'RIM zou BlackBerry 10-platform willen licenseren aan HTC en Samsung'

Research In Motion is volgens geruchten bezig om te bekijken of zijn toekomstige BlackBerry 10-platform kan worden gelicenseerd aan fabrikanten als HTC en Samsung. Dat meldt een marktanalist.

BlackBerry 10

Peter Misek, marktanalist bij Jefferies & Co, vertelde dit aan InformationWeek. Hij merkt op dat RIM het erom te doen is om het aantal gebruikers van zijn maandelijkse betaaldiensten op peil te houden, nu de BlackBerrytelefoons wereldwijd minder aftrek vinden.

”Wij denken dat RIM al is begonnen met het licenseren van BlackBerry 10 aan Samsung, HTC en wellicht anderen”, aldus Misek.

Voor de maandelijkse inkomstenbron via de BlackBerrydiensten is dit een goede zaak, maar voor de hardwarepoot van het bedrijf lijkt het juist een minder verstandige stap, omdat die diensten straks ook op andere telefoons dan die van RIM zijn te krijgen. Het zou RIM vooral te doen zijn om zijn eigen ecosysteem overeind te houden, aldus Misek. RIM hoopt dat gebruikers daar zo aan gewend raken dat ze langdurig niets anders meer willen. En uiteindelijk kan dat weer leiden tot de verkoop van meer BlackBerry 10-telefoons.

Echter, RIM haalt momenteel de meeste inkomsten uit zijn hardwaretak. Het bedrijf moet daarnaast zijn platform geschikt zien te krijgen voor een breed assortiment aan telefoons van andere telefoonmakers, om het verlies aan inkomsten door een lagere verkoop van BlackBerry’s te compenseren.

Bron: Cellular News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Robert Webbe -

  Ik zou enorm blij zijn als RIM de netwerktechnologie alleen in licentie zou aanbieden. Als ze het verplicht combineren met hun OS dan zal dat minder interessant zijn.

 2. smoking -

  ik denk dat blackberry, niet na denkt mensen zitten niet te wachten. op nog een besturingsysteem.
  ik denk dat ze beter samen kunnen werken met android.:Y

  1. bartvuijk -

   Het bijzondere van BlackBerry is nu juist die netwerktechnologie, waar robertwebbe het hieronder over heeft. Als je die telefoons combineert met Android heb je gewoon een soort Samsung Galaxy TXT of HTC ChaCha. Maar als je de netwerkdiensten combineert met een ChaCha krijgt RIM elke maand toch weer geld binnen vanwege het abonnement.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters