RIM wil updates promoten onder huidige BlackBerry-eigenaren

BlackBerryfabrikant RIM heeft geconstateerd dat slechts twintig procent van de huidige eigenaren van een BlackBerry de laatste software op hun toestel hebben geinstalleerd. De rest loopt een of twee updaterondes achter.

Thorsten Heins

Ze hebben nog apparaten die lopen op versie 5 of 6 van de software, terwijl nieuwe varianten al geruimde tijd beschikbaar zijn. Bij voorlopig gebrek aan nieuwere BB 10-toestellen gaat RIM onder zijn huidige gebruikers de updates promoten.

Een en ander is verklaard door Thorsten Heins, de nieuwe CEO van RIM. Hij is geïnterviewd door Reuters over de nieuwe koers die hij met het bedrijf wil inslaan. RIM doet het slecht op de markt en een aantal aandeelhouders heeft aangedrongen op een verkoop of opsplitsing van het bedrijf. Maar daar wil Heins niets van weten.

Heins meldt dat RIM alleen substantieel marktaandeel heeft verloren op de Amerikaanse markt. Maar niet in de rest van de wereld. Sinds de opkomst van de iPhone en Androidtoestellen zijn de BlackBerry’s in Amerika echter niet meer de logische keuze voor mensen die een smartphone zoeken. Voorheen waren mensen die wilden e-mailen via hun telefoon, afhankelijk van een BlackBerry. Maar inmiddels kunnen ze dat allemaal. Heins richt zich dus op het terugveroveren van de Amerikaanse markt. Hij wil deals maken met Amerikaanse providers voor updaterondes voor de huidige toestellen.

Wat de nieuwe BB 10 OS-toestellen betreft, die liggen ruimschoots voor het Amerikaanse ‘holiday season’ in de winkels, meldt Heins. Dus voor de feestmaanden november en december. De CEO liet zich niet vastpinnen op een datum. De BB 10-toestellen kunnen pas in productie worden genomen als een nieuwe, krachtiger chip beschikbaar is. Daar is nu het wachten op.

Minder belangrijk voor de Europese markt, maar wel voor de Amerikaanse, is een nieuwe LTE-tablet die in de lente op de markt wordt gebracht.

Bron: Yahoo, Reuters

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters