Roadmap gelekt: Blackberry OS 7.0 komt in november

N4BB heeft een gelekte softwareroadmap van Blackberrymaker RIM bemachtigd, waaruit blijkt dat in november het nieuwe besturingssysteem Blackberry OS 7.0 eraan komt.

Blackberry roadmap software

Het is al de zoveelste gelekte roadmap van RIM. Eerder al lekten twee roadmaps uit over de toestellen die er dit jaar aan zitten te komen, met exotische codenamen als Dakota, Montana, Malibu, Apollo, Sedona, Monaco en de iets minder exotisch genaamde Torch 2. Al die toestellen worden waarschijnlijk geleverd met Blackberry OS 6.1.

Nu zijn dus ook de softwareplannen voor al die toestellen gelekt. Het op QNX gebaseerde Blackberry OS 7.0 komt in november naar de toestellen.

Het is niet helder of Blackberry OS 7.0 een update voor 6.1 wordt of dat het alleen op nieuwe toestellen wordt gezet, en wellicht pas later naar de oudere modellen wordt uitgerold. Evenmin blijkt uit de softwarekaart of het hier gaat om developer-releases of om officiële consumentenversies. Desalniettemin is er flink wat opwinding in Blackberryland over de ontdekking dat op QNX gebaseerde Blackberry’s er aan zitten te komen.

Het 7.0 QNX OS is lang niet de enige software die RIM wil uitgeven. In maart of april komt BIS 4.0, in augustus of september Facebook 2.0 beta 1 en 2, App World voor de BlackBerry PlayBook in maart, voorts een update voor BlackBerry Protect met de versienummers 1.1 and 1.2, Identity Service, Social Feeds 2.0 in mei, en BlackBerry News 1.1 ook in mei. Blackberry probeert zijn apps, bijvoorbeeld voor Facebook, op hetzeflde gebruiksniveau te krijgen als de apps voor Android en iOS.

Sommige programma’s worden echter afgestoten. End of Life is aangekondigd voor de app Flickr en voor Viigo in augustus..

Blackberry roadmap software

 

Bron: N4BB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Mr X -

  Das snel… RIM heeft in de gaten dat de concurrenten allemaal met nieuwe lijnen gaan komen. Ik denk ook dat de zogenaamde nieuwe bold 9780, die ik zelf heb en de Torch slechts 'tussenfases' waren

 2. elian -

  De indruk wordt hierboven gewekt dat het zeker is dat BB OS 7 gebaseerd is op QNX. Maar is dat zo, of is het slechts een (weliswaar niet onwaarschijnlijke) verwachting?

  1. v-power -

   Dat is iets wat rim zelf al meerdere malen heeft aangeven dat het volgende OS QNX wordt. QNX voor playbook staat nu klaar en is het tijd voor de telefoon toestellen.

   1. elian -

    Dat het huidige OS vervangen wordt door QNX hebben ze gezegd ja, maar of dat in versie 7, 8 of 25 is; hebben ze dat ook gezegd? Neemt niet weg dat ook mij de kans aanzienlijk lijkt dat dat versie 7 gaat zijn (zoals ik in mijn eerste reactie ook al aangaf).

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

 • Qontent Matters
 • Czaar Peterstraat 159
 • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via