RIM wil BlackBerry 10 niet licenseren, maar wel BlackBerry Messenger naar andere platforms brengen

BlackBerryfabrikant RIM stapt af van het plan om BlackBerry OS te licenseren aan andere fabrikanten. In plaats daarvan wordt met BlackBerry 10 de concurrentie aangegaan met Android en iOS, zo meldt een analist. Die meldt ook dat RIM druk bezig is om de BlackBerry Messenger-service voor een maandelijks bedrag naar andere platforms te brengen.

BlackBerry Messenger BBM

”Volgens onze laatste informatie is RIM bezig om zich af te keren van een voorstel aan de raad van bestuur om BB10 te licenseren aan Samsung. In plaats daarvan wordt een nieuwe BBM gelanceerd, een app voor e-mail en sociale netwerken voor iOS en Android voor een maandelijks bedrag”, aldus analist Peter Misek van onderzoeksbureau Jefferies & Co.

Het nieuwe plan moet RIM in de markt zetten als volledig ge├»ntegreerd hardware-, software- en dienstverlenings-ecosysteem tegenover die van Android, Apple en Windows. Misek meldt dat hij zelf weinig ziet in de plannen van RIM. Wel is hij onder de indruk van de nieuwe CEO van RIM, Thorsten Heins. Die vindt hij zeer verfrissend en Misek heeft tijdens een gesprek met hem geen signalen gezien dat hij op enigerlei wijze onder de duim zit bij de voormalige CEO’s Lazaridis en Balsillie.

RIM heeft het moeilijk: het marktaandeel van het bedrijf in de VS slinkt gestaag onder de beukende concurrentie van de iPhone en Android. Ook Windows Phone van Microsoft wordt door die fabrikant stevig in de markt gezet. Met nieuwe toestellen die op de jongste OMAP5-processoren van Texas Instruments lopen (1.5 Ghz dualcore exemplaren) en vooral het BB 10-OS, dat in het najaar moet verschijnen, wil RIM de concurrentie aangaan en marktaandeel terugwinnen. Maar het uitbrengen van BBM voor andere platforms zoals iOS en Android vindt analist Misek een ‘vergissing’.

Bron: Eweek

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters