RIM verbetert Androidfuncties van BlackBerry PlayBook

RIM heeft een update voor de BlackBerry PlayBook uitgebracht met het versienummer OS 2.0.1.358. Hierin zit niet de gevreesde beperking van sideloading van Android-apps, waardoor je die er niet meer handmatig – buiten de officiele downloadwinkel om – op kunt zetten.

BlackBerry PlayBook

In plaats daarvan bevat de update verbeteringen voor de browser, die beter presteert, een betere ondersteuning voor de Android-apps die voor de PlayBook zijn aangepast en softwareverbeteringen voor veel apps, bijvoorbeeld het videochatprogramma van RIM zelf.

De update omvat 353 mb en wordt via een notificatie op de tablet zelf aangekondigd. Wie daar niet op kan wachten, kan even in de instellingen kijken of de update al beschikbaar is.

Een manager van RIM baarde onlangs opzien door aan te geven dat het handmatig plaatsen van Android-apps op de PlayBook onmogelijk zou worden gemaakt. Dit om piraterij van apps te voorkomen; het was een gebaar naar de ontwikkelaars van de apps.

Later werd het verhaal enigszins gewijzigd; de manager meldde toen dat het sideloaden van Android-apps nog mogelijk zou blijven, maar de functie zou bestemd zijn voor ontwikkelaars, niet voor gewone consumenten. Bovendien zou bij sideloaden al moeten zijn aangetoond dat de app officieel is aangeschaft.

Of het sideloaden wordt aangepast in toekomstige versies van de software voor de PlayBook is niet helder, maar deze functie speelt in de huidige update geen enkele rol.

Bron: Pocketnow

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters