'RIM wil zich zelf graag aan Samsung verkopen'

Het gerucht doet de ronde dat fabrikant RIM zich zelf graag zou willen verkopen aan Samsung. Samsung zou momenteel met RIM steggelen over de prijs van het bedrijf en welke onderdelen het wil overnemen.

Het gerucht is de wereld in geholpen door BGR die van een insider binnen RIM vernomen heeft dat de producent druk bezig is om alle opties te onderzoeken. Vorige week werd al bekend dat RIM een extern bureau heeft ingeschakeld om toekomstscenario’s voor RIM te onderzoeken. Een eventuele verkoop lijkt een optie te zijn, eventueel in onderdelen van het bedrijf.

Desondanks heeft de Co-CEO van RIM voorkeur van een gehele verkoop van het bedrijf aan Samsung, aldus BGR. De twee partijen zouden het echter nog niet eens worden over een prijs voor het bedrijf. Analisten menen dat RIM rond de 8 miljard dollar waard is, maar het bedrijf zelf wil tussen de 10 en 12 miljard dollar zien bij een eventuele overname.

Samsung zelf ontkent dat het RIM in zijn geheel wil overnemen. De fabrikant laat echter in het midden of hij wel interesse heeft in bepaalde onderdelen. Zo lijkt de softwaretak van RIM een interessante prooi en ook de zakelijke tak zou de Samsungdiensten beter complimenteren. Het aandeel van RIM schoot opnieuw fors omhoog na deze nieuwe geruchten.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters