RIM verschaft duidelijkheid over software-update BlackBerry Playbook

Tijdens een software sessie op BlackBerry World heeft RIM wat informatie losgelaten over de volgende software-update van de Playbook-tablet. Zo krijgt de PlayBook videochat en een FaceBook applicatie in de volgende update.

BlackBerry PlayBook

Deze week vindt in Orlando, Florida de BlackBerry World 2011-conference plaats waarbij RIM veel over haar nieuwste producten vertelt. Tijdens een software sessie over de PlayBook heeft RIM meer duidelijkheid gegeven wat we bij de volgende update kunnen verwachten.

De grootste toevoeging is videochat. Dit is op moment ook al terug te vinden in de nieuwste iPads en Google is er ook druk mee bezig voor de Android tablets. Ook krijgt de browser nog wat updates zodat alle websites vlekkeloos moeten werken en krijgt BlackBerry messenger een update.

Verder zal de PlayBook de eerste door FaceBook goedgekeurde tabletapplicatie krijgen. Voor de iPad zijn er ook FaceBook applicaties te vinden maar deze worden niet officieel door FaceBook erkend. Dit zal wel het geval zijn voor de PlayBook. Verder meldde RIM dat er snel een update komt waarin de PlayBook een zelfstandige e-mailclient, agenda en adresboek krijgt.

Ook liet RIM nog even weten dat er bij de lancering van de tablet 3000 applicaties beschikbaar zijn. Dat zijn er meer dan Android en Apple bij de lancering van hun eerste tablet hadden.

In de tweede helft van dit jaar verwacht RIM ook een PlayBook met HSPA+ uit te brengen die zal samenwerken met het Europese mobiele netwerk. Verder kunnen we de komende dagen nog meer nieuws over de PlayBook verwachten.

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters