'RIM wil zich zelf graag aan Samsung verkopen'

Het gerucht doet de ronde dat fabrikant RIM zich zelf graag zou willen verkopen aan Samsung. Samsung zou momenteel met RIM steggelen over de prijs van het bedrijf en welke onderdelen het wil overnemen.

Het gerucht is de wereld in geholpen door BGR die van een insider binnen RIM vernomen heeft dat de producent druk bezig is om alle opties te onderzoeken. Vorige week werd al bekend dat RIM een extern bureau heeft ingeschakeld om toekomstscenario’s voor RIM te onderzoeken. Een eventuele verkoop lijkt een optie te zijn, eventueel in onderdelen van het bedrijf.

Desondanks heeft de Co-CEO van RIM voorkeur van een gehele verkoop van het bedrijf aan Samsung, aldus BGR. De twee partijen zouden het echter nog niet eens worden over een prijs voor het bedrijf. Analisten menen dat RIM rond de 8 miljard dollar waard is, maar het bedrijf zelf wil tussen de 10 en 12 miljard dollar zien bij een eventuele overname.

Samsung zelf ontkent dat het RIM in zijn geheel wil overnemen. De fabrikant laat echter in het midden of hij wel interesse heeft in bepaalde onderdelen. Zo lijkt de softwaretak van RIM een interessante prooi en ook de zakelijke tak zou de Samsungdiensten beter complimenteren. Het aandeel van RIM schoot opnieuw fors omhoog na deze nieuwe geruchten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Angelo -

    Natuurlijk wilt RIM zichzelf verkopen. Groter worden dan nu doen ze niet meer, en nu ze nog wat waard zijn wil de CEO graag centen zien. Of Samsung RIM intressant vind weet ik niet, wel gaan ze dit jaar ruim 30 miljard investeren in zuid Korea in nieuwe fabrieken en ontwikkelingen. Dat ik daar hier op AAP nog niets over gelezen heb..?

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters