RIM verwacht meer abonnees voor zijn Blackberry's

Het bedrijf achter de Blackberry, Research In Motion, verwacht in het vierde kwartaal van zijn fiscale jaar meer abonnees voor zijn smartphone te verwelkomen dan het aanvankelijk dacht.

In december vorig jaar sprak RIM de verwachting uit dat het aantal abonnees in het kwartaal met 1,82 miljoen zou toenemen. Donderdag gaf de leverancier aan dat het bedrijf er nu rekening mee houdt dat het aantal nieuwe abonnees 15 tot 20 procent hoger zal liggen. In april, het einde van het vierde kwartaal, zou het abonneebestand van RIM tot ongeveer 14 miljoen moeten zijn uitgegroeid.

“We hadden verwacht dat de groei zou afvlakken in het nieuwe jaar maar dit is niet gebeurd”, aldus Jim Balsillie, mede-ceo van het bedrijf. De winst- en omzetverwachting is niet aangepast als gevolg van de nieuwe abonneecijfers. Research In Motion liet in december weten een omzet van 1,80 tot 1,87 miljard dollar in het vierde kwartaal te verwachten. De winst per aandeel zou volgens het bedrijf op 0,66 á 0,70 dollar komen te liggen. Of de resultaten zo positief zijn zoals RIM nu voorspelt, zal op 2 april blijken als het bedrijf zijn kwartaal- en jaarcijfers bekend gaat maken.

bes415-01 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters