RIM verkoopt Newbay met verlies

RIM heeft bekend gemaakt dat het Newbay verkocht heeft voor 55 miljoen dollar. Het bedrijf was een jaar eerder door de fabrikant gekocht voor een bedrag van 100 miljoen dollar.

Newbay RIM

Afgelopen augustus ging het gerucht al dat RIM van Newbay af zou willen. In oktober vorig jaar nam RIM NewBay over. NewBay slaat foto’s, video’s en andere bestanden van gebruikers op en stelt die via zijn servers weer ter beschikking aan zijn klanten. NewBay had op het moment van de overname tachtig miljoen klanten.

Sinds de aanschaf van NewBay is RIM een andere koers gaan varen. Niet-essentiƫle bedrijfsonderdelen en zelfs bedrijfsonderdelen die wel behoorlijk essentieel zijn, gaan in de verkoop. Het is dezelfde tactiek als die van Nokia, dat onlangs vijfhonderd patenten de deur uit deed om wat cash binnen te halen.

NewBay is gekocht onder het oude leiderschap van de co-CEO’s Jim Balsillie en Mike Lazaridis. Inmiddels hebben die plaatsgemaakt voor CEO Thorsten Heins, die een nieuwe weg is ingeslagen. Samen met RBC Capital Markets en JPMorgan wordt al enkele maanden bekeken wat de beste overlevingsstrategie is voor het bedrijf, dat de laatste jaren op smartphonegebied wordt weggeconcurreerd door de iPhone en Androidtelefoons.

RIM heeft nu Newbay met een flink verlies verkocht. Volgens het persbericht heeft RIM in totaal 55 miljoen dollar voor het bedrijf gekregen, daar waar het een jaar eerder 100 miljoen juist voor Newbay had neergelegd. Onduidelijk is nog waar het prijsverschil mee te maken heeft. De transactie zal nog deze maand afgerond worden door beide bedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters