RIM verkoopt 100 miljoen BlackBerry-telefoons

De BlackBerry bestaat al meer dan een decennium, maar de laatste tijd begint de lijn van RIM echt succes te boeken. Afgelopen kwartaal is de 100 miljoenste BlackBerry over de toonbank gegaan.

BlackBerry Pearl 9100

In 1999 werd hij voor het eerst op de markt gebracht: de BlackBerry. Toen was het apparaat van Research In Motion nog een zogenaamde ‘pager’. Sinds 2002 is de BlackBerry een smartphone, toen nog met een mooi zwart-wit scherm. Later werd dat een kleurenscherm en kwam de BlackBerry in meerdere vormen, te beginnen met de compacte Pearl-lijn in 2006. In Amerika waren de eerste BlackBerry’s al redelijk populair en dat is in de jaren erna uitgegroeid tot een enorm succes. In Europa ging dat wat minder snel, maar inmiddels zijn de zwarte besjes van RIM ook in Europa en Nederland erg bekend en succesvol. Dat heeft er samen voor gezorgd dat RIM onlangs zijn honderd miljoenste BlackBerry over de toonbank schoof.

Bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers stond de Canadese gigant hier even bij stil en zei het bedrijf dat er op het moment ongeveer 49 miljoen BlackBerry’s in gebruik zijn wereldwijd. Daarvan zijn er 11,2 miljoen in het afgelopen kwartaal verkocht, wat goed was voor een omzet van 4,2 miljard dollar, 43% meer dan een jaar eerder. Ook de komende tijd wil RIM uiteraard flink doorgroeien en daarvoor heeft het bedrijf onder andere een Pearl en een Curve met 3G ondersteuning op het programma staan en komt er nog een touchscreen-slider van het bedrijf aan.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters