RIM: “Toekomst minder rooskleurig dan de afgelopen kwartalen”

Producent RIM, maker van BlackBerry-smartphones, heeft aangegeven dat het de toekomst wat minder rooskleurig inziet. RIM wist nog steeds veel smartphones te verkopen en daardoor prima cijfers te presenteren, maar de fabrikant heeft wat minder vertrouwen in de afzet in de toekomst.

RIM heeft wereldwijd in het jaar 2010 niet minder dan 52.3 miljoen BlackBerry-smartphones weten te verkopen. Hierdoor is de omzet en de winst van de producent flink gegroeid, zo laat de maker van de populaire BlackBerry-smartphones weten. Volgens de Canadese fabrikant is er 19.9 miljard dollar omzet gedraaid in dat jaar, een stijging van een respectabele 33 procent. In het laatste fiscale kwartaal dat in februari afliep wist RIM ongeveer 5.64 miljard dollar omzet te behalen bij een winst van 934 miljoen dollar.

Ondanks deze mooie cijfers heeft RIM haar verwachtingen naar beneden bijgesteld. De producent verwacht dat het veel geld moet gaan uitgeven aan de marketing van de nieuwe PlayBook-tablet die in mei op de markt moet gaan komen. Daarnaast slaat het huidig portfolio minder sterk aan bij de consument dan verwacht. Vooral in Amerika, de thuismarkt van RIM, lijkt de producent stevige concurrentie te ondervinden van Android en IOS-apparaten. Hierdoor is het dividend per aandeel bijgesteld naar 1.47 dollar, terwijl analisten hadden gehoopt op een dividend van rond de 1.65 per aandeel.

Als gevolg van de bijstelling daalde het aandeel van RIM met 12 procent. De producent benadrukt echter dat we in het komende kwartaal nieuwe smartphones van de producent mogen verwachten en nieuwe software voor BlackBerry-smartphones. RIM wist in het laatste kwartaal van 2010 ongeveer 14.9 miljoen smartphones wereldwijd te verkopen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters