‘Roamingtarieven tussen providers worden op termijn lager’

De kosten die providers onderling mogen rekenen voor klanten die gebruikmaken van roaming worden op termijn lager. Dat voorlopige akkoord hebben vertegenwoordigers van alle EU-lidstaten woensdag bereikt. De afspraken moeten ingaan zodra de roamingtarieven voor consumenten worden afgeschaft.

RoamingtarievenDe Europese Commissie kwam een maand geleden overeen dat roamingkosten voor consumenten vanaf 15 juni 2017 afgeschaft moeten worden. Om dat mogelijk te maken, moeten ook de kosten die providers onderling rekenen voor roaming omlaag. De Commissie had in eerste instantie voorgesteld dat telecombedrijven onder elkaar nog 8,70 euro per GB mogen rekenen.

Roamingtarieveren liggen eerst hoger, maar dalen

In het voorlopige akkoord ligt dit bedrag in eerste instantie hoger, namelijk op 10 euro per GB. Het is echter de bedoeling dat dit de roamingtarieven afnemene en in 2021 op 5 euro per GB liggen. Van alle EU-lidstaten zouden twaalf landen, waaronder Nederland, tegen het voorstel van Slowakije hebben gestemd. De lidstaten gaan nu onderhandelen met het Europees Parlement. Daar zou nog een verlaging uit kunnen volgen.

Na waarschuwing van onder meer Nederland

Dit akkoord vloeit voort uit een waarschuwing die veertien EU-lidstaten, waaronder Nederland, gisteren afgaven. Zij zijn bang dat de kosten voor gratis roamen uiteindelijk toch bij de klant terechtkomen als de kosten tussen providers niet worden afgeschaft. De consumenten zouden dan namelijk gewoon een hogere abonnementsprijs gaan betalen.

Bron: NU.nl

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters