RoBoHon is schattig maar duur

De RoBoHon van Sharp is een smartphone kan lopen en praten en voor een slordige 1.600 euro je beste vriend kan zijn.

Anderhalve maand geleden schreven we al over de RoBoHon, een smartphone in de vorm van een robot. Het mannetje kan bellen, foto’s en video’s maken, berichtjes versturen en beelden projecteren. Nu heeft Sharp ook de prijs van het robotje bekend gemaakt. Maar liefst 1.600 euro moet voor hem worden afgerekend, maar goed echte vriendschap is goud waard natuurlijk.

Het uiterlijk van de RoBohoN heeft veel weg van de Nao

Qua uiterlijk heeft de robot wel iets weg van de Nao robot die Hilton tegenwoordig in een aantal hotels gebruikt, maar de focus van de RoBoHon ligt natuurlijk meer telecomtoepassingen.  Je kan met de Robohon bellen, emails versturen, google zoeken en foto’s maken. ook kan het apparaatje dansen en heeft het een kleine projector ingebouwd waarmee de robot beelden kan tonen. Aan boord vinden we een Quadcore 1.2GHz MSM 8926 processor van Qualcomm en het besturingssysteem waarop de RoBoHon draait is een aangepaste versie van Android 5.0. Zijn ogen dienen als berichtnotificatie ledjes en op de plek van de oren zitten twee speakertjes. Een leuk speeltje is het zeker, maar 1600 euro neertellen voor een speeltje is iets dat de meesten van ons niet zullen doen.

Volgende maand te koop in Japan

Japan is natuurlijk voorloper in consumenten robotica. Misschien dat Sharp daarom eerst in dit land zijn RoBoHon op de markt gaat zetten. Volgende maand is de smartphone robot daar te koop, maar de kans dat de robot in Europa zal verschijnen is niet erg groot.

Humanoid robots

De meest levensechte robot van het moment vinden we trouwens in Amerika. Daar werken ze bij Hanson Robotics aan Sofia. Een ‘humanoid’ robot, die onlangs nog verkondigde de hele mensheid uit te willen roeien. Je kan zeggen wat je wil, maar als het dan toch zover gaat komen doet ze dat een stuk eleganter dan Arnie natuurlijk 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters