RIM verkoopt 500.000 BlackBerry-tablets

Producent RIM heeft zijn financiële jaarcijfers bekend gemaakt. De producent verkocht minder smartphones waardoor de omzet achterblijft bij de doelstellingen. Wel wist de producent een half miljoen PlayBook-tablets te verschepen.

Hoewel de cijfers analisten en investeerders teleurstellen, maakt de BlackBerry-producent nog steeds een flinke winst. Zo kwam de winst uit op 695 miljoen dollar in het afgelopen kwartaal, bij een omzet van 4,9 miljard dollar. De omzet is wel met 12 procent onderuit gegaan vergeleken met het kwartaal ervoor. Analisten rekende op een winst van 5,6 miljard dollar en een afzet van 13.5 miljoen telefoons. Ook dit haalde RIM niet . De afzet schoot net te kort; 13,2 miljoen stuks.

Volgens RIM komt de terugval doordat de producent te weinig nieuwe producten in de markt heeft gezet en ze niet voldoende aansloegen bij de consument. Wel is RIM tevreden over het feit dat ze niet minder dan 500.000 stuks PlayBooks verscheept heeft naar leveranciers. Onduidelijk is nog hoeveel er daadwerkelijk over de toonbank richting consumenten zijn gegaan aangezien RIM dit niet wilde vertellen. RIM was overigens niet tevreden met de lancering van de PlayBook aangezien dit niet vlekkeloos verliep.

Het bedrijf is van mening dat nu een goed moment is om de organisatie te stroomlijnen en als gevolgd hiervan zullen er ook ontslagen vallen bij de Canadees. RIM kon nog niet vertellen om hoeveel mensen het zou gaan, maar duidelijk werd wel dat het Co-CEO-schap van de twee topmannen niet op het spel staat. Investeerders hadden bij RIM een verzoek ingediend om een enkele CEO aan de top te hebben en de andere CEO naar de raad van bestuur over te zetten.

RIM is niet erg positief over het komend kwartaal. De producent verwacht dat de afzet verder terug zal lopen. Hierdoor zal RIM de “back to school”-periode mis gaan lopen aangezien de nieuwe Bold 9900 later op de markt zal komen. Ook de PlayBook 4G is uitgesteld tot de herfst in Amerika.

Vlak voor het bekendmaken van de cijfers heeft de Chief Operating Officier van RIM ziekteverlof opgenomen. Onduidelijk is of de beste man ook echt ziek is of dat hij aan de kant is gezet omdat de producent te weinig smartphones op de markt weet te krijgen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters