RIM zal BlackBerry 10 naar de PlayBook gaan brengen

BlackBerry heeft aangegeven dat haar tablet, de PlayBook, een update zal gaan krijgen naar BlackBerry 10. Onduidelijk is nog wanneer de update voor de tablet vrijgegeven zal gaan worden.

Volgens Rob Orr, Vice President voor producten bij RIM, zal de PlayBook wel op termijn over BlackBerry 10-software gaan beschikken. Orr deed zijn uitspraak tegenover Techradar tijdens een interview. Volgens Orr zal na de lancering van de nieuwe software er een update uitgebracht worden voor de PlayBook. Orr laat in het midden wanneer dat precies zal zijn.

Orr laat ook weten aan Techradar dat het aantal PlayBook’s dat de 2.0-software heeft ge├»nstalleerd al boven de 50 procent is uitgestegen. Volgens Orr is dat erg opmerkelijk dit omdat gebruikers met een BlackBerry-smartphone vaak schuw zijn om hun software te updaten naar de laatste versie. Gebruikers met een PlayBook zijn dat blijkbaar niet en is het percentage dat daadwerkelijk de update heeft doorgevoerd bijzonder hoog.

De topman binnen RIM laat weten dat BlackBerry 10 en de eerste smartphones die van de nieuwe software voorzien zullen zijn, pas eind 2012 het levenslicht zullen gaan zien. Dit is in lijn met eerdere uitspraken van de fabrikant.

BlackBerry 10

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters