Vanaf 15 juni geen roamingkosten meer: hier moet je op letten

Over minder dan twee weken is het dan eindelijk zover. We hoeven dan geen roamingkosten meer te betalen binnen de EU. Dat betekent dat je met je normale bundel  gewoon lekker verder kunt internetten buiten nederland zonder hier extra voor te moeten betalen. Dit is wat er precies gaat veranderen en waar je wel op moet letten met mobiele abonnementen vanaf 15 juni.

Internetten, bellen en sms’en zonder extra kosten

De Europese Comissie zet zich al heel wat jaren in voor het afschaffen van de roamingkosten binnen de EU en heeft dit jaar eindelijk de overwinning geboekt. Hoewel sommige schappelijke providers de kosten nu al hebben afgeschaft is 15 juni de uiterste datum waarop dit moet gebeuren. Vanaf deze datum zullen alle bestaande mobiele abonnementen automatisch aangepast worden aan de nieuwe regeling. Concreet betekent het dat wanneer je alles wat je in Nederland met je bundel doet, ook in het buitenland kan zonder daarvoor meer te betalen. Dus bellen en sms’en brengen geen torenhoge kosten meer met zich mee. Ook hoef je niet persé meer op zoek naar een gratis wifi punt om iets op internet op te zoeken. Maar het is allemaal niet zo utopisch als het klinkt, er zitten wel een paar haken en ogen aan.

EU

Niet ongelimiteerd gratis roamen in het buitenland

Om ervoor te zorgen dat de nieuwe regeling niet wordt misbruikt gaan providers zich wel aan een zogenaamde fair use policy houden. Praktisch gezien komt het erop neer dat je per jaar alsnog niet meer dan 60 dagen zonder bijkomende kosten kan roamen binnen de EU. Op deze manier is het bijvoorbeeld niet mogelijk om een goedkoop abonnement af te sluiten in Kroatië om daar vervolgens lekker in Nederland mee te bellen. Individuele providers kunnen hiervan afwijken. Het is dus belangrijk de voorwaarden van je bundel goed te bekijken.

smartphone zonder roamingkosten gebruiken

Niet alle providers beginnen vanaf 15 juni met afschaffing roamingkosten

Mensen met een KPN of Vodafone bundel hebben geluk en kunnen nu al gebruik maken van de nieuwe roaming regeling. Tele2 klanten moeten een paar dagen extra wachten en kunnen vanaf 8 juni gratis bellen in het buitenland. Vanaf 13 juni zal het voor T-Mobile gebruikers ook zover zijn. Andere providers, waaronder Telfort, houding zich braaf aan de officiële ingangsdatum en brengen vanaf 15 juni geen extra kosten meer in rekening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. £¥ -

  ” Praktisch gezien komt het erop neer dat je per jaar alsnog niet meer dan 60 zonder bijkomende kosten kan roamen binnen de EU ”

  Niet meer dan 60
  Zestig van wat?

 2. henk -

  misschien is het handig om jullie tekst na te lezen voordat het gepubliceerd word.. In de onsterstaande tekst staan al 3 fouten;

  Om ervoor te zorgen dat de nieuwe regeling niet wordt misbruikt gaan providers zich wel aan een zogenoemde fair use policy houding. Praktisch gezien komt het erop neer dat je per jaar alsnog niet meer dan 60 zonder bijkomende kosten kan roamen binnen de EU. Op deze manier is het bijvoorbeeld niet mogelijk om een goedkoop abonnement af te sluiten in Kroatië of daar vervolgens lekker in Nederland mee te bellen

 3. Robert -

  T mobile heeft ook al vanaf vorig jaar het nieuwe Go abonnement, hiermee kon je al binnen de EU gebruik maken van je bundel. Dus t-mobile was het eerste en niet KPN of Vodafone

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters