RIM wint rechtszaak over naam BBM in Canada

De BlackBerry Messenger mag zo blijven heten. Een rechtszaak die een Canadees bedrijf aanspande tegen BlackBerryfabrikant RIM is door die laatste gewonnen.

BlackBerry Curve 9220

De rechtszaak van de Canadese communicatie-analysefirma BBM tegen het gebruik van de afkorting BBM door RIM is in het voordeel van RIM beslist. BBM klaagde bij de rechter dat die afkorting verwarring zaaide bij zijn gebruikers.

De rechter vindt echter dat het bedrijf BBM totaal niets met de afkorting voor de populaire messenger op de BlackBerry’s te maken heeft, en dat die verwarring zich niet zal voordoen. Een analysebedrijf heeft helemaal niets van doen met de ping-dienst van RIM. Dus BBM heeft de zaak verloren, hoewel het bedrijf die naam al draagt sinds 1944.

RIM is blij. ”We zijn verheugd dat de federale rechtbank van Canada de kant van RIM heeft gekozen en heeft bevestigd dat het gebruik van de naam BBM dor RIM geen copyright van BBM Canada schendt, zoals zij beweerden”, aldus een woordvoerder van RIM.

Eerder verloor RIM wel een rechtszaak over iets soorgelijks. De naam BBX voor het nieuwe BlackBerry 10 OS mag niet worden gebruikt, omdat een ander bedrijf daar al rechten op bleek te hebben.

Bron: Electronista

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters