Roadmap van BlackBerry voor 2012 ligt op straat

Website BGR heeft de daad bij het woord gevoegd door afbeeldingen te publiceren van de volledige roadmap van fabrikant RIM. In de roadmap is te zien dat de fabrikant dit jaar slechts met 1 nieuwe tablet zal komen en een handjevol smartphones.

BGR wist gisteren al de belangrijkste zaken uit de roadmap op te sommen. Inmiddels is duidelijk dat de roadmap authentiek is aangezien de website alle pagina’s van de roadmap heeft gepubliceerd en ze er authentiek uitzien als interne slides van de fabrikant.

Uit de roadmap is op te maken dat de fabrikant een schaars aantal toestellen en tablets klaar heeft staan voor 2012. Allereerst zal de fabrikant binnenkort een witte variant van de Curve 9360 en de nieuwe Bold 9790 introduceren. Die moeten nog dit kwartaal door de fabrikant worden aangekondigd. Daarnaast is de producent van plan om het komend kwartaal slechts twee nieuwe telefoons bekend te maken, de Curve 9320 en de Curve 9230.

Beide telefoons zijn bedoeld voor de midrangemarkt en hebben als grootste verschil dat de 9320 wel over HSDPA beschikt en de 9230 alleen over EDGE. Rond mei, tijdens BlackBerry World, zal RIM volgens de roadmap een nieuwe PlayBook-tablet bekend gaan maken. Apart is dat de bron meldt dat de tablet in mei van 2012 gelanceerd zal worden, maar in de roadmap staat vermeld dat hij pas een jaar later zal komen. De tablet krijgt een dualcore-processor die zijn werk op 1.5GHz zal doen. Daarnaast zit er HSPA+ als grote verbetering in de tablet verwerkt en een NFC-chip.

De fabrikant rept ook over een wireless media server die het als software-pakket gaat uitbrengen voor haar smartphones. De software stelt RIM’s smartphones in staat om content te delen via Wifi met andere apparaten zoals een televisie. De eerste BlackBerry 10-smartphone staat volgens de roadmap voor september gepland. Met andere apparaten lijkt de fabrikant dus niet meer bezig te zijn en de klanten moeten het dit jaar dus doen met vier nieuwe apparaten van de fabrikant.

Roadmap RIM 2012

 

Roadmap RIM 2012

 

Roadmap RIM 2012

 

Roadmap RIM 2012

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters