‘Roamingtarieven tussen providers worden op termijn lager’

De kosten die providers onderling mogen rekenen voor klanten die gebruikmaken van roaming worden op termijn lager. Dat voorlopige akkoord hebben vertegenwoordigers van alle EU-lidstaten woensdag bereikt. De afspraken moeten ingaan zodra de roamingtarieven voor consumenten worden afgeschaft.

RoamingtarievenDe Europese Commissie kwam een maand geleden overeen dat roamingkosten voor consumenten vanaf 15 juni 2017 afgeschaft moeten worden. Om dat mogelijk te maken, moeten ook de kosten die providers onderling rekenen voor roaming omlaag. De Commissie had in eerste instantie voorgesteld dat telecombedrijven onder elkaar nog 8,70 euro per GB mogen rekenen.

Roamingtarieveren liggen eerst hoger, maar dalen

In het voorlopige akkoord ligt dit bedrag in eerste instantie hoger, namelijk op 10 euro per GB. Het is echter de bedoeling dat dit de roamingtarieven afnemene en in 2021 op 5 euro per GB liggen. Van alle EU-lidstaten zouden twaalf landen, waaronder Nederland, tegen het voorstel van Slowakije hebben gestemd. De lidstaten gaan nu onderhandelen met het Europees Parlement. Daar zou nog een verlaging uit kunnen volgen.

Na waarschuwing van onder meer Nederland

Dit akkoord vloeit voort uit een waarschuwing die veertien EU-lidstaten, waaronder Nederland, gisteren afgaven. Zij zijn bang dat de kosten voor gratis roamen uiteindelijk toch bij de klant terechtkomen als de kosten tussen providers niet worden afgeschaft. De consumenten zouden dan namelijk gewoon een hogere abonnementsprijs gaan betalen.

Bron: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung flexibel display

Samsung onthult echt flexibel display lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters