RIM stelt eerste BlackBerry 10-smartphones uit tot eind 2012

Fabrikant RIM heeft haar eerste BlackBerry 10-smartphones met bijna 6 maanden uitgesteld. De eerste BlackBerry 10-smartphone wordt pas eind 2012 verwacht.

RIM maakte deze nieuwe ontwikkelingen bekend tijdens de toelichting van haar kwartaalcijfers. Volgens de twee topmannen van het bedrijf heeft het uitstel te maken met een nieuwe generatie dualcore-chipsets waarvan de BlackBerry 10-smartphones gebruik van zullen gaan maken. De nieuwe chipset moet de batterijduur van BlacKBerry-smartphone garant gaan stellen. Analisten konden deze ontwikkelingen niet waarderen en hebben RIM dan ook flink afgestraft op de beurs met niet minder dan 5,4% op de beurs.

Beide topmannen hebben besloten om wel hun salaris in te leveren als compensatie voor de slechte cijfers en prestaties. Beide topmannen verdienden 1,1 miljoen dollar per jaar en dat wordt nu 1 dollar per jaar. De omzet van RIM kwam uit op 5.17 miljard dollar, daar waar het een jaar eerder nog 5.5 miljard dollar wist om te zetten. Ook de winst daalde flink van 911 miljoen dollar naar 265 miljoen dollar, een daling van 71 procent.

RIM heeft geen nieuwe strategie bekend gemaakt om de problemen de baas te blijven. Aandeelhouders willen dat de twee ceo’s afstand doen van hun troon en dat er een ander bewind gevoerd gaat worden binnen het bedrijf, aldus Reuters. Duidelijk is wel dat het komende jaar een zwaar jaar zal gaan worden voor de producent.

BlacKBerry 2012

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Telefoonman -

  @ Mark

  Kan best wel kloppen. Steve Jobs kreeg ook maar een symbolisch bedrag van 1 dollar per jaar. Er wordt dan natuurlijk niet gerept over de optie pakketten en noem maar op;)

 2. Mark -

  Hoi,
  Er staat een fout in: Beide topmannen verdienden 1,1 miljard dollar per jaar en dat wordt nu 1 dollar per jaar.. Dat klopt niet lijkt mij!!

  Gr. Mark

  1. Danijel -

   Er staat miljoen dollar, als je daarmee bedoelt dat dat gene is wat niet klopt. De 1 dollar klopt gewoon, is gebruikelijk voor grote bedrijven. Zie wat Telefoonman hieronder ook zegt.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters