Beide topmannen hebben besloten om wel hun salaris in te leveren als compensatie voor de slechte cijfers en prestaties. Beide topmannen verdienden 1,1 miljoen dollar per jaar en dat wordt nu 1 dollar per jaar. De omzet van RIM kwam uit op 5.17 miljard dollar, daar waar het een jaar eerder nog 5.5 miljard dollar wist om te zetten. Ook de winst daalde flink van 911 miljoen dollar naar 265 miljoen dollar, een daling van 71 procent.

RIM heeft geen nieuwe strategie bekend gemaakt om de problemen de baas te blijven. Aandeelhouders willen dat de twee ceo’s afstand doen van hun troon en dat er een ander bewind gevoerd gaat worden binnen het bedrijf, aldus Reuters. Duidelijk is wel dat het komende jaar een zwaar jaar zal gaan worden voor de producent.

BlacKBerry 2012

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters