RIM verschaft duidelijkheid over software-update BlackBerry Playbook

Tijdens een software sessie op BlackBerry World heeft RIM wat informatie losgelaten over de volgende software-update van de Playbook-tablet. Zo krijgt de PlayBook videochat en een FaceBook applicatie in de volgende update.

BlackBerry PlayBook

Deze week vindt in Orlando, Florida de BlackBerry World 2011-conference plaats waarbij RIM veel over haar nieuwste producten vertelt. Tijdens een software sessie over de PlayBook heeft RIM meer duidelijkheid gegeven wat we bij de volgende update kunnen verwachten.

De grootste toevoeging is videochat. Dit is op moment ook al terug te vinden in de nieuwste iPads en Google is er ook druk mee bezig voor de Android tablets. Ook krijgt de browser nog wat updates zodat alle websites vlekkeloos moeten werken en krijgt BlackBerry messenger een update.

Verder zal de PlayBook de eerste door FaceBook goedgekeurde tabletapplicatie krijgen. Voor de iPad zijn er ook FaceBook applicaties te vinden maar deze worden niet officieel door FaceBook erkend. Dit zal wel het geval zijn voor de PlayBook. Verder meldde RIM dat er snel een update komt waarin de PlayBook een zelfstandige e-mailclient, agenda en adresboek krijgt.

Ook liet RIM nog even weten dat er bij de lancering van de tablet 3000 applicaties beschikbaar zijn. Dat zijn er meer dan Android en Apple bij de lancering van hun eerste tablet hadden.

In de tweede helft van dit jaar verwacht RIM ook een PlayBook met HSPA+ uit te brengen die zal samenwerken met het Europese mobiele netwerk. Verder kunnen we de komende dagen nog meer nieuws over de PlayBook verwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via