RIM weet slechts 200.000 PlayBooks te verkopen in het afgelopen kwartaal

Fabrikant RIM heeft haar financiële cijfers over het tweede kwartaal van 2011 bekend gemaakt. De producent wist slechts 200.000 tablets te verkopen, daar waar men rekening hield met een afzet van 700.000 stuks.

De cijfers van RIM wisten analisten diep teleur te stellen. Het aandeel werd met meer dan 15 procent afgestraft op de nabeurs handel in Amerika. De tegenvallende resultaten hadden vooral te maken met het feit dat de BlackBerry PlayBook het minder goed deed dan verwacht en het te laat verschepen van BlackBerry OS 7-smartphones. Zo wist RIM 10.6 miljoen smartphones te verschepen, daar waar het rekening had gehouden met een afzet van 11.9 miljoen smartphones.

Ook de PlayBook viel fors onder de gestelde target. RIM wist slechts 200.000 tablets te verschepen naar retailers, daar waar het hoopte dat het tussen de 600.000 en 700.000 stuks zou gaan afzetten in het tweede kwartaal. Onduidelijk is nog hoeveel er daadwerkelijk verkocht zijn aan consumenten en hoe groot dus nog de voorraad is bij retailers.

De omzet van RIM kwam uit op 4.2 miljard dollar, dit terwijl analisten rekening hielden met een omzet van 4.5 miljard dollar. Als gevolg van de lagere omzet en investeringen in onder meer patenten van Nortel, zag RIM ook haar spaarrekening flink inkrimpen. Zo had de producent het vorige kwartaal nog 2.9 miljard dollar op de bank staan en dat is nu nog maar 1.4 miljard dollar. Concurrenten Apple, Microsoft en Google hebben tenminste een twintigvoud hiervan op de rekening nog staan met als uitschieter Apple; die heeft rond de 72 miljard op de bankrekening staan.

RIM verwacht wel dat de afzet van haar nieuwe smartphones zal aantrekken aangezien deze nu beschikbaar zijn bij de retailers. Voor het komend kwartaal hoopt RIM dan ook dat de omzet tussen de 5.3 miljard dollar en de 5.6 miljard dollar uit zal komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters